Már egy hónapja zabkása – fan vagyok, minden reggelim ebből áll és abszolút a fantáziámra bízom, mikor milyen ízesítést ötlök ki neki.
Eperszezon van, tehát nem mehetünk el a világ második legnagyobb találmánya (a csoki után) mellett csak úgy: éljen az eper!
Epres zabkása
3 evőkanál – lehetőleg kis szemű, nem durva – zabpehely
1,5 dl tej
1 teáskanál méz
5-7 szem eper negyedelve
Öntsd egy tálba a zabpelyhet, rá a tejet, hagyd picit duzzadni. Melegítsd meg, majd ízesítsd a mézzel. Tetejére mehet az eper és ennyi!
Elképesztően finom, édes, laktató! Fogyókúra mellé tökéletes, nassolni egészséges. Én reggelire szoktam bevágni egy ilyen adagot, de előfordult már, hogy vacsorára A teljes cikkért KLIKK!
Forrás: Petra blogja


