Napelemmel működöm – új dallal jelentkezik Zséka (dalpremier)

Fotó: Balaton Endre
Hirdetés

Napelemmel működöm címmel fülbemászó dallal jelentkezik Zséka. Az énekesnővel és Badonics Adrienn dalszövegíróval -akiknek dala a Divatikonon debütál – ennek apropóján beszélgettünk.Dalpremier!

Badonics Adrienn – Fotó: Balaton Endre

Hogyan született a dal? Honnan merítetted az inspirációt?

Hirdetés

Zséka: A dalnak nagyon kedves és érdekes története van. Badonics Adrienn barátnőmmel beszélgettünk Szegeden egy kávézó teraszán, sütött a nap, és miközben sütkéreztünk mondtam neki, hogy “Ahhh, én esküszöm napelemmel működöm!” Ez annyira megtetszett neki, és megihlette, hogy írt erről egy szöveget. Én megzenésítettem, a lakótársam (Tóth Lóri) pedig köntösbe bujtatta.

Badonics Adrienn: A Napelemmel működöm szövege valóban villámcsapásként született, de mint ahogy a villám kialakulásához is szükség van különböző légköri nyomásra, a dal születéséhez is szükség volt életünk lapjaira. Sokat beszélgettünk Zsékával ott, akkor Szegeden magunkról, mosolyainkról, könnyeinkről, elengedésről, mindezek szükségességéről a magunkra találáshoz. Úgy gondolom a szavak hűen tükrözik mindezt. Mindannyiunk életében van mit helyrehozni. Hálával a Nap felé nézve, és persze a dalt hallgatva ez egy kicsit könnyebb lehet.

Kinek és milyen gondolattal ajánlod a dalt?

Mindenkinek ajánlom a dalt, aki szereti a könnyedebb populáris stílust, és tud azonosulni a mondanivalóval, szereti a napsütést.

Lesz folytatása esetleg ennek az együttműködésnek? Számíthatunk-e újabb közös dalra?

Badonics Adrienn: Mindketten olyan emberek vagyunk, akik észrevesszük a szépet és a jót abban is, ami más számára nem feltétlenül az. Ha ez zenében és szövegben ugyanúgy találkozik, mint ahogy mi találkoztunk, akkor ott igen, születhet új dal. Mi nem állunk az útjába.

 

Mondd el a véleményed

Tértisztítás okosan – jöhet a zsálya és a boróka?

Legszebb versek a nőkről