A 2020-as HANGFOGLALÓ díjazottai: Mayer Fanni

Mayer Fanni
Mayer Fanni - Fotó: Bátori Jim - Sinco
Hirdetés

Mayer Fanni

A minap libbentették fel a Hangfoglaló Program illetékesei a fátylat arról, hogy melyik az a 22 tehetséges feltörekvő énekes/zenekar, aki/amely 2020-ban élvezheti a Nemzeti Kulturális Alap – válság idején különösen komolynak számító – , formációnként összesen 1,5 millió forint értékű anyagi elismerését, és persze az azzal járó dicsőséget.A díjazottak közül elsőként Mayer Fannival beszélgettünk.

Mindenekelőtt engedd meg, hogy – talán még azért az elsők között – gratulálok a díjhoz! Hogy él(t)ed meg, milyen érzés a 22 támogatott zenekar/előadó között lenni?

Hirdetés

Nagyon köszönöm! Igazán felemelő érzés és megtisztelő, hogy bizalmat szavazott nekem a Hangfoglaló Program, az ember ilyenkor kap egy pluszt, egy kis lökést, ami néha azért nem árt.

Mit jelent számodra ez az elismerés?

Rengeteget, habár a legfontosabb számomra az “átlag” hallgató véleménye, én az embereknek játszom és nem feltétlenül a szakmának szeretnék bizonyítani, azért ez mégis szívet melengető, hogy szakmabeliek azt látják érdemes vagyok erre az elismerésre és támogatásra.

Mit gondolsz, miért kerülhettél a díjazottak közé? Mire szándékozod fordítani a – ha jól tudom – összesen 2.000.000 Ft-os nyereményt?

Hát szerintem erről a zsűrit kellene inkább megkérdezni, akik ott voltak a meghallgatáson. Én azt gondolom, azért tudott ez így sikerülni, mert színpadra lépés előtt elengedtem az összes megfelelési kényszerem meg azt a bizonyos “jaj, mit fognak, mondani, vajon tetszem – e majd nekik?” dolgot is. Annyit mondtam magamnak, hogy én ezt most egyszerűen meg akarom élni, átadni a dalokat a legjobb tudásom szerint és nem túlagyalni mindent. Ez sikerült és igazából bármi lett volna az eredmény, nekem már emiatt megérte. Az induló előadói alprogram támogatása viszonylag kötött olyan tekintetben, hogy egy minimum ötdalos lemezt kell elkészíteni és megjelentetni, egy ehhez kapcsolódó profi klipet készíteni, valamint egy promóciós portfóliót összerakni. Persze abban, hogy ezt hogyan osztom be, hogyan súlyozom, nincs megkötés. Az én tervem, rögzíteni egy nagylemeznyi anyagot és hozzá legalább 1-2 videoklipet.

Ebben a COVID-19 által teremtett abszolúte lehetetlen élethelyzetben mit segít, mennyit lendít a pénz és az ezzel járó szakmai elismerés egy zenész karrierjén? Mit gondolsz erről a te esetedben?

Ez “normál” esetben is hatalmas segítség egy pályakezdő előadónak, ebben a helyzetben meg pláne. Elképesztően hálás vagyok és alig várom, hogy nekilássunk felvenni az új dalokat, vizuálokat. A Hangfoglaló Program az anyagi támogatás mellett, szakmai segítséget is nyújt és sok olyan lehetőséget kínál, ami jelentősen előrelendíthet egy feltörekvő zenekart/előadót. Alig várom a közös munkát!

Fotó: Bátori Jim – Sinco –sinco (facebook.com)
Web:     sinco

Mondd el a véleményed

Euronics Black Friday újratöltve

The Sign - Mese a nagykönyvből

Középkori vigadalmak világába repít új klipjében a The Sign