A Comet után többet akar a BNF, de külön utakon!

Hirdetés

Hirtelen robbantak be a popszakmába, és lányok ezrei rajongtak értük. Koncertjeiken őrjöngő, sikoltozó tinik csápoltak. A BNF zenekar három srác barátságából jött létre. Slágereikkel hamar a csúcsra törtek.

Hirdetés
Bat, Nick, Frank

A srácok dalait hamar megszerette a fiatal közönség. 2009-ben az Éld át című slágerrel debütáltak a zeneimádók előtt, ami gyorsan a slágerlisták élére került. A rajongók imádták őket. Olyannyira, hogy a 2010-es Viva Cometen a Legjobb új előadó kategóriában a fiúk vitték haza a Comet gömböt. Az együttes elismeréseként szolgál az is, hogy a 2011-es Teleton dalhoz őket kérték fel, hogy közösen Nagy Adrival énekeljék fel. Nagy megtiszteltetés volt ez számukra, hiszen egy gyermekeket segítő alapítványt (Mosoly Alapítvány) segítettek ezzel. Az adománygyűjtő akció nagyon sikeres volt, és a fiúk szívesen álltak jó ügy mellé.

2010 Viva Comet- A legjobb új előadó

Majd elkészült a formáció új klipje Más világ címmel. Rengeteg felkérést kaptak, fellépésről fellépésre járt a BNF együttes. Hatalmas sikert futottak be rövid idő alatt.

Végül nagy csend követte a siker szériát. Így a zenekar tagjait kerestük fel, hogy kiderítsük mi történt. Bat készséggel válaszolt kérdéseinkre. Nick egyelőre semmit nem szeretne elárulni terveiről. Frank továbbra is Battal dolgozik együtt.

Hirdetés

Mi történt a zenekarral?

„A BNF gyakorlatilag megszűnt, de még nem nagyon kommunikáltuk le!”- nyilatkozta Bat, aki jelenleg egy alternatív rock együttes menedzsere. A BNF-ből Frank az énekes ebben az új formációban, és mellette még 4 tag van!

„Nick most szóló karrierre készül. Sajnos a BNF managementtel nem nagyon jöttünk ki jól a végén, meg Frank és én sem éreztem annyira jól magunkat ebben a stílusban, a BNF stílusában, így változtatás mellett döntöttünk!”


Milyen maradt a viszony köztetek?

– Nickkel jóban maradtunk. Frank és én nagyon jóban voltunk, és vagyunk most is, hiszen továbbra is együtt dolgozunk. Viszont zenei ízlésünkben, és emberi természetben különbözünk Nickkel, ezért is nehezebb volt a közös munka, ami a BNF alatt ( 2-3 év) jött ki, és részben ez az oka is a szétválásnak. De ez nem azt jelenti, hogy rosszban lennénk, csak másképp gondolkozunk a dolgokról, így jobb mindenkinek a válás szerintem. Továbbra jóban vagyunk és, azóta is segítünk egymásnak, amiben tudunk.


Mikor döntöttetek úgy, hogy ennyi volt?

– Már 2011 második fele óta érlelődött bennünk a szétválás gondolata, ezért is tűntünk el szép lassan a médiából, mert nem hirtelen alakult helyzet okozta, hanem a folyamatos konfliktusok. Ezek által 2012 év elején fogalmazódott meg, hogy vége, amit a Viva TV-vel is közöltünk.

A rajongókat hogy érintette a szétválás?

– Sajnos a rajongóktól nem tudtunk rendesen elbúcsúzni, és lekommunikálni nekik a BNF megszűnését. Ugyanis jogi dolgok miatt, a management miatt nem mertünk pontosan lenyilatkozni, hogy véget ért egy szép időszak.


Mik a tervek a jövőt tekintve?

– Én továbbra is szeretem a zenét, és zenélek, de most inkább háttérben maradva, hosszú távon gondolkozok. Jelenleg dolgozok egy cégnél, mint kreatív-, és marketing manager. Emellett idén fejezem be a Corvinus Egyetemet, ezért nincs is sok időm. Természetesen mivel szeretem a zenét, és szeretnék maradni a pályán, ezért döntöttem a managelés mellett. Egyelőre csak az új együttes, a November32 managere vagyok, és remélem, és tudom, hogy leszünk annyira sikeresek, hogy mellette nem nagyon lesz időm más zenekart menedzselni!:)


Nem hiányzik a csillogás?

– Rajongást, és a “csillogást” nem is nagyon szerettem BNF alatt sem. De szerintem ez Magyarországon nem is nagyon veszélyezteti az előadókat! Úgy gondolom, hogy, amit rajongásnak neveznek ebben az országban, az csak egy mű, maguk köré kiépített image, ami nem alapul valós rajongásra!

Mit üzennél a rajongóknak?

– Nagyon szeretném megköszönni a rajongóinknak azt a sok szeretetet, és támogatást, amit kaptunk tőlük az elmúlt évek alatt. Rengeteget jelentettek számunkra, és egy igazi közösség, erős BNF rajongói mag alakult ki úgy gondolom a BNF által. Ami remélem hosszú távon is megmarad közöttük. Személy szerint nagyon sajnálom, hogy ettől a közösségtől nem tudtunk úgy elbúcsúzni, ahogy szeretettem, szerettünk volna, de sajnos management, és jogi dolgok miatt nem tehettük. Viszont üzenem nekik, hogy nem kell szomorkodni, hisz hamarosan jön az új együttes, és bár igaz, hogy más stílus, de ők is nőnek fel ahogy mi is, így az új zenénkben is megtalálják önmagukat!
 

Nos, a siker könnyen jött, könnyen ment a BNF zenekar életében. Bár a fiúk külön utakon, de mindenki a folytatás mellett döntött. Számukra ez a változás az újdonság varázsával kecsegtet.

Írta: Csákó Zsuzsanna 2012.06.17.

Mondd el a véleményed

Király L. Norbi titkos esküvője!

A Viva Comet “divatikonjai”