A DreherFeszt sztárfellépői egy napra felcsaptak íztesztelőnek – Vadság és merészség egy asztalon

Hirdetés

Nyersebb, vadabb és én ehhez vonzódóm – vallott választottjáról Tarján Zsófi, ezúttal azonban nem az erősebbik nem képviselőjéről, de még csak nem is a zenéről esett szó. A Honeybeast népszerű énekesnője minden érzékszervét bevetette, hogy a DreherFeszt többi sztárfellépőjével, valamint egy-egy kisorsolt rajongójukkal együtt kiválassza a kizárólag az idei szezonzáró sörgyári fesztiválra lefőzött sörkülönlegességet a Nagy Ízteszten. Kedvence a szűretlen, pasztőrözetlen Dreher lett, de a PASO Plays Covers, a Magashegyi Underground és a Kaukázus is rátaláltak favoritjaikra.

Dreherfeszt_6 másolata

Sört kóstolni nem is olyan egyszerű feladat, hiszen a szakszerű érzékszervi vizsgálat során sok-sok szempontot kell figyelembe venni, a hab állagától kezdve a nyitáskor hallható szisszenésen át egészen a különböző ízjellemzőkig, mint például a malátásság, édesség, vagy éppen az utó-keserűség. Ennek ellenére a PASO Plays Covers, a Honeybeast, a Magashegyi Underground és a Kaukázus együttesek tagjai, azaz a DreherFeszt idei sztárfellépői, és a velük csapatokat alkotó, kisorsolt szerencsés nyertesek, akik kedvenceikkel válogathattak a sörfejlesztések közül, egyöntetűen úgy vélték: a hivatásos sörkóstolói pozícióra érdemes egy napra lecserélni a munkát, a színpadot.

Hirdetés

Dreherfeszt_5

A feladatuk nem más volt, mint hogy – szakszerű vezetés mellett – a Nagy Ízteszten kiválasszák az augusztus 29-én ismét megrendezésre kerülő szezonzáró sörgyári fesztivál romkocsmáiban megkóstolható, csak erre az egyetlen napra lefőzött sörkülönlegességeket. A döntés idén azért került – a négy fogyasztó képviseletében – a közönség és a fellépők kezébe, mert a tavalyi DreherFeszt kedvenc söre, a Dreher Hidegkomlós olyan nagy sikert ért el, hogy végül idén még a kereskedelmi forgalomba is bevezették.

NagyÍzteszt5

Természetesen egy nap alatt csak a szakszerű sörkóstolás „gyorstalpalóján” eshet át bárki, hiszen a hivatalos sörtesztelők több éves kurzuson tanulják ki az érzékszervi vizsgálat minden fortélyát. A magyarországi Dreher Sörgyárakban egyébként a teljes európai SABMiller cégcsoportot kiszolgáló íztesztelő laboratóriumban folyik a munka, ahol nem csak műszerekkel ellenőrzik folyamatosan a termékek minőségét, hanem a képzett sörkóstolók rendszeres időközönként vizsgálják a megfelelőséget, illetve a termékfejlesztéseket is.

„A sörkóstolás bonyolultabb, de egyben érdekesebb, élvezetesebb feladat is volt, mint amire számítottunk. Koncert után biztos, hogy még egyszer ki fogjuk próbálni az általunk kiválasztott ízeket” – emelte ki Tarján Zsófi, a Honeybeast énekesnője, aki nagyon elégedett volt a csapata által kiszemelt Szűretlen, pasztőrözetlen Dreherrel, mivel elmondása szerint vonzódik a nyersebb, vadabb ízvilághoz. Ennek ellenére titkos kedvence a végső felhozatalba szintén bekerülő bodzavirágos Dreher Floral lett, a fűszeres Dreher Felfedezőt pedig szívesen kóstolgatná „csak úgy semmit sem csinálva” a vízparton.

Dreherfeszt_3

Ez utóbbi egyébként a PASO Plays Covers csapat kedvenc söre lett, bár a tagok között itt is megoszlottak a vélemények, KRSának például a Szűretlen, pasztőrözetlen Dreher és a Nitrogénnel csapolt Dreher Bak is nagyon közel állt a szívéhez. „Díjazzuk a merészséget, hogy egy ilyen nagy sörgyár az ínyenc sörkedvelők számára is alternatívát nyújt. Egy sörfesztivál fantasztikus dolog, egy zenei fesztivál is fantasztikus dolog, a kettő együtt pedig egy „öt méterről üres kapu” – vélekedett Benkő Dáviddal együtt a Nagy Ízteszten.

Mondd el a véleményed

Döbbenet! Fiatalon halt meg a magyar zenész

DreherFeszt – ismét Sörgyárfesztivál