A folyékony szappan és a kézfertőtlenítő használatának fontossága

Napjainkban egyre kevesebbszer fontos amellett érvelnünk, hogy mennyire fontos a folyékony szappan és a kézfertőtlenítő használata. Az egész világ megtanulta egy életre a 2020-ban kirobban koronavírus-járvány kapcsán, hogy ez akár életeket is menthet. Azonban az ördög nem alszik!

 

Kiváló minőségű magyar folyékony szappanok és kézfertőtlenítők vannak!

Hirdetés

 

Aki szeretne magának ezen termékek közül választani, az könnyen tudja támogatni a hazai gazdaságot, a magyar cégeket, mivel számos nagyon jó minőségű hazai produktummal találkozhat. Kéztisztítók, kézfertőtlenítő szerek és még kézvédők is találhatóak a polcokon, elég csak megnézni az Alpha-Dent-Higiénia Kft. folyékony szappan kínálatát.

 

A folyékony állagú szappanokhoz vízzel történő öblítést szükséges alkalmazni, ennek megfelelően elsősorban mosdókban ajánlott a használatuk. Azonban vannak olyan alkoholos folyékony vagy gél formájú termékek is, melyek öblítés nélkül képesek kifejteni hatásukat. Egyes antimikrobiális krémek a kézre felvéve akár 4-5 órán keresztül is képesek kifejteni a hatásukat.

 

Miért fontos használni a folyékony szappanokat és a kézfertőtlenítőket?

 

A különböző láthatatlan baktériumok és vírusok bárhol felbukkanhatnak, jelen lehetnek, így nem kérdés, hogy nagyon fontos ezen termékek alkalmazása. A kézmosó és kézfertőtlenítő szerek alkalmazásának fontosságát ma már annak sem kell bemutatni, aki pár éve még nem vette komolyan ezek használatát.

A koronavírus megmutatta, mennyire lényeges alkalmazni a különböző kézmosási és -fertőtlenítési módszereket. Mindennapi életünk részét kell képeznie a kezünk megfelelő higiéniájának fenntartása. Egyes kórokozók kisebb, míg mások nagyobb veszélyt jelenthetnek ránk és akár családunk, barátaink számára is. Így nem éri meg kockáztatni!

 

Változó, hogy az egyes termékek milyen hatásspektrummal rendelkeznek. A szappanok esetében például a legtöbbről elmondható, hogy valamilyen szintű antibakteriális hatással rendelkeznek. Ennek megfelelően hétköznapi, otthoni használatra tökéletesen megfelelnek. Azonban ha tartunk otthon például háziállatokat is, már nem árt, ha valamilyen igazolt antibakteriális hatással rendelkező kézmosó készítményt is alkalmazunk.

 

Fertőtlenítő hatású készítmények

 

A szappanoknál sokkal szélesebb hatásspektrummal rendelkeznek a kézfertőtlenítő készítmények. Ezeket jellemzően egészségügyi intézményben javasolt használni. Ugyanakkor az utóbbi időszak rámutatott arra, hogy mennyire fontos szerep hárul rájuk például járványhelyzetben is. Ezek a termékek már nemcsak a baktériumok ellen, de a különböző vírusokkal szemben is hatásosak, deaktiválják őket. Ajánlott a használatuk minden betegellátással foglalkozó helyen.

 

Vannak úgynevezett gyorsfertőtlenítők is, melyekhez nincs szükség öblítésre, mivel alkoholt tartalmaznak, ami egyszerűen elpárolog a fertőtlenítő hatás kifejtését követően.

 

Mint látható, érdemes komolyan venni ezen termékek alkalmazását.

Mondd el a véleményed

Nem lehet elég korán kezdeni… Karácsonyi ajándékötletek nőknek

Karinthy Frigyes: Halott