A környezetbarát vászonkép mint modern lakásdekorációs trend

Hirdetés

Egyre több ember számára fontos, hogy a megvásárolt termék ne csak elégedettséggel töltse el és elégítse ki az igényeit, de a társadalmi felelősségvállalás bizonyos módját is képviselje. Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy beszerezhetsz környezetbarát vászonképeket is? Otthonunk díszítése nem csak a környezetre káros, nehezen lebomló anyagokkal valósítható meg. 

 

A következő cikkben most eláruljuk, hogy mitől lesz környezetbarát egy ilyen termék. 

Hirdetés

 

Hogyan készül a környezetbarát vászonfotó?

 

A környezet kímélése egyre nagyobb szerephez jut mind az egyén, mind a vállalatok életében. Igyekeznek a vászonképgyártók is alkalmazkodni a változó világ által kreált követelményekhez, amiből az következik, hogy ma már környezetbarát vászonképeket is rendelhetünk. Ebben segít nekünk a Vászonkép Szalon weboldala, ahol megismerkedhetünk a különféle technikákkal, sőt, a nekünk tetsző darabokat egyaránt kiválaszthatjuk. 

 

De most térjünk a lényegre! Mivel készülnek a környezetbarát vászonfotók? Speciális, ún. plotternyomtatóval. Ennek lényege, hogy a vászon egy tekercsre van feltekerve, a nyomtatófej pedig jobbra, majd balra mozogva viszi fel a színeket az anyagra. 

Hirdetés

De miben különbözik ez más technológiáktól? Tulajdonképpen az nem mindegy, hogy miként fixálódik a vászon felületén a festék. 

 

Ismerkedj meg ezzel a sajátos technológiával!

 

Két nyomtató is akad, amely tökéletesen végzi a dolgát; az egyik az Epson SC S80610 típusú, a másik a HP Latex típusú nyomtató. 

 

A Latex 6 színnel, tintasugaras technológiával dolgozik, ám van egy érdekessége ennek az eljárásnak. Adott egy optimalizáló réteg, ami azért felel, hogy ellenállóvá és időtállóvá tegye a vászonképeket. Ennek köszönhetően olyan vászonfotók születnek, amelyeket akár Domestosszal vagy nedves ronggyal is letörölhetünk. 

 

Mitől lesz környezetbarát az elkészült tárgy?

 

Környezetbarát, környezetbarát, környezetbarát. Mindenhol ezt halljuk. Azt viszont talán ritkán tapasztaljuk, hogy egy vászonképeket gyártó vállalat is ezt hirdeti. Pontosan azért, mert mindkét fentebb említett nyomtató nagyon erős ezen a területen. Gyakran előfordul, hogy az ezeket használó cégek vászonképeit a kórházak, a bölcsődék és az óvodák is előszeretettel vásárolják meg. 

 

Nem mindegy, hogy mennyire antiallergén a nyomat, mennyire vegyszermentes a technológia. Tartalmaz-e a vászonkép bármilyen olyan bőrirritáló anyagot, ami káros lehet a környezetére nézve. A profi gyártók ügyelnek arra, hogy ilyesmi ne forduljon elő és valamennyi környezetvédelmi szempontot figyelembe vesznek. 

 

A vászonképek világában talán újdonságnak számít a “zöld” produktum, de mi sem természetesebb annál, minthogy olyan vászonképeket kapjunk kézhez, amelyek nem terhelik a környezetet.

Mondd el a véleményed

Mavi szerelme 146. rész tartalom, videa – nézd meg online!

Szabályok férfiaknak, avagy így lesz minden tökéletes