A Krizo bűvös Kocka nyaklánc plus size arca lett Napsugár Anna jeltáncművész

Hirdetés

Napsugár Anna siket jeltáncművész amióta hivatalosan szakvizsgázott plus size modell lett,  a Mozdulj Közhasznú egyesület a  divatbemutatókon 6-ik éve vesz részt, ezenfelül a Miss Dögös és Dundi rendezvényein . Évek óta tervezi saját ruha kollekcióját is a többszörösen hátrányos helyzetű fogyatékkal élő plus size modell. Számára az is nagyon nagy lehetőség és csoda, a második legnagyobb kihívás és áldásos projekt az életében, a KRIZO kocka nyaklánc projekt arca lett hivatalosan.

2018.08.21.-én a BREDD RÁDIÓ Árpád Zámbó tulajdonosa segítségével, MINDEN AMI KÓSER Daniel Rosenfeld Műsorában be lett harangozva.

Hirdetés

A BREDD RÁDIÓ riportot a Linkre kattintva látható-hallható:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2074819152588647&id=100001817467881

3 DIVATTERVEZŐ TERVEZTE RÁM RUHA CSODA ALKOTÁSÁT:

Divattervező:

TERRA NATURA: Mészáros Judit

NEMEZ FASHION: Tar Melinda

SZÉPLIGETI FASHION: Szépligeti Ágnes

NAPSUGÁR FASHION:Napsugár Anna

Varrrónő: Napsugár Anna Édesanyja Rusz Éva

Ékszer: KRIZO Hegyesi Katalin

Smink: Jászter-Simon Anita

Haj: Scharek János

Köröm: Rausch Szilvia

Cipő: Pingáló asszony

Fotóstúdió: Kaszás Bence Fotóstúdió

Projekt menedzsere: Scharek János

Hegyesi Katalin MÉDIA HÍRE:

“Hegyesi Katalin vagyok, a KRIZO Ékszer tulajdonosa ékszer stylest, és vezetője. 25 éve arra törekszem, hogy a legszebb, a legnívósabb, és a legelegánsabb ezüst ékszereket tervezzem, illetve értékesítsem. Ékszereimet Swarovski kristályokkal kombinálom. Látványosak, és egyedi darabok. Kezdetben kirakatrendezéssel és ékszerdobozok értékesítésével foglalkoztam. A két tevékenységet egyesítve megalakult az ezüst ékszerek tervezése és beszerzése. Dolgozom, mint ékszer stylist, és nagyon sok karitatív munkát elvállalok. Mindig a legjobb kiszolgálásra törekszem és az ékszereimet minden esetben a megrendelőim egyéniségéhez igazítom.”

“A KRIZO Ékszer felfigyelt Napsugár Anna képességeire, női mivoltára, sokszínűségére és mivel minden hölgy egyforma, független attól, hogy ép, hallás vagy mozgássérült, Anna a nőiesség és a rengeteg bizonyítás szimbóluma!

Igazi hús vér nő, aki bebizonyítja a világnak, hogy hallássérülten is lehet teljes életet élni.

Ékszereimet rendkívüli vagánysággal és elegánsan hordja, ezért esett rá a választásom!”

Ki is Napsugár Anna? Ki iS ő?

– Napsugár Anna arról híres, hogy egész életét arra tette föl, hogy mindenkivel megszerettesse a saját zenei világát, amik saját verseiből születtek az általa kialakított jeltánc útján. A jelek szerint, pontosabban a Színpadi Látványtánc a jeltánc révén ez sikerült. A Napsugár Anna Zenei Jeltánc Társulat előadásai megteremtik az egységet a fogyatékos és ép világ között. Mostanában újra sokszor egyedül szólózik vagy trióban járják az országot, kulturális és esélyegyenlőségi rendezvények, fesztiválok és versenyek vendégei.

A 43 éves Napsugár Anna siket művész lassan 27 éve foglalkozik jeltánccal, amit a jelnyelv, s KONTAKT TÁNC, eszközeivel alakított ki, és amely mára hivatalosan elismert, sokak által művelt művészeti ág és gyógy terápiás módszer lett. Anna megfogalmazása szerint a jeltánc mindenki számára hallhatóvá teszi a zenét, ez a sajátos kommunikációs forma lebontja azokat a falakat, amelyeket a siketek köré épít a csend világa.

Hirdetés

– Már tizenhárom évesen elvitte siket barátait Dj Dominique Várkonyi Attila jótékonysági rendezvényére, és addig jeltáncolt barátainak, amíg rá nem éreztek a dalok hangulat világára.

– A szerető szülők – DJ apa, varrónő anya – és a két fiútestvér hatásának is köszönhető, hogy már gyerekként is valóságos energiabomba volt.

– Soha nem volt hajlandó elszigetelődni: amióta az eszét tudja, minden lehetséges módon megpróbál kommunikálni a környezetével, kapcsolatot találni az emberekkel.

– Pitti Katalin 4 éve ad neki karitatív alapon ének magánórákat. „Olyan feladatokat ad, amik nem csak az éneklést segítik, hanem a beszédkészséget is, pedig nem hallok mindebből semmit. Megtanít a hangok helyes képzési módjára, ezzel próbáljuk elkerülni, hogy a hallásom után a beszédem is tönkremenjen” – magyarázza Anna, aki fotóriporteri tevékenysége is közelebb visz az ép emberek világához. „Énekelni is azért szeretek, amiért beszélni: érzékeltetni igyekszem a külvilággal, hogy nem vagyok fogyatékos ember, legfeljebb több feladat vár rám az életben, amit hosszabb úton érek el” – mondja Anna, aki önkéntesként végzi a munkáját, a fellépési ruháikat is ő tervezi, és az édesanyja varrja meg azokat.

– Mélypontra többször került az életében, de legsúlyosabb az volt, amikor egy baleset kerekesszékbe kényszerítette, majd az egyik gerincműtét után rövid időre meg is vakult – de végül mégis talpra állt.

– A sokoldalú hölgynek megvan az a képessége, hogy érzékeli azok hangjának a frekvenciáját, akiket nagyon megszeret. „Annyira meg akarom hallani őket, hogy kapaszkodom ezekbe a hangokba, hogy eljussanak hozzám, nem hagyom elveszni azt a pici hallásmaradványt, ami még ott lehet bennem” – fejtegeti, utalva mellette ülő férjére és menedzserére, Scharek Jánosra is, aki mindvégig csöndben hallgatja őt, olykor-olykor kiegészítve a történeteit.

– Idén „Kiadták a „Jelbe zárt világ” című verseskötetét.  Majd a „Soha ne mondd, hogy Soha” címen első Zenei Cd lemezét is, amit Kaszás Péter (egykori Máté Péter zeneszerző) csodálatos zeneszerző zeneszerelt. A dalok szövegei, amit Anna írt, egyszerűek, hogy a siket emberek is könnyen megérthessék, ÁTÉREZHESSÉK ŐKET.

– A számtalan fellépések során sokan csatlakoztak Annához, hogy megtanulják a jeltáncot, amit különböző lakóotthonokban, iskolákban ma már önállóan is művelnek.

– Színpadi szerepléseiket kezdettől fogva nagy érdeklődéssel fogadta a legkülönbözőbb összetételű közönség, amely többnyire aktív résztvevője az előadásaiknak.

–  Nagy áttörést jelentett, amikor a brüsszeli magyar kulturális intézetbe meghívták önálló estet tartani, ahol EP-képviselőkön kívül a belga siketek szervezeteinek vezetői is elismeréssel fogadták produkcióját, majd több ízben is visszahívták Belgiumba.

– Alapjait tekintve egy univerzális művészi kifejezésmódról van szó, Oroszországban például hivatalos jeltánc versenyeket tartanak, és Kínát tartják a műfaj egyik őshazájának.

– Pályájának fontos momentuma, hogy 2005-ben az Országos Szórakoztató zenei Központnál hivatalosan is szakvizsgát tett jeltáncból, és táncművészeti működési engedélyt kapott.

– 2012-ben a Ritmus Csapatok Országos Tánc Bajnoksága felvette a jeltáncot a táncművészeti ágak közé azóta minden évben arannyal végeznek a Döntőn színpadi jeltáncban.

– Napsugár Anna 2012-ben első díjat nyert a „Honoratus Kodály Zoltán – Kodály szellemisége a Kárpát medencében” Nemzetiségi Összművészeti Fesztiválon a DRÁGA ÉDESANYÁM című dalával.

– A Mozdulj! Közhasznú Egyesülettől sok éves Színpadi Jeltánc munkásságáért Hétköznapi Hősök díjat kapott.

– Álma hogy megjelenjenek klipjei a televízióban, dalait játsszák a rádiók.

 

Elérhetőségek:

Scharek János

Menedzser, férj

+36 70 23 22 893

Mondd el a véleményed

Augusztus 20-án ingyenes a belépés több múzeumba is

A vörös függöny mögé invitál a színistúdió