A magyar virágminták újra meghódítják a divatvilágot

Hirdetés

Hrivnák Tünde By Me Spicy és By Me Matyó kollekciójának divatbemutatóján jártunk. A showt stílusosan a Tavaszi szél népdallal nyitotta meg Polyák Lilla És Homonnay Zsolt. A Madách Színház művészei az est házigazdái voltak, akik a bemutatott vadász kollekció első darabjait viselték, melyen feltűntek a tervezőnő védjegyeként elhíresült magyar motívumok. Fontos tudni, hogy ezek a virágminták eredeti kézzel hímzett magyar motívumok. Tünde számára fontos a hagyomány megőrzése az újszerűség ötvözésével. Ruháit a két legismertebb magyar hímzés a matyó és a kalocsai motívumvilág díszíti.

Hirdetés

A ruhadarabok abszolút hordhatóak, eleganciát képviselve őrzik a hagyományokat. Nagyon érdekes és látványos volt a bemutató, melynek a világ legszebb kávéháza, a New York Cafe adott helyet. Sisi, aki történelmünk egyik legnépszerűbb személye, bizonyára szívesen viselte volna ezeket a darabokat. Hrivnák Tünde vadász kollekcióját épp Sisi egyénisége és magyarok iránt érzett szeretete ihlette.
A kalocsai és matyó virágminták különbözősége a színekből és formájukból ered. Míg a kalocsai rózsák lila, kék és rózsaszín változatban vannak jelen, úgy a matyó minták fő motívumai pirosak. A 2012-es BY ME kollekció ruhakölteményeinek meghatározó jellegét a legrégebbi ó kalocsai hímzésről ismert riselin adja.

Hrivnák Tünde kollekciója autentikus hangulatú, főként egyenes vonaltervezésű. Riportunkban elmondta, hogy a jövőben mi várható új kollekcióit illetően. Természetesen a magyar motívumoktól nem szeretne elszakadni.


Riporter: Csákó Zsuzsanna
Operatőr: Kaszás Bence

Hirdetés
{youtube width=”560″ height=”349″}q75HfZfV2kc{/youtube}
Csákó Zsuzsanna 2012.06.12.
Mondd el a véleményed

Szabó Mariann: Minden időmet és energiámat az Unisexnek szentelem +Programajánló

Álterhességgel vádolják Beyonce-t