A polikarbonát számos előnnyel rendelkezik

A polikarbonát tökéletes alapanyagot jelent többféle szerkezethez. Üvegházat, télikertet is egyszerűen készíthetünk belőle, mivel a fényt átereszti, de a belső hőmérséklet változását nagymértékben lelassítja, ez pedig ideális körülményeket teremt a növények számára. Ha valahol kevés az ablak, akkor térelválasztóként is lehet alkalmazni.

 

A polikarbonátot széles körben használják

Hirdetés

 

A Káplár fatelep polikarbonát termékeinek kínálatában is könnyedén megtalálhatjuk a megfelelő változatot. Nagy népszerűségnek örvend, aminek több oka is van. Az egyik leglényegesebb tulajdonsága például az, hogy nagyon könnyű megmunkálni. 

 

Az otthoni szerszámokkal is egyszerű vele dolgozni, a munkálatok sem fognak hosszú ideig tartani. Melegítésre sincs szükség a hajlításhoz. Maximálisan rugalmas, a súlya pedig csekély, így a szállítás is könnyedén megoldható.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a strapabírásával bármi gond lenne, sőt! Nagy teherbírással rendelkezik, a polikarbonátból készült szerkezetek hosszú éveken keresztül helytállnak majd. A hőszigetelő tulajdonságuk és az UV-védett felületük miatt több területen is lehet alkalmazni. 

 

A már említett üvegházak mellett előtetőhöz is kiválóan használható. A tisztítása is nagyon egyszerűen elvégezhető, így hosszú távon megmarad az átlátszó felület. Természetesen több színben is elérhető, de arra oda kell figyelni, hogy pontosan hol, milyen célra és milyen környezetbe helyezzük őket.

 

Van opál, bronz és víztiszta kialakítás is. Mindegyiknek megvan az ajánlott alkalmazási területe, amelyekről érdemes előzetesen tájékozódni. A polikarbonát megmunkálásához, használatához nem feltétlenül van szükség szakemberre vagy speciális szerszámokra. Egy egyszerű útmutatóval és hétköznapi eszközökkel belekezdhetünk a munkába.

 

A polikarbonát lemezek felhasználása

 

A szerkezet kialakítása során oda kell figyelni arra, hogy mindenképpen úgy kerüljenek a helyükre a polikarbonát lemezek, hogy megtartsák az előnyös tulajdonságaikat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy például pontosan tudjuk melyik az UV védett oldal. 

 

Ez fel van tüntetve a lemezeken is, valamint egy védőfólia is borítja. Fontos, hogy minden esetben kívülre kell kerülnie, ahol a nap majd érni fogja. Ha szerelés előtt a napon hagyjuk állni, akkor a védőfóliát mindenképpen le kell venni, mivel a sugárzástól felhevülhet és ráolvadhat a polikarbonátra.

 

A szállítás, illetve a tárolás során is arra kell figyelni, hogy a lemezek fektetve legyenek egy egyenletes felületen. Ha nem így teszünk, akkor könnyedén meghajolhatnak, ami a munka elkezdésénél problémát okozhat.

 

Egyszerű a beszerzés

 

Ma már nagy mennyiségben is rendelhetünk polikarbonát lemezeket. A szerelési tartozékokat is beszerezhetjük egy vásárlással. Elérhetőek üregkamrás és tömör polikarbonát lemezek is egyaránt. Komplett rendszert is vehetünk, amivel az összes munkálatot felgyorsíthatjuk.

Mondd el a véleményed

Apostol együttes: Nehéz a boldogságtól búcsút venni

Van, amikor a vágyak nem teljesülnek…