A Rét Virága

Hirdetés

Farkasházi Réka színésznő, műsorvezető, színház- és drámapedagógus, szinkronszínész

Farkasházi Réka (Cegléd, 1977. augusztus 16.) színésznő, műsorvezető, színház- és drámapedagógus, szinkronszínész. Már az Általános Iskolában zenélt, énekelt, ismerkedett a színészettel, később a ceglédi Kossuth Gimnáziumban az énekkar tagja lett, mellyel bejárta a világot. Érettségi után 1995-ben a Gór Nagy Mária Színi tanodában, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem művelődésszervező szakán diplomát szerzett 2002-ben, majd 2013-ban végzett a Veszprémi Pannon Egyetem színház – és drámapedagógus szakán. 1998-ban bekerült a Barátok közt című televíziós sorozatba. 2005-től a Vitál Tv, Echo Tv, ATV és RTL klub műsoraiban mű sorvezetőként dolgozott. 2004 őszén megjelent a Csemetéink csemegéi baba szakács könyve. Elsőként a Samunadrág, majd  a Hajnal Csillag , és ezt követte a   Tündérvándor lemeze gyerek rajongók nagy örömére. A Karinthy Színházban az Acélmagnóliákban a világ legcsinosabb lányát, az Őrült nászban a lokál táncosnőjét alakította. 2007-ben szerepet kapott Szőke András Hasutasok című filmjében. 2010-ben a Játékszín csapatába került. 2012 májusában indították Gubás Gabival közös blogjukat a www.anyakanyar.hu-n. 2014 óta a Danubius Hotels szállodalánc Bubbles Club háziasszonya . Farkasházi Réka 2006-ban kezdett bele nagy álma megvalósításába, hogy a kortárs gyermekvers irodalmat népszerűsítse országszerte, zenei köntösben. Az elmúlt nyolc év tapasztalatait, élményeit és tanulmányait kamatoztatva most megújult műsorral áll zenészeivel a közönség elé. Szabadúszó színészként jelenleg több színházi előadásban játszik, több társulatban, emellett tanít a GNM Tinitanodában. Most szeptemberben a Tintanyúl zenekarával egy újabb csodálatos klipet forgatott Német Zsuzsa down fogyatékossággal élő, többszörös Országos jeltánc bajnokkal.

 

Hirdetés

– Az érettségi után 1995-ben a Gór Nagy Mária Színi tanodában folytattad tanulmányaidat majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem művelődésszervező szakán diplomát szereztél 2002-ben. 2013-ban végeztél a Veszprémi Pannon Egyetem színház – és drámapedagógus szakán. Miért ezt az utat választottad, színész vagy énekes volt az álmod?

– Az egész gyerekkorom a versek és a zene bűvöletében telt. Apukám sokat gitározott, anyukám pedig énekelt vele. Hamarabb énekeltem, mint beszéltem. Zenei általánosba jártam, zongoráztam, báboztam, kórusban énekeltem. Elég hamar kiderült, hogy jól érzem magam a színpadon. Aztán mire észbe kaptam, már csak a színpadon éreztem jól magam igazán.

3.png 

 

 

– Szüleid mennyire segítettek álmaid elérésében, kitől örökölted ezt a magabiztosságot, kitartást, erős egyéniséget „Kicsi törékeny vagy, de erős”?

– A szüleim sosem voltak elfogultak velem. Sőt inkább kifejezzen kritikusak a mai napig. Apukám és anyukám is kifejezetten kitartó ember. Addig küzdenek, amíg el nem érik, amit szeretnének. Az élet bármely területéről legyen is szó. Törékeny vagyok és nagyon erős. De a magabiztosság nem a legjellemzőbb tulajdonságom. Helyzettől függ.

6.jpg

 

– 1994-ben – 17 évesen – mutatkoztál be Elek Judit Ébredés című filmjében. Mit jelentett számodra ilyen fiatalon filmbe kerülni, milyen hatással volt későbbi terveidre pályafutásodra?

– Mindenképpen mérföldkő volt. Egy filmforgatás nem éppen gyereknek való elfoglaltság. Kemény, olykor monoton munka. Nem bántak velünk, kesztyűs kézzel, de nem tudtak eltántorítani. Azt sajnálom, hogy bár sokszor mondták, hogy filmen a helyem, a kezdeti lehetőségek után, nagyon keveset tudtam filmezni.

 

l (1).jpg 

– 1998-ban fantasztikusan érdekes egyénisége és színfoltja voltál az RTL Barátok közt sorozatának. Milyen volt számodra ez a korszak, mennyire tudtad megtalálni ismét önmagad egy ilyen hosszú televíziós szereplés után? Mit adott neked a barátok közt, vissza mennél, ha újra hívnának a sorozatba?

– Életem egyik legszebb időszaka volt. Magyarország első napi gyártású sorozatának alapítótagja vagyok. Olyan sikert alapoztunk meg kollégáimmal, ami a mai napig (18 éve) tart. Erre büszke vagyok. Sokszor teszik fel nekem a kérdést azzal a bizonyos skatulyával kapcsolatban. Létezik, volt részem benne, de nem tudok vele mit kezdeni. Nem az én fejemben van. Kisfiam születése miatt tűntem el először a sorozatból, aztán később kétszer is visszatértem.

Hirdetés
l (2).jpg 

– Honnan indult a zene szeretet mióta énekelsz és melyik volt az első dal, ami miatt énekesnő szerettél volna lenni, mit ad neked a zenei pálya?

– Csak aki zenél, az tudja, milyen, amikor a hangszerek, énekhangok összecsengnek, eggyé válnak. A mai napig eufórikus érzés, amikor felcsendülnek az első akkordok. Meggyőződésem, hogy akinek a zene jelen van az életében, az jobb ember, teljesebb.

l.jpg

 

– 2004 őszén megjelent a Csemetéink csemegéi baba szakácskönyved. 2 gyermekednek ezeket a finomságokat mind megfőzted? Milyen hatással van főzted a kedves férjedre?

– Mindet biztosan nem főztem meg. De sokkal magabiztosabban álltam a hozzátáplálás időszakában, a konyhában. Az igazság az, hogy a férjem sokkal finomabban főz. Bár a hétköznapokon többnyire rám hárul a feladat, hétvégén, vagy amikor vendégek érkeznek, ő csillogtatja meg tudását a konyhában. Sokunk örömére.

 

– 2005-ben a Samunadrág, 2010-ben a Hajnal Csillag peremén, amelyet 2011-ben Fonogram díjra jelöltek majd 2014-ben a Tündérvándor lemeze született meg a gyerek rajongók nagy örömére. Sejtésem szerint egy ilyen fantasztikus varázsos zenei lemez áradatok után várható újabb lemezed is?

– November 10.-én jelenik meg a legújabb albumunk. Bumm Bumm Bumm címmel. 10 éve kezdtem bele ebbe a csodálatos utazásba, ez a lemez magában foglalja az elmúlt tíz év összes élményét, tapasztalását. Az összes szerző, akikkel eddig együtt dolgoztunk jelen van a lemezen. Kukorelly Endre, Kovács András Ferenc, Finy Petra, Dolák-Saly Róbert, Csukás Itván pedig írt nekünk egy dalszöveget. Ebből született a Tintanyúl induló. Az album előrendelhető a www.anyakanyar.hu-n és hamarosan a www.tintanyul.hu-n is.

 

 

– 2006-ban a Szombat esti láz 2. szériájában Angyal Andrással csodálatosan táncoltál. Tanultad, jársz táncórákra, mit jelent számodra a tánc?

– Imádtam a produkciót. Fantasztikus érzés volt Angyal Andris oldalán hétről hétre a parkettre lépni. Nagyon sokat tanultam akkor magamról és persze a táncról.  Sajnos nem tudtam folytatni a rendszeres táncot. Hiányzik. Andris is és a tánc is.

 

– 2014 óta a Danubius Hotels szállodalánc Bubbles Club háziasszonya ahol a család és az előadóművészi karrier közti egészséges egyensúly megteremtése mellett arra is jut ideje és energiája, hogy hátrányos helyzetű gyermekek arcára mosolyt varázsoljon jótékonysági koncertjeivel. A Tintanyúllal kiegészülve gyereknek szóló műsorával is részt veszel a Danubius nagyközönségi- és sajtórendezvényein a fővárosban és vidéken, drámapedagógiai foglalkozást tartasz a cég által vendégül látott hátrányos helyzetű gyermekeknek. Mit jelent számodra háziasszonyi feladat? Milyen érzés boldogságot adni szociálisan és hátrányos helyzetű gyermekek és szüleik arcára mosolyt csalni? Hogy zajlik egy ilyen drámapedagógiai foglalkozás?

– Megtisztelő volt anno, hogy rám esett a szálloda választása. Az pedig még nagyszerűbb érzés, hogy harmadik éve még mindig tart a bizalom irányomba. Sokrétű a munkám háziasszonyként. Műsort vezetek, fotózáson veszek részt, koncertezünk és segítünk, ahogy tudunk. Sokaknak az is segítség, hogy közösen vesznek részt egy családi koncerten. Úgy igazán együtt megélve a pillanatokat. Az örömszerzés minősége nem attól függ, hogy ki mennyire van rászorulva. Mindannyian hátrányos helyzetűek vagyunk egy kicsit.

02.jpg

– Idén szeptemberben a Tintanyúl zenekarával egy újabb csodálatos klipet forgattál Szentendrén Német Zsuzsi down fogyatékossággal élő Országos jeltánc bajnokkal. Milyen érzés volt számodra vele a munka, milyen hatással volt rád és honnan indult el a találkozás? Mikor látható a klip?

– Zsuzsival Győrben találkoztam először a Többlettél nap keretében. A Szerelem, szerelem című dalt énekeltem éppen,(a linkre kattintással látható a dal klipje) https://www.youtube.com/watch?v=-JuOLjmLR4w

 amikor megláttam, hogy a színpad mellett jeleli a szöveget. Gyönyörű volt. Nagyon megfogott a lényéből áradó tisztaság, szeretet. Tudtam, hogy a Rét virága című dal csak vele lehet teljes. Azon a napon tényleg több lettem.

f (2).jpg

– Mit üzensz a Divatikon.hu gyermek és felnőtt táborának melyik versed?

– Nem szeretnék egy verset kiragadni. Szeretem, ha a közönségünk maga fedezi fel a sorokban rejlő gondolatokat. Felfedező útra invitálom tehát őket. Hallgassák a dalainkat. Találjanak rá a kedvencükre.

4.jpg

– Mi az álmod amit még nem értél el?

-Nem tudnám és lehet, hogy nem is szeretném megfogalmazni. Egy nagy álomban élek éppen. Dolgozom és megélem az életem.

– Hol érhetnek el fellépés szervezés céljából?

[email protected] , [email protected]

+36 20 2433 827

(Írja meg a fellépés időpontját, apropóját, helyszínét, a közönség összetételét és létszámát!)

7.jpg

„Figyelem, figyelem! Van egy fantasztikusan jó hírünk!!! 🙂

Az új album, amely egyébként (véletlenül 🙂 éppen november 10-én, Réka-napi ajándékként fog megjelenni,

E L Ő R E N D E L H E T Ő!!!

Katt ide, ha elsőként szeretnétek hallani az összes új dalt!!! 🙂

http://tomtom.hu/hu/kiadvanyok/adatlap/204/bumm-bumm-bumm

Sok sikert kívánok további munkáitokhoz.

Szeretettel.”

 

Cikkíró:

Napsugár Anna

siket fotóriporter

Fotó:

Farkasházi Réka engedélyével

Mondd el a véleményed

Jelnyelvi képzés az SZGYF-ben

Sára Alexandra a Belső Szépség