A RÓZSAKERESZTES FILOZÓFIA

Hirdetés

 

Már ősidők óta próbáljuk megfejteni saját eredetünket, valódi természetünk rejtélyét. E tudás iránti vágy és kérdések özöne foglalkoztatja az emberek többségét, mint pl.: Ki vagyok én? Miért születtem e világra? Létezik-e valamilyen irányító Erő az Univerzumban? Vannak-e örökérvényű, a világot irányító magasabb törvényszerűségek, vagy minden csupán a véletlenek következménye?  Talán mindenki kívülről, máshonnan várja e kérdésekre a választ, viszont ezek a válaszok belülről kell hogy jöjjenek …

Egy ilyen válaszokat kereső ember nekem is feltette kérdéseit ezekkel kapcsolatosan, pontosabban a Rózsakeresztes Rendről kérdezett. Erre szeretnék itt néhány szóban válaszolni.

Hirdetés

Hirdetés


Immár 3500 éve létezik egy ősi rend, melynek neve világszerte ismert, a Rózsakeresztes Rend  -tradicionális és teljes neve: Antiquus Mysticusque Ordo Rosae Crucis (a Rózsa és a Kereszt ősi Misztikus Rendje) 

 A „Rózsakeresztes” név a latin „Rosae Crucis”-ból származik, mely szó szerinti jelentése: „a Rózsakereszté”. A kereszt szónak a kereszténység vallási szimbólumától eltérően itt más a jelentése, az ókor misztikusai szerint az élet tapasztalásait és kihívásait jelképezi. A kereszt közepén elhelyezkedő vörös rózsa az ember spirituális kibontakozásának a szimbóluma.

A hagyományok szerint az ókori Egyiptomban a Kr.e. 1500 körül létrejött misztériumiskolák filozófiájához és tradícióihoz nyúlnak vissza annak a misztikus mozgalomnak a gyökerei, melyből a későbbiekben a Rózsakeresztesség kialakult. E filozófia eklektikus, beépíti tanításaiba az ókori Görögország, Kína, India és Perzsia misztikus örökségét is.

EHNATON fáraó a történelem első nagy alakja az Ősi Egyiptomi testvériség tradicionális nagymestere volt (kb. i.e. 1350). A monoteista vallás megalapítása – az egy Istenben való hit – fűződik a nevéhez.

A Rózsakeresztes filozófia elterjedése a XVII. Század elején közzétett három Rózsakeresztes Manifesztumnak köszönhető. Ezek a dokumentumok allegorikus és szimbolikus formában írják le a Rend célját, ill. módszereit, melyet ma is követnek, hozzáigazítva azokat a ma emberének igényeihez. A Rend ma egy taglétszámában folytonosan gyarapodó oktatási, kulturális és önnfenntartó szervezet, a világ több mint 100 országában működik. Tanításaik több nyelven elérhetőek.

A Rózsakeresztes Rend az emberiség legmagasabb rendű reményét testesíti meg, egy olyan világot, ahol a legkülönbözőbb nemzetiségű emberek találkozhatnak és élhetnek együtt harmóniában és békességben. Célja az egyén és az emberiség felvilágosodásának előmozdítása, a természet törvényeinek megfelelő, harmonikus emberi élet kialakításának segítése, oktatás, nevelés, a kultúra fontosságának kihangsúlyozása és a misztika jelentőségének megvilágítása minden ember számára.

Kaliforniában, San Joséban található a Rózsakeresztes Park (szökőkutak, egzotikus virágok, fák, szobrok, egyiptomi stílusú épületek), ebben a csodás környezetben foglal helyet a Rózsakeresztes Egyiptomi Múzeum és Planetárium, az egyetlen olyan múzeum, amely eredeti egyiptomi építészeti stílusban épült.

 

„A tudás mindig jelen van, de az embernek kell fejlődnie ahhoz, hogy felismerhesse.”

Platón szerint: “A keresés és a tanulás nem más, mint emlékezés.” Fejlődésének bizonyos pontján minden ember számára elkerülhetetlen, hogy a belső fejlődés útjára lépjen.

Alexa- Boszorkanystudio.hu 2012.07.24.                                

Mondd el a véleményed

Jennifer Lopez az örök fiatal? Az idő nem fog rajta!

Ezofogyi