A Sötét Lovag visszatér – Michael Caine

Hirdetés

Az év talán legjobban várt blockbustere, de annyi bizonyos, hogy a nyár legfőbb mozis szenzációja a The Dark Knight Rises, avagy A sötét lovag: Felemelkedés, melyre azonban még kicsit várnunk kell, ugyanis a hazai premier július 19-én lesz.

Hirdetés

A történetről annyit tudunk, hogy “A sötét lovag” eseményei után 8 évvel folytatódik, amikor is egy terroristavezér, bizonyos Bane (Tom Hardy – Kémes hármas, Warrior: A végső menet) érkezik Gotham City-be, hogy ott feje tetejére állítson mindent. Visszatér a történetbe a Batman: Kezdődik!-ből megismert Ra’s Al Ghul (Liam Neeson – Elrabolva, Az ismeretlen férfi, Rob Roy), Jim Gordon ismét a becsületes rendőr (Gary Oldman – Leon, a profi, Az ötödik elem), de feltűnik olyan új szereplő is, mint a titokzatos Macskanő, alias Selina Kyle (Anne Hathaway – A neveletlen hercegnő), akit anno az 1992-es Tim Burton féle “Batman visszatér” c. részben Michelle Pfeiffer alakított nagyszerűen.
A mellékszerepekben újra felbukkan Lucius Fox (Morgan Freeman – A millió dolláros bébi, Wanted, Robin Hood, a tolvajok fejedelme) és természetesen Mr. Wayne hű komornyikja, Alfred (Michael Caine – Zulu, Az olasz munka, Az árvák hercege) is. Az “Eredet” után Christopher Nolan ismét együtt dolgozik Joseph Gordon-Levitt-tel, akinek igencsak felfelé ívelőben van a csillaga. Természetesen Bruce Wayne-t, azaz Batman-t Christian Bale formálja meg harmadszor is.

És itt az ízelítő a filmből:

{youtube width=”560″ height=”349″}ss25hr9sqTc{/youtube}
 
Amit pedig még érdemes megemlíteni, az Michael Caine közelgő születésnapja, ugyanis az angol színészlegenda 1933. március 14-én született London Rotherhithe részében Maurice Joseph Micklewhite néven.
15 évesen kimaradt az iskolából, mert dolgoznia kellett, egészen a seregbe vonulásig. A koreai háborúban szerzett harci tapasztalatokat, majd hazajövetele után egy színházban kezdett dolgozni asszisztensként. Az 1954-ben készült “Zendülés a Caine hadihajón” c. film után vette fel új vezetéknevét ügynöke tanácsára. Több mint 60 éves pályafutása alatt száznál is több televíziós produkcióban, mozifilmben játszott. Első, híresebb szerepe 1964-ben köszöntött rá. A “Zulu”-ban egy angol katonát alakított, aki többedmagával kell, hogy felvegye a harcot a helyőrséget támadó zulu harcosokkal szemben. Ezután már nem volt megállás. 1965-ben letette az azóta sok folytatást megélt Harry Palmer-történet alapjait “Az Ipcress ügyirat”-ban. Eljátszotta Alfie-t, akit 2004-ben Jude Law is megszemélyesített egy remake-ben. 1969-ben a “The Italian Job” eredetijében egy tolvajként borzolta az idegeket, majd “Az angliai csata” háborús kalandfimben hazáját védő brit tisztként mutatkozott. Rengeteg filmjét, amiben ezek után szerepelt, nincs hely itt felsorolni, de a legfontosabbak a következők:
The Last Valley – Az utolsó völgy (1971)

Hirdetés

Get Carter – Öld meg Cartert! (1971)

The Man Who Would Be King – Aki király akart lenni (1975)

The Eagle has Landed – A sas leszállt (1976)

A Bridge too Far – A híd túl messze van (1977)

Beyond the Poseidon Adventure – A Poszeidón kaland (1979)

Dressed to Kill – Gyilkossághoz öltözve (1980)

Escape to Victory / Victory – Menekülés a győzelembe (1981)

Hannah and Her Sisters – Hannah és nővérei (1986)

Mr. Destiny – Mr. Végzet (1990)

On Deadly Ground – Lángoló jég (1994)

The Cider House Rules – Az árvák hercege (1999)

Miss Congeniality – Beépített szépség (2000)

Batman Begins – Batman: Kezdődik! (2005)

The Prestige – A tökéletes trükk (2006)

The Dark Knight – A sötét lovag (2008)

Harry Brown (2009)

Inception – Eredet (2010)

Journey to the Mysterious Island – Utazás a rejtélyes szigetre (2012)

Boldog születésnapot, Michael!

Bártfai Balázs, 2012.03.13.
Mondd el a véleményed

Új évaddal újra az Rtl Klub képernyőjén a Tuti Gimi!

Rihanna drogozik?