Add tovább – új dal Kertész Ivántól

Kertész Iván
Kertész Iván- Add tovább

Jámorné

Add tovább címmel új klippel jelentkezett a Star Academy tehetségkutatóban ismertté vált Kertész Iván. A klipet még az ősz folyamán forgatta az énekes, ám az a minap látott napvilágot.

"<yoastmark

Hirdetés

 

Hogyan született a dal?Milyen volt az alkotói folyamat?

Alapvetően minden dal úgy születik, hogy előre megbeszélt zenei séma alapján megkapok Hársházi Szabi zeneszerzőtől egy ún. szerkezetkész dalt, aminek hatására ki tudok alakítani magamban egy témát, érzést, amiről szeretném, hogy szóljon. Ebben az esetben viszonylag egyértelmű volt. Mivel nagyon szeretek az elfogadásról énekelni, így egészen kézenfekvő volt a dal témája, amelyet Kotsy Krisztina fogalmazott meg. Az alkotói folyamatok, lévén, hogy már három éve dolgozunk együtt a szerzőkkel, rendkívül könnyen ment. Mondhatni fél szavakból is megértjük egymást.

Honnan inspirálódott?

Az inspirációt mindig az engem körülvevő helyzetek, szituációk, emberi sorsok adják. Akár saját dalok, akár feldolgozások tekintetében kulcsfontosságú elemnek tartom a mondanivalót, legyen szó lírai, vagy gyors, vidámabb dalról. Nyitott szemmel járok, képes vagyok akár egy utcakép láttán ihletet szerezni. Azt gondolom ettől művészet a művészet.

Hirdetés

Kinek és milyen gondolatokkal ajánlod a dalt?

Mindenkinek ajánlom a dalt, hiszen nincs olyan ember, akinek ne lenne szüksége időnként egyedül lenni, elgondolkodni. Ilyen alkalmakra is jó inspirációnak tartom, amely adott esetben a szürke hétköznapokra is valamilyen útravalót nyújt. A célom mindenképpen ez.

Hol forgattad a klippet?

Helyszínnek a tiszakürti arborétum őszi látványát választottuk, ahol a sok gyönyörű színnel az elmúlást, az örök körforgást szerettük volna szimbolizálni.

Milyen volt a forgatás?

A forgatás egyébként egy délutánt vett igénybe, rendkívül vidám hangulatban telt, zökkenőmentesen zajlott, amely a táncosok (Omy és Vivi) valamint Mészáros Tamás operatőr, vágó felkészültségének köszönhető.

Bár még csak alig több, mint fél napja nyilvános a klip, milyen a dal fogadtatása? Milyen visszajelzéseket kaptál?

A dal premierje előtt igyekeztünk rengeteg apró érdekességgel felhívni a figyelmet a premier napjára, így a forgatás részleteibe is betekintést engedtünk. Ezt is érdeklődve fogadták, de természetesen a főattrakció a kész klip volt, ami bár még csak pár órás, mégis a visszajelzések nagyon pozitívak.

Fotó: Jámborné Gyolcsos Brigitta – https://www.facebook.com/brigitta.jambornegyolcsos

Mondd el a véleményed

Gyógyszert is vehetsz a Penny-ben

Levente Csuka

Lebegek – új kislemezzel jelentkezik Levente Csuka (EP premier)