Lebegek – új kislemezzel jelentkezik Levente Csuka (EP premier)

Levente Csuka
Levente Csuka
Hirdetés

Lebegek címmel vadonatúj EP-vel jelentkezett Levente Csuka. A fiatal dalszerzővel  ennek apropóján beszélgettünk.

Hogyan született a kislemez, és annak egyes dalai? Milyen volt az alkotói folyamat? Te hogy élted meg belülről? 

Hirdetés

Az elmúlt másfél évemet öleli át az album.Hónapokon keresztül dolgoztam rajta. Azokat a gondolataimat írtam le, írtam meg amik a mindennapokban foglalkoztatnak. Ez egy érdekes kérdés. Az az igazság, hogy minden egyes dalom nagyon mély érzelemmel élem meg. Általában éjfél után jön az ihletem a szövegírásra. Mindig nagy örömmel tölt el, hogy leírhatok olyan érzéseket, amiket más is érezhet, és így nem kell egyedül éreznie azt az érzést, hanem tudjuk együtt is érezni, és így segíthetünk egymáson.

Mi adta az EP címötletét? Honnan ez a szokatlan címválasztás? Miért éppen Lebegek?

Azért lett Lebegek az album címe, mert sokszor érzem azt, hogy lebegek, de közben meg zuhanok. Ahogy a Lebegek című zenében is fejtegetem ezt. Fontos nekem ez az album mert adtam magamból az embereknek egy kis szeletet.

Honnan inspirálódtak?

100%-ig a saját fejemből született meg ez a kislemez. Mindig nagyon élvezem az alkotói folyamatot. Ilyenkor érzem, hogy élek!Teljes mértékben saját érzéseimből, gondolataimból jött létre ez az egész. Inspirálódni mindig a környezetemből szoktam, abból, ahogy megélem a körülöttem történő dolgokat, és a kedvenc előadóimtól, habár ezen az albumon már talán mondhatom, hogy van 2-3 olyan szám, ami teljesen az én stílusom, amit én próbálok alakítani. Ilyenek pl. a Lebegek, Túl Késő, Nem Tudom Őt Szeretni című dalok. Ez a megfoghatatlan alternatív stílus.Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánlod a lemezt, és annak egyes dalait?

Ezt a kislemezt minden kortársamnak ajánlom, aki hasonló problémákkal, hasonló gondolatokkal éli a mindennapokat. Szeretném, ha tudnánk egymásnak segíteni úgy, hogy felismerjük, hogy vannak rajtunk kívül is olyan emberek, akik hasonló gondolatoktól, érzésektől szenvednek. Így együtt közösen tudunk egymásnak segíteni! Mert ahogy észrevettem, a fiataloknak már nem feltétlen kell a boldog zene, szeretnek szomorú zenéket hallgatni, mert szeretik együtt érezni a fájdalmat az előadóval, és tudni, hogy nincsenek egyedül.

Milyen az album fogadtatása?

Eddig abszolút pozitív a fogadtatása az albumnak. Tetszik az embereknek, és ennek nagyon örülök. Arra ösztönöz, hogy máris kezdjek neki az új albumnak, és már el is kezdtem. Jövőre tervezem kiadni a következő albumot.

Lesz fizikai formátum is? Hol lehet beszerezni?

Mivel indie előadó vagyok, nincs kiadóm, ezért mindent én magam intézek. Fizikai formátumban egyelőre nem tervezem kiadni, de minden digitális boltban és platformon (Spotify, Apple Music stb.) elérhető a Lebegek című kislemez.

Mit lehet tudni elöljáróban a terveidről?

A következő albumról elöljáróban annyit mondhatok, hogy a Lebegek folytatása lesz, Zuhanok címen. Tovább folytatom a gondolatokat, érzéseket, amiket elkezdtem ezen a kislemezen.

https://distrokid.com/hyperfollow/leventecsuka/lebegek-2Aa

Mondd el a véleményed
Kertész Iván

Add tovább – új dal Kertész Ivántól

MUDI

Minimalism – háromdalos EP-vel jelentkezik a MUDI