Ametiszt vagy smaragd? Mikor melyiket válaszd?

Lila, vagy zöld? Ametiszt vagy smaragd? Bár két különböző karakterű és színű ásványról van szó, nem mindig egyértelmű a választás. Mindkettő nagyszerű gyógyerőkkel rendelkezik; hétköznapok és alkalmakkor is finom kiegészítőink lehetnek. Mikor mi alapján döntsünk? Ha döntöttünk, hol lelhetünk rájuk? A válaszok itt olvashatók!

EGÉSZSÉG

Mindkét ásvány pozitívan hat egészségünkre. A színszimbolika és az ásványi erőket vegyük figyelembe ilyenkor.

LILA mágia

A lila az Ametiszt színe. Anyagcserefokozó hatása hozzájárul a méregtelenítéshez; felszabadítja a szervezet öngyógyítő és védekező erejét. Szabályozza a vérkeringést és a vérnyomást. Detoxikáló hatása túlzott alkoholfogyasztás után is segít visszanyerni önmagunkat. Egyéb függőségektől való megszabadulásban, rossz szokásoktól való megválásban támogatóan hat. Idegnyugtató hatásával csökkenti a migrénes tüneteket is.

A gyógyulás színe: ZÖLD

Szent Rafael, gyógyító arkangyal színe is a smaragdzöld. Elsősorban szem- és látással kapcsolatos problémák esetén alkalmazzuk a Smaragdot. Indiában ma is elterjedt gyógymód szürke- és zöldhályog, egyéb gyulladásos szembetegségek esetén. A harmadik szemünk állapotához köthetően sikeresen alkalmazható migrén kezelésére.

SZELLEMI EGÉSZSÉGÜNK

A szellem és fizikai test együttese alkotja az emberi szervezetet. Ennek nagyszerű bizonyítékai az idegi eredetű fizikai kórképek. Tekintsük át, mikor melyik ásványt hívhatjuk segítségül!

Az Ametiszt a józanság, higgadtság képviselőjeként a tiszta gondolatok előhívója. Komoly döntések előtt fordujunk hozzá bizalommal, hogy hideg fejjel, nem kapkodva, de hatékonyan cselekedhessünk. Nagy szellemi megterhelés esetén (vizsga, új projektek indítása, határidős munkák) viseljük nyakunkban, vagy fülbevalóként. Előhozza rejtett képességeinket, fokozza kreativitásunkat.

Hozzájárul gondolataink függetlenítéséhez: segítségével elengedhetjük beteges ragaszkodásainkat egy-egy szokáshoz, személyhez, tárgyhoz, így új lehetőségek, gondolatok befogadására megnyitva elménket. Meditációk alkalmával tartsunk egy marokkövet tenyerünkben, hogy éber nyugalommal hajthassuk végre lelki utazásunkat.

Smaragd legfőbb gyógyereje a látáshoz kapcsolódik. Ez szellemi síkon is megnyilvánul: Segít meglátni utunkat, rátalálni a helyes ösvényre; mutatja az utat, mikor megtorpanunk. Az utazók köveként is ismert: vigyáz viselőjére a lelki utazásokon is. Támogatja az igaz értékek iránti hűségben, s erőt ad a félelmeken való felülkerekedésben. Viseljük, mikor sok új behatás ér minket, s könnyen elbizonytalaníthatnak bennünket. Szorítsuk naponta markunkba, viseljük ékszerként, mikor útmutatásra van szükségünk, vagy egyszerűen át szeretnénk látni a körülöttünk uralkodó káoszon.

ALKALMOHOZ ILLŐEN

Mindkét ásvány kiváló kiegészítője hétköznapjainknak, de éppoly nagyszerű ékei különleges alkalmaknak is.

A lila a nőiesség színe; eleganciát, misztikumot, titokzatosságot sugároz. Viseljük új közösségbe indulván, vacsorák, különleges események alkalmával. Az Ametiszt megmutat minket, de csak éppen annyit ad ki belőlünk, ami felkelti mások érdeklődését.

Főleg hideg árnyalatokkal kombinálva (kék, fehér, szürke, fekete) viseljük. Ékszerként fehérarany és ezüstfoglalatban mutat a legszebben. Más kristályosan csillogó ásvánnyal párosítva fenséges, királyi eleganciát kölcsönöz viselőjének.

A Smaragd a hűség köve. Párunk felé hűségünk jeleként esküvői ékszerként kiváló választás. Bálok, baráti összejövetelek, csapatépítések, munkavacsorák alkalmával jelképezheti nyitottságunkat, barátságunkat, ugyanakkor magabiztos értékrendünket is. Hűvösebb és meleg árnyalatú ruhákkal egyaránt harmonizál. Tükrös csillogása miatt ezüstbe vagy fehéraranyba foglalva népszerűbb ékszer, de sötétebb változatai arany ékszerként is pompás ékek.

Két gyönyörű, értékes ásvány, melyekből egyet-egyet mindenképp érdemes magunkénak tudni valamilyen formában: legyen az marokkő, nyaklánc, fülbevaló, gyűrű, karkötő, vagy egy apró medál. A két szín nem ütközik, és az ásványok sem fogják kioltani egymás hatásait. Mégis, viseljük inkább külön-külön alkalmakkor őket. Tudatosítva erejüket hatásuk valóban célt is fog érni. Válasszuk ajándékként szeretteinknek, vagy lepjük meg akár önmagunkat is. Mindkét esetben segítségre lelhetünk az Ékszerakció oldalán, ahol tanúsítvánnyal ellátott drágaköves ékszerek széles választéka várja kiválasztó kattintásunkat!

Mondd el a véleményed

Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox budapesti koncert 2022-ben

Meghitt pünkösdi versek