Anyu főztje – Zseniális klippel élteti a szuperanyukat a Kultúrkör

Fotó: Orbán Dániel
Hirdetés

 

Anyu főztje címmel főzös-evős gasztro-kulináris rapklippel élteti a nagymamákat és az édesanyákat, és persze semmihez sem hasonlítható ételremekeiket a Kultúrkör. Klippremier!

Hirdetés
Kultúrkör – Fotó: Orbán Dániel
Kultúrkör
Kultúrkör logó – grafika: Király Tamás

 

 

Honnan jött ennek a zseniális klipnek az ötlete?

Az ötlet onnan jött, hogy amikor karantén volt, a családommal bezárva kényszerültünk lenni a házban. Anyum ekkor minden nap több héten keresztül sütött, főzött. Ekkor jött az ötlet, hogy erről kell egy számot csinálni, hiszem anyám főztje nélkül sivár és unalmas lett volna a karantén. Anyám főztje tartotta életben a családod. Miután megvolt az ötlet, egyértelmű volt számomra, hogy ehhez egy funky pop alapzenét kell keresnünk és elhagyhatatlan lesz belőle a humoros szöveg és a vidám atmoszféra. Megtaláltuk az alapzenét, megírtuk rá a szöveget és ez lett belőle. Azt hiszem nagyon sok múlik egy igazán jó, fülbemászó refrénen. Az a szíve egy dalnak.

 

Kultúrkör
Kultúrkör – fotó: Kádár Péter – [email protected]

Milyen volt a forgatás?

 

Egy forgatás mindig kemény munkafolyamatot jelent. Attól függetlenül, hogy élvezzük minden pillanatát, nagyon feszített tempót követel meg, és odafigyelést igényel. Hála az égnek egyre bővül a csapatunk, ezáltal egyre több mindenre tudunk koncentrálni. A Löwe Film-es srácok rengeteget hozzátesznek a projektekhez, számos tanácsot adnak, hogy gördülékeny legyen minden. A legizgalmasabb része mindig a forgatókönyv megírása. Az a brainstorming folyamat, ami megadja az egész alapját. Azért az elmondható rólunk, hogy elég rögtönző emberek vagyunk, úgyhogy a végleges termék mindig más képet fog mutatni, mint ami az eredeti elképzelés. De ez így van jól! Nagyon sokan támogatnak minket, ami az egyik legfontosabb része az elindulásnak. A Campus c. számunkban a legszűkebb baráti körünk támogatott minket a jelenlétével, illetve egy szorosabb együttműködés van a Kultúrkör, illetve a Dalev ruházati márka között. Ezek mind olyan tényezők, amelyek kellő motivációt nyújtanak ahhoz, hogy a tőlünk elvárható, legjobb formánkat hozzuk egy – egy szám elkészítésekor. Összegezve az elmondottakat, mindig fárasztó egy forgatás, de imádjuk csinálni, és a barátainknak, családunknak hála rendszerint meg tudjuk valósítani az ötleteinket.

Löwe Film
Löwe Film – https://www.facebook.com/L%C3%96WE-FILM-221360235821602

Kinek és milyen gondolatokkal ajánlanátok a dalt és a klipet?

 

A zene mindenkinek szól. Szól azoknak, akik hallgatnak minket, akik még nem, szól azoknak, akik imádnak enni, imádnak sütni, főzni. Szeretnénk azt közvetíteni, hogy attól lesz értékes egy zene, ha van mondanivalója, és egy picit mindenki magáénak tudja érezni a produktumot. Azt tudjuk javasolni az embereknek, hogy bármibe kezdenek is, azt szívből csinálják, és önmagukat adják. Ne foglalkozzanak a folyamatos megfelelni akarással. Élvezni kell az életet, azt amit csinálunk, meghallgatni az építő kritikákat, és folyamatosan gyakorolni, fejlődni. Legyen szó zenéről, táncról, festészetről, vagy bármilyen más művészeti ágról, azt gondolom, hogy nagy felelősségünk van a tekintetben, hogy mit adunk a hallgatóságnak. Ha megtalálod önmagadban a boldogságod, megtalálod a hobbid, amiért élsz, akkor értéket teremtesz. Lehetsz amatőr vagy profi, a hangsúly a kitartáson van és a folyamatosságon.

 

Mondd el a véleményed

Borok, falatok, jó dalok

Rico Flash

Klippremier: RICCO FLASH – HALLGASS RÁM