Árral szemben III. rész Johnny Depp: Hollywood helyett a kalóz-élet

Hirdetés

Mint a legtöbb kisfiús sármmal rendelkező ifjú színészt, így Johnny-t is egy sorozat szépfiújaként ismerhette meg a közönség. A titokzatosságot rejtő tekintettel rendelkező, kissé melankólikusan ábrándozó arcú fiú hamar a lányok kedvence lett, ám a tinédzser kora óta rock zenébe menekülő sérült lelkű fiatalember ösztönösen harcolt a skatulyák ellen. A Rock and Roll életérzés és a szabadságvágy hamar elrendelte igazi útját.

                                          

  Johnny nem kért pályatársai és generációja jellemző pályafutásából, nem akart Hollywood bábjává válni, így számos nagy produkcióra mondott nemet. Helyette Brad Pitt és Tom Cruise ugrott be, míg Ő folyamatosan önmagát és a kihívásokat kereste. Amikor pedig egymásra találtak Tim Burton-nel és megkapta az Ollókezű Edward-ot, már érezni lehetett, hogy ez a különcség lesz az ő meghatározó védjegye. Szerepeiben rendre olyan alakokat játszott el, akik valamilyen módon kívül állnak a társadalmi beidegződéseken.

Hirdetés

                                                
                                                             Különc páros: Tim Burton-nel forgatás közben

“Gyűlölöm a konvencionális embereket.”

A konvenciók ellen folyamatosan küzdő Depp végleg szakított Hollywood fényével, amikor találkozott Vanessa Paradis francia színész-énekesnővel.

“Amikor először megláttam, tudtam ez a Nő kell nekem.”

                                             
                                                             Nem tipikus sztárpár: Johnny és Vanessa

A pár a gyermekáldás után Franciaországban telepedett le, és a Párizsi forgatag helyett egy vidéki kisfaluban vertek tanyát.

“Nem akarom, hogy a gyerekeim abban a mocsokban nőljenek fel, ami Hollywood-ban van. Távol akarom őket tartani attól a hazug és képmutató világtól.”

                                          

Hirdetés

                                                                          Különcsége a sármja

Eközben Johnny állandó színésze lett Burton-nek és furábbnál furább karaktereket vitt a vászonra, akiknek aprólékosan kidolgozta jellemvonásaikat. A kissé mindig hibbant és furcsa szerzetek, lázadók és bűnözők szerepei mégis egyre közelebb hozták őt a rajongókhoz és az elismerésekhez.
Azonban az Oscar még mindig várat magára. Többen úgy gondolják Hollywood így próbálja Őt kissé megzabolázni, ám ez nem érdekli a színészt, továbbra is elhalmozzák forgatókönyvekkel és más szakmai díjakkal. Ma már megteheti, hogy gyerekeinek játszon, így került hozzá Jack Sparrow figurája is. A Disney persze először nem hitt Johnny-ban és féltették filmjüket az ismerten különcködő és öntörvényű sztártól, ám pontosan ez a döntés hozta meg számukra az óriási sikert. Sparrow legendás alakká vált, és a film trilógiává nőtte ki magát, majd kapott egy negyedik részt is.

                                           
                                                    Örökös szabadságvágy: Másik szenvedélye a Zene

A kalóz megformálása igazi bónusz volt a színész életében, hiszen sziporkázóan szellemes lehetett a szerepben és gyakorlatilag végig lazáskodja a sorozatot, miközben egyik legnagyobb példaképéről mintázta játékát. Keith Richards szinte fogadott fiának tekinti Őt, és gyakran ruccanak össze egy kis gitározásra és Rock and Roll-ra.
  Johnny titka talán az, hogy míg szerepeit komolyan veszi, önmagát nem, így képes objektíven kezelni az őt körülvevő sikert, és okosan tud evezni a szerepek között. Egyedi stílusa, szabadság szeretete pedig a régi nagyokat idézi, így nem véletlen, hogy Marlon Brando-val is együtt játszhatott a Don Juan DeMarco-ban.

                                               
                                                                                     Igazi kaméleon

2012.04.29
Írta: Farkas Clarissa
Mondd el a véleményed

Érdekesség a Hold energiájáról

SP NEW WAVE LEMEZBEMUTATÓ NAGYKONCERT