Baricz Gergő a világhírnév felé?

Hirdetés


Az X-Faktor óta nem sokat hallat magáról Baricz Gergő. Eddig szinte csak Kováts Verával való szerelméről írtak sokat az újságok. Bár a fiatalok a sok elfoglaltság miatt alig tudnak találkozni, és ez olykor megviseli őket. Ugyanis a karrierépítés sok energiát ki vesz belőlük, de próbálnak mindent bele adni kapcsolatukba. „Ettől függetlenül nagyon szeretem Verát, és amit csak tudok, megteszek, hogy boldognak lássam”- nyilatkozta az énekes a Sorry!-nak. Szerelmük megpecsételése zálogául őket érte a megtiszteltetés, hogy az első szerelem lakatot ők tehették fel egy szerelem lakat rácsra. Majd szívük kulcsát a Dunába dobták.

Hirdetés

Az ijfú X nem csak Verára koncentrál, hanem énekesi karrierjére is. Mindent elkövet azért, hogy sikerre vigye tehetségét. Úgy tűnik ehhez egy Leonard Cohen dalt hívott segítségül. Hiszen az élő legenda Facebook oldalán tették közzé a magyar X-Faktoros feldolgozását. Most már világszerte százezrek hallhatják a 21 éves Baricz Gergő énektudását. Leonard Cohen visszatérő albumához indított feldolgozás-sorozathoz készítették el a zenész 1984-es albumának nyitódalának, a Dance Me To The End Of Love feldolgozását. Ízig-vérig magyar zenei munkáról van szó, hiszen nem csak az énekhang, de a hangszerelési és zenészi munkák is magyar kezet/fület dicsérnek. Ugyanis EZ Basic frontembere, Szarvas Árpád működött közre a feldolgozásban.

Hirdetés

{youtube width=”560″ height=”349″}piWdJ4Bz4ik{/youtube}


Talán sosem ért akkora megtiszteltetés magyar előadót, ráadásul feltörekvő tehetséget. Leonard Cohen közösségi oldalán 3 órával a posztolás után már ezer fölötti lájk és közel 70, a világ minden pontjáról érkező hozzászólás érkezett.  A nagy sikernek Gergő örül csak igazán. Saját Facebook oldalán írta:

Sziasztok! Egy nap telt el a Dance Me To The End Of Love dalpremiere óta. Nagyon köszönjük a rengeteg like-ot, megosztást és a szuper kommenteket! Csak néhány szám: már 2000-nél is több like és több mint 400 megosztás érkezett, csak a Leonard Cohen FB falán lévő poszt 1240 like-ot, 290 megosztást és 80 (többnyire lelkes) hozzászólást kapott a világ minden pontjáról, Németországból, Japánból, Mexikóból, Kanadából… És természetesen tőletek! És még nincs vége, ugye?
Remélhetőleg ez még sokszorozódni fog, és lehet, hogy ezzel Gergő jó úton halad a világsiker felé?!


Írta: Csákó Zsuzsanna 2012.03.16.

Mondd el a véleményed

Kristen Stewart Vámpírból lett Hófehérke

Brad Pitt zombijait lenyomta Tom Cruise