Beethoven, Dali, Vivaldi – művészi kortyok világhírű alkotókkal

Vajon milyen italokat kedvelnének ma a nagy alkotók? A cikkben annak járunk utána, hogy vajon Ludwig van Beethoven, Salvador Dali és Antonio Vivaldi számára milyen különleges nedűk bizonyulnának jó választásnak.

 

Az említett népszerű italok, legyen szó rumról, ginről vagy sörről, a iDrinks oldalán beszerezhetőek. Érdemes mindegyikből vásárolni néhány üveggel, és megkóstolni ezeket a különlegességeket. Most pedig következzenek a világhírű alkotók számára ajánlott változatok!

Hirdetés

 

Ludwig van Beethoven és az Eminente Reserva 7 Years Rum

 

Ludwig van Beethoven egy mesteri zeneszerző volt, azonban nem bírta a kritikákat a szimfóniáival kapcsolatban. Az akkori jelentős zenei folyóirat szerkesztőjének megírta, hogy állítsa le a szerzeményeiről szóló rossz véleményeket. Beethoven hallásával kapcsolatban 26 éves korában jelentkeztek a problémák. A halláskárosodást valószínűleg valamilyen gyermekkori betegség, például tífusz vagy himlő okozta. 

Beethoven egy zseni volt, így tökéletes választás lenne számára az Eminente Reserva 7 Years Rum. Az italban megnyilvánul a rum, a kávé és a dohányos, gyümölcsös jegyek is. A nedű lényege a kubai cukornád, miközben széles körű komplexitás jellemzi. Önmagában is különleges élményt nyújt, azonban érdemes kipróbálni egy menő Old Fashioned koktélban.

 

Salvador Dali és a Delirium Tremens

 

Salvador Dali a modern festészet szürrealista ikonja 6 évesen kezdett festeni. Nemcsak a festményei formabontóak, de az élete is az volt. Egyszer kizárták egy szóbeli vizsgáról, mert ezerszer intelligensebbnek tartotta magát a professzoroknál. Időnként Dali ékszereket is tervezett. 

 

Számára a 8.5%-os alkoholtartalommal rendelkező, bivalyerős és fenséges Delirium Tremens igazán jó választás lenne. Ez a gyümölcsös árnyalatokban játszó sör testes és fűszeres malátás alapíze rabul ejti az ízlelőbimbókat. A komplexitáshoz hozzájárul az ital keserű és borsos oldala is.

 

Antonio Vivaldi és az Agárdi Chamelon Gin

 

Antonio Vivaldi az olasz zene és a barokk egykori legnépszerűbb mestere. Nehéz anyagi körülmények között élt, ezért sok esetben alacsonyabb áron kellett eladnia a szerzeményeit. 15 évesen kolostorba költözött, hogy pap legyen, ezalatt mélyítette el a zenei tanulmányait. 1703-ban szentelték pappá, de a légúti problémái miatt nem tudott miséket tartani. Egy ideig udvari zeneszerzőként munkálkodott, és ez idő alatt több operát is szerzett.

 

Vivaldihoz az Agárdi Chameleon Gin illene, hiszen a zene kaméleonja volt, muzsikája minden zenei környezetben új formációt vett fel. Az italt egzotikus ízek, borókás tónusok, citrusos áramlások jellemzik. A nedű egyedi színét természetes virágokból nyeri. A színe lilára változik, ha egy kis tonikot vagy citromot kevernek hozzá.

Mondd el a véleményed

Melyik futárszolgálatot érdemes választani külföldi csomagküldés esetén?

Tippek a borongós hangulat leküzdéséhez