A Rock Színháztól a Voice-ig – Interjú Blau Zsuzsannával

alt
Hirdetés


Ikon leszek rovatunk következő kiszemeltje, Blau Zsuzsanna (Susan) neve a Voice online meghallgatásait nyomon követő olvasóink mellett a hazai hip-hop és RnB klubokba járók számára is ismerősen csenghet.

Hirdetés
alt

Hirdetés

 

 

Mesélnél arról, hogyan kezdődött az énekesi pályafutásod?

Igazából nálam énekesi pályafutásról nem beszélhetünk, hiszen én “csak” egy ambiciózus amatőr vagyok, de kapcsolatom a zenével és az énekléssel egészen fiatalon indult.

Zenei általánosba jártam, kórus szólista voltam, illetve mellette az akkori Rock Színház stúdiójának növendéke, ahol nagyszerű színészektől és zenészektől tanulhattam énekelni és színművészetet. Ebből adódóan az iskolában is hamar felfigyeltek rám, és egészen érettségiig jártam kisebb/nagyobb helyi fellépésekre. Leginkább Újpesten, ahol akkoriban éltem.

A Voice online meghallgatásán. Klikk ide!
 

 


Hogy kerültél a Rock színházba?

A Rock színháznak a stúdiója akkor nagyon neves színitanoda volt (hasonló, mint a Goór Nagy Máriáé, csak fiatalabbaknak).

Több híresség (főleg színész) is ott kezdte annó…

alt

Szinetár Dórával


Például?

Hűha, akiknek a neve most így azonnal eszembe jut: egy csoportba jártam például Peller Károllyal (aki az Operett színház táncos-komikusa), illetve korunk egyik legismertebb fiatal színésznőjével, Kovács Patríciával, de ezen kívül oda járt még Eördögh Alexa, Csuha Bori, Fényes Erika, és sokan mások.

 

Mióta eszemet tudom, nagyon szerettem énekelni, és a környezetemben élők, a családom és barátaim a kezdetektől mellettem álltak és bíztattak, hogy próbáljam meg kamatoztatni a tehetségemet.

Mindig a “fekete zene” vonzott a leginkább, illetve stílusilag és hangilag is az illett (illik) hozzám legjobban.

Több hasonló beállítottságú, manapság már befutott, ismert énekessel, zenésszel úgymond együtt is kezdtünk örömzenélni, amikor még ők is amatőr szinten űzték az ipart. Például Mohamed Fatima és a Fekete Vonat, Emilio, a Megasztárból ismert Igni (- Batka Ignác, a szerk.), stb. Egy helyre jártunk szórakozni, és énekelgettünk, imprózgattunk a szórakozni összegyűlteknek.

Aztán én később kikeveredtem Amerikába, ott éltem néhány évig, és ott is többször közel kerültem nagyon a tűzhöz; elég sok ismert zenésszel találkoztam, de valahogy sosem lett semmi konkrét a tervekből. 


Kikkel például?

Elég sok emberrel “futottam össze”. Egy kinti celebrity DJ-vel, DJ Chubby Chubbal  nagyon jóban voltam, először például ő rajta keresztül  ismerkedtem meg több hírességgel (Pharrell Williams, Ja Rule, Ludacris, Nappy Roots, Mr. Cheeks, Big Daddy Kane, Sticky Fingaz, csak hogy néhányat említsek), de a kislányom édesapja is egy nagyon híres rapper/színész közeli rokona.

Amerikai kint tartózkodásom aztán azzal végződött, hogy teherbe estem, és úgy láttam jónak, ha inkább hazajövök, és itthon hozom világra kislányomat.
Ezzel az énekesi karrierem ott megkezdett építgetése is abbamaradt. Talán akkor kicsit úgy is éreztem már, hogy nekem ez az út még sincs megírva…

Természetesen az ember sosem lesz “kész”. Tanulni, fejlődni mindig lehet és kell is, és úgysem fog mindig mindenkinek tetszeni az, amit csinálsz. Szerencse kérdése, hogy mikor kik mellé sodor az élet, és onnan merre visz az út.

Miután hazajöttem, éveken keresztül (egészen idénig) nem is tettem az énekesi pályafutásom egyengetése érdekében semmilyen komolyabb lépést, egyedül magamnak és barátaimnak énekelgettem.
Aztán jött a Voice, aminek én egyébként az amerikai változatát követtem és nagyon szerettem is, és úgy éreztem, hogy az egy olyan műsor, ahol nekem is érdemes lenne megmérettetnem.


Ha lehetne egy saját dalod, az milyen lenne?
Milyen az a “blauzsuzsis” style?

Vicces módon magyar ismerőseim Susan-nak hívnak, a külföldiek pedig Zsuzsannának vagy Peachez-nek. Néha nekem is távoli, ha Zsuzsinak szólítanak… (nevet)

Válaszolván kérdésedre: Soulful, feel-good music! Olyan, ami megmelengeti a lelket. Kicsit füstös, mindenképpen érzelmekkel teli, dögös és nőies. Lehet rá “lötyögni”, de mondanivalója is van… A hozzám legközelebb álló stílusok a soul/neo-soul, RnB és jazz.

alt

Bocsánat, de az előbb feldobtál egy “magaslabdát”, amit én lecsapok. Honnan jött a Peachez becenév?

A Peachez (barack) becenevet egy volt párom adta nekem még 18 éves koromban, és azóta rajtam ragadt. Elsősorban természetesen, mert a barack egy édes, kerek gyümölcs; akárcsak én. 🙂
 

alt

Köszönöm szépen az interjút!

Széles Gábor 2012.11.07.

Mondd el a véleményed

Lass Bea bár kiesett az X-Faktorból, de nem adja fel!

Dopeman szerint Majka a legnagyobb rajongója!