Breakthrough – új dallal jelentkezett BÖBE

https://divatikon.hu/wp-content/uploads/2020/05/Szécsi-Böbe-scaled.jpg

Breakthrough címmel új dallal jelentkezett Szécsi Böbe, azaz BÖBE. Az énekesnővel ennek apropóján beszélgettünk.

Ami engem illet, én személy szerint kifejezetten szeretem ezt a dalt. Mesélsz nekem kicsit róla?

A dal az önkéntes karantén alatt született. Régi vágyam, hogy megtanuljak hangszerelni és ez az időszak – lévén, hogy 0-24-ben itthon lehetek – tökéletes erre. Ez az első olyan dalom, amit teljesen én produceráltam és mixeltem, ezért különösen kedves nekem.

Honnan inspirálódtál?

A Breakthrough-t a rohanó hétköznapok inspirálták, amik a jelenlegi helyzet előtti életmódra voltak jellemzőek. Az emberek folyamatos napi-rendek szerinti, szorongó és siettséggel teli életvitelét eleveníti meg egy olyan személy szemüvegén keresztül, aki belefáradt ebbe.

Milyen volt az alkotói folyamat?

Nagyon izgalmas volt az alkotás, mert itthon sokkal inkább ki tudok bontakozni, mint mondjuk egy stúdióban, ahol ott van velem egy hangmérnök. Úgy éreztem, hogy igazán magam lehetek, és kendőzetlenül kiszakadhat belőlem mindaz, amit éppen érzek. A dal egy ötletfoszlányból született, és amikor egyik este leültem a gépem elé, megjött az ihlet, és egy este alatt megírtam.

Tervezel videóklipet is a dalhoz?

Mindenképp gondolkozom valamilyen kreatív megoldáson, ami vizuálisan is megeleveníti a dalt, de ez még tervezés alatt áll. Mindenesetre remélem, hogy minél előbb véget ér ez az őrület, és lesz lehetőségem akár ehhez a dalhoz, vagy egy másikhoz videóklipet forgatni.

Kinek és milyen gondolatokkal ajánlod?

A dalt mindenkinek ajánlom, mert azt gondolom, hogy valamennyien tudunk azonosulni az üzenetével, hiszen ez a folyamatos “mókuskerék”, amiben rengetegen élünk, alaposan rányomja a bélyegét a személyes kapcsolatainkra is, arról nem beszélve, hogy mennyi stresszel és szorongással jár. Én személy szerint nem egyszer feltettem magamnak a kérdést, hogy mégis miért és hova ez a nagy rohanás? A kialakult helyzetben abszolút észrevehető, hogy amikor “megáll az idő”, akkor mennyire eltörpülnek azok a problémák, amiken egyébként nap mint nap stresszelünk.

Köszönöm szépen a beszélgetést!

BÖBE Facebook oldala:
http://www.facebook.com/bobemusicofficial

Mondd el a véleményed

Dalpremier: Karanténdalt adott ki a The Other Left

Klippremier: Melodika Project – If I were a rich man (Ha én gazdag lennék)