Klippremier: Melodika Project – If I were a rich man (Ha én gazdag lennék)

Hirdetés

Fotó: Csernus Ágnes – https://www.facebook.com/agnescsernusphotography/

Új klippel jelentkezett a Melodika Project. A trió hölgytagjával,  a zenekar vezetőjével és gitárosával, Csernus Katalinnal  ennek apropóján beszélgettünk – a koronavírus-járvány miatt az interneten.

Hirdetés

Honnan jött az ötlet, hogy ilyen legyen ez a klip?

Szerencsénkre épp a karantén bevezetése előtt egy héttel vettünk fel új stúdiófelvételeket. Mivel koncertezni most nem tudunk, így ezeket a felvételeket dolgozzuk fel videóklip formában a “pihenőidő” alatt.
Ehhez a számhoz a Mitz po Flitz Stúdió már régebben készített egy képanyagot, amely a koncertjeinken háttér vetítésként jelenik meg. Ez volt az alap, amit most kiegészítettünk otthon készült felvételekkel, melyet a zenekar tagjai maguk vettek fel némi családi segítséggel, saját ötletek alapján. Az adott lehetőségekből igyekeztünk a legötletesebbet kihozni.

Hirdetés
Fotó: Csernus Ágnes – https://www.facebook.com/agnescsernusphotography/

Honnan jött az ötlet, hogy John Williams és Jerry Bock legendás, Hegedüs a háztetőn c. művéből egyáltalán feldolgozást készítsenek?

 

A feldolgozás a Melodika Cinematique c. koncertműsorunk része, melyet kedvenc filmjeink emblematikus kísérőzenéiből raktunk össze. A Hegedűs a háztetőn az én nagy kedvencem gyerekkorom óta. Imádom azt az energiát, ahogy Topol,  aki a filmbeli tejesembert megformálja, elénekli ezt a keserédes dalt. Egyébként itthon Bessenyei Ferenc legendás színművészünk egyik sikerszáma volt, az ő előadásában is nagyon szerettem. A melodika, névadó hangszerünk hangja nagyon jól illik ehhez a fajta klezmeres zenéhez. Antal Gábor remek stílusérzékkel játssza ezen a hangszeren. A vibrafon pedig, melyet Pödör Bálint, a zenekar harmadik tagja szólaltat meg, különleges színt ad a számnak.

Mennyi pénzükbe “került” végülis a klip? Avagy úgy is kérdezhetném, hogy hány darab húszezrest láthatunk a klipben?

 

Ez lehetne egy kvíz kérdés a nézők felé,  számolják össze ők, így biztosan végignézik a klipet. Egyébként úgy emlékszem, hogy játékpénzzel készültek a felvételek, low budget jelleggel.

Milyen üzenetet kívánnak közvetíteni?

 

 Szerintünk elég jól rímel az eredeti dal mondanivalója a zenészek, előadóművészek jelenlegi helyzetére ami finoman szólva aggodalomra ad okot. Kicsit erre is utalunk ezzel a klippel, mindezt (remélhetőleg) szórakoztató formában tesszük, mert a színpadi ember legfőbb motivációja egy ilyen helyzetben is az, hogy szórakoztasson, mosolyt csaljon az emberek arcára, érzelmeket, gondolatokat ébresszen. Mi így tudunk és szeretnénk minden kreatív energiánkkal segíteni.

Kinek és milyen gondolatokkal ajánlják a klipet?

 

Mint általában a zenéinket és a koncertjeinket, mindenkinek, aki kedveli az igényes zenét, korra és nemre való tekintet nélkül. Az üzenetünk pedig az, hogy minden nehézséget át lehet vészelni egy kis humorral, a dolgok pozitív oldalát nézve.

Végezetül pedig itt ragadnánk meg az alkalmat arra, hogy szeretnénk  köszönetet mondani mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy ez a klip létrejöhetett. Név szerint, a teljesség igényével:
Köszönet a Mitz po Flitz Studionak (https://www.facebook.com/mitzpoflitzstudio/) nevezetesen Peter Flaneknek (https://www.facebook.com/peter.flanek) és Milica Mrvicnek (https://www.facebook.com/milica.mrvic ) az eredeti videó kivitelezéséért és ötletéért, amit reméljük nem nagyon rontottunk el utólag :),  Gátos Ivánnak (https://www.facebook.com/gatosivan/) és a Pannonia Studiónak (https://www.facebook.com/pannoniastudio/) a remek minőségű hangfelvételért, Eördögh Rékának, Gátos Marcinak és Pirkov Évának a “home movie” felvételekben nyújtott segítségért.

Mondd el a véleményed

Breakthrough – új dallal jelentkezett BÖBE

PapírLény történet – FrankenVi interjú