Bringás GPS-órák – Tájékozódj könnyen a tekerés alatt

A bringás kiegészítők piacán egészen okos kütyükkel is találkozhatunk. Ilyen például a GPS-fitnesz- és sportórák kínálata is, amelyben nem éppen átlagosnak titulálható produktumokkal találkozhatunk.

 

Miért? Azért, mert bizonyos márkák termékei rendkívül komoly technológiával működnek. Ennek köszönhetően jól hasznosíthatjuk őket sportolási célok esetében is. A következő cikkben tehát a márkás GPS-órák funkcióit vesszük előtérbe.

Hirdetés

 

Modern, prémium GPS-órák

 

A kerékpáros computerek nagymértékben megkönnyítik a dolgunkat a tekerés alatt, nemcsak a speciális kormányrögzítés miatt mondjuk ezt, hanem az általuk felkínált különleges bringás funkciók miatt is. Bikepro.hu kerékpár webshop biciklis computer kínálatában elmerülve találkozhatunk olyan vezeték nélküli okos GPS-órákkal is, amelyek a sporttevékenységekhez tervezett szegmensben is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

 

Egy GPS-karórát sokféle célra használhatunk: túrázás és sportolás alatt is. A különféle termékek között bicajozáshoz, futáshoz és triatlonozáshoz is találunk megoldást. Számos márka képviselteti magát ezen a területen, ám mi konkrétan egyre szeretnénk fókuszálni cikkünkben.

Mit mutat a Garmin “ökoszisztéma”?

 

Kijelenthetjük, hogy a márka, minden modellsorozatában a felhasználás igényeit tartja szem előtt. Ezekhez a Forerunner-sorozat áll a legközelebb, amely garantálja az egyszerű rögzítést, az adatok továbbítását, és sebesség- vagy pedálfordulatszenzor-jeleket is fogadhatunk. Ezt a változatot beltéren is hasznosíthatjuk. A drágább változatok már wattmérésre is alkalmasak.

 

Az úszáshoz szintén beszerezhetünk praktikus, vízhatlan darabokat, s többnyire térkép alapú navigáció segít nekünk tájékozódni. Ám az adatok követését, megjelenítését, leginkább az Edge darabok teszik lehetővé.

 

Edzés és egészség

 

Ma egy karórának és az azt kiegészítő appnak sok mindent kell tudnia, de leginkább az “egészségfigyelés” funkciója a legnagyobb elvárás vele kapcsolatban. A Garmin Connect például egy olyan produktum, amellyel a legtöbbet hozhatjuk ki az edzésekből. Végig követhetjük az állapotunkat, ráadásul részletes elemzéssel vizsgálhatjuk az adatokat. A virtuális edző pedig segít elérni céljainkat.

 

Mit tudnak még a prémium órák? Hogyan kísérik figyelemmel az egészségünket? Az ilyen GPS-karórák optikai pulzusmérést, VO2max értékmérést, kínálnak, ugyanakkor olyan speciális adatokhoz is hozzájuthatunk a segítségükkel, mint amilyen a laktátküszöb-érték.

 

Emellett számos óra kalkulál regenerációt, követi a szívritmust, az erőnlétet, a vitalitást, a pulzust és az oxigénszaturációt. Arról nem is beszélve, hogy bizonyos Garmin órákkal még fizetni is lehet.

 

A leírtak alapján egyértelmű, hogy egy jól átgondolt rendszerről van szó, ami az edzésben, az egészségmegőrzésben és a sportolásban egyaránt nagy szerepet kap.

Mondd el a véleményed

Quimby – Class & Roll az MVM Dome-ban: jegyek itt!

Milyen alapanyagból készítsünk kerítést? Néhány népszerű típusról röviden