Csótány volt az ebédjében, azóta nem néz húsra Pikali Gerda

Hirdetés

Szani Rolandnak adott interjút a Class Kultúrában a népszerű színésznő

 

A lány, aki hegyet ugrott. Pikali Gerda szembenézett már súlyos betegséggel, úgy felvételizett a Filmművészetire, hogy az érettségije sem volt meg, egy kellemetlen találkozásnak köszönhetően pedig még a húsevéstől is kénytelen volt elbúcsúzni. Szani Roland a Class Kultúrában napjaink egyik legnépszerűbb színésznőjével beszélgetett 19. századi botrányokról, színdarabokról és a házimunka fontosságáról.

Hirdetés

Pikali Gerda

A leghallgatottabb rádió műsorvezetője, Szani Roland a magyar kultúra legismertebb arcait kérdezi a Class FM mikrofonjánál ülve, ezúttal Pikali Gerda volt a Class Kultúra vendége. „Ritkaság, hogy egy színésznő Pesten tudja tölteni a pályáját. Nem szerződtél a Főiskola után se vidékre. Elfoglalt vagy, mégis majd kicsattansz az energiától. Nem megerőltető ez néha? – teszi fel a kérdést Roland – „Dehogynem! Igaz, hogy nekem sincs Mission Impossible maszkom, amivel mindenre képes vagyok, de minden nap próbálok olyat csinálni, ami feltölt energiával. Emiatt jó alvó is vagyok, csak leteszem a fejem a párnára és kész.” – vallja be Gerda, aki szinkronszínésznőként is népszerű, többek közt Mila Kunis és Halle Berry állandó hangja.

Pikali Gerda nem szeret a magánéletéről beszélni, és az interjúkat is kerüli mostanában, a Class Kultúra műsorvezetője szerint épp ezért érdekes, hogy a színésznő legújabb darabja pont ezt a témakört járja körbe. „A Kézről kézre egy klasszikus 19. századi darab, ugyanakkor hasonló problémákkal foglalkozik, mint amilyenekkel manapság is elvannak az emberek. Adott egy házaspár, amelyből én játszom a feleséget, aztán bezavar egy harmadik személy, így a nej kézről kézre kezd járni. Nagyon élveztem a próbákat, mert imádom a klasszikus kosztümöket!” – mondja a színésznő, aki rutinszerűen este 7-re pörög fel a hétköznapokon, hiszen a színházi élet ezt követeli meg.

Arra a kérdésre, igaz-e, hogy egy csótány miatt lett vegetáriánus, Pikali Gerda így válaszolt: „Egyszer ebédeltem valahol, kihozták a csirkecombot és egy teljes csótány volt benne. Ez úgy 13 éve történt, azóta nem ettem húst” – vallotta be a színésznő, aki Rolandnak azt is elárulta, hogy többek között házimunkával tartja magát jó kondiban. „Nem érzem, hogy ez elszívná az energiám, boldog vagyok, ha otthon minden patent.”
Hogy melyik NCIS-szereplővel keverték össze a szinkronszínésznőt? Miért a művészetet választotta a jog helyett Gerda? És miért hord szemüveget, amikor senki nem látja? Ha lemaradtál, visszahallgathatod a Class Kultúrában, a ClassFM.hu Médiatár rovatában!

Mondd el a véleményed

AZ APÁCA (16)

A Group’N’Swing: „Gengszter-Romantika” show műsor ma este a RAM Colosseumban