Demes Tamás nyaralásán medúzákkal harcolt

Hirdetés


Tamás nagyon várta már, hogy nyaralni mehessen és kipihenhesse magát. Az X-Faktor felfedezettje a Krím félszigeten, azon belül Jaltában és Alustában töltött el 10 fantasztikus napot. Tomi a Divatikonnak mesélt élményeiről.

Kivel nyaraltál? Milyen helyeken jártál?

Hirdetés

 

– Ez egy túra volt igazából! Rengeteg helyen voltam. Sok városban megfordultam. A Krím félszigeten töltöttem a legtöbb napot. A sziget Ukrajnához tartozik, de olyan, mint egy kis görög terület, mivel régen görög gyarmat volt. Gyönyörű helyeken jártam.

39-en indultunk útnak, de én és a főiskolás barátaim, kisebb csoportokba klikkesedtünk. A nevezetességek közül, ami nagyon tetszett az a Livádiai palota volt.

Tomi a Livádíai Palota előtt…


Tudtátok, hogy Tomi ismeri a Romanov cári család történetét? Ezért számára nagy élmény volt a palotában járkálni, és a személyes tárgyaikat megnézni.


-Az Arab Kán palotája is szép volt és érdekes. A sétahajókázás is bejött. Annyi mindenben volt részem, hogy ha sorolni kezdeném, nem érnék a végére. 

Arab Kán palotája 

A „tenger szüzességed” most már oda…de ezt vártad a legjobban

– A Tengert először megpillantani felemelő érzés volt! Mivel 2 nap volt az út oda és közben más városokat is megnéztünk, ezért a harmadik napon este 7 körül értünk a tengerre. Persze mindenki egyből bele vetette magát. Nekem is nagy élmény volt, hiszen elvesztettem végre a “tenger szüzességem!” A végtelen kékség látványa annyira szép volt! Számomra ez volt a legjobb, legtutibb dolog a nyaralás alatt.


Hirdetés

Ilyen csodálatos élmények mellett sajnos volt egy kicsi rossz is a nyaralásban

– Ami talán néha kellemetlenné tette a nyaralást a sok buszozás volt, aminek a klímája befogta a torkomat. Megfáztam, így egy napig lázas voltam és gyenge. De hamar erőt vettem magamon, és egy kettőre felépültem…hiszen várt a tengerpart.

A tenger annyira tetszett az énekesnek, hogy szinte éjjel-nappal fürdőztek

– Amit még nem mondtam, ez egy sátorozós buli volt! A sátrakat a parttól kb. 60 méterre vertük fel. Hajnalban és este is lementünk megmártózni a tengerbe. Vagyis egy nap úgy nézett ki, hogy a reggeli után irány a strand, majd dél körül már nagyon erős volt a nap és égetett, ilyenkor beültünk valahová kajálni. Este megint strandoltunk, utána pedig a várost jártuk.


Milyen ízeket, ételeket kóstoltatok?

– Ételkülönlegességek nem nagyon voltak pl. sült bogár meg ilyenek. Bár volt rántott béka…na de én azt nem vállaltam be. Meg egyébként minden este bográcsost főztünk. Hiányoztak a hazai ízek… 

Az éneklés azért nem maradhatott el a nyaralás alatt sem

– Ez alatt a pár nap alatt próbáltam mindent kizárni, és csak a pihenésre gondolni. De az esti zenélgetés nem maradt el. Volt egy srác, aki hozta a gitárját. Így amikor esténként összegyűlt a csapat akkor ő gitározni kezdett, én pedig énekelni. Kis akusztikus koncert hangulat kerekedett. Klassz volt!

Izgalmakban sem volt hiány…

– A buszunk lerobbant párszor több órára, és nem érkeztünk meg időben a sátorhelyre, ezért volt hogy gáztankolón, benzinkutakon tisztálkodtunk. Ami eléggé vicces volt, mert amikor a mosdóban éppen a fogamat mostam, a bejövő emberek csak meresztették a szemüket. Vizes zsebkendővel mostunk lábat is. Úgyhogy a vizes zsepi valódi kincs lett. De mi ezen már csak nevettünk.  Néha úgy éreztem, mintha valami túlélő táborba lettem volna.

Volt olyan része a tengernek, ahol tele volt medúzákkal. Kb 5 cm-erenként medúzák úszkáltak. Persze nem bántottak, nem csíptek, de nagyon érdekesek voltak, ragadtak és zselés anyaguk volt. Gyakran medúza háborút játszottunk és dobáltuk egymást medúzákkal…Borzasztó érzés volt mikor az arcomba kaptam egyet. 

Egy igazán laza és kalandos nyaralás lehetett. Szerencséjükre szép mediterrán volt az idő és végre barnulhatott is az énekes. Az utolsó napot azzal töltötte az X-Faktoros, hogy családjának vásárolt ajándékokat. Olyannyira bele lendült a vásárolgatásba, hogy egyik apróságot vette a másik után.

– Ami biztos a szigeten a legkönnyebben a pénzköltés ment…  Megvettem egy ajándékot, majd megláttam egy másikat, azt is megvettem, majd egy harmadik is megtetszett így hát az is ment a táskába. Szabályszerűen le kellett állítani!

Oh, yes! Egy kalandos nyár…Jaltai kikötő

Demes Tamás élményekkel tele érkezett haza, és ígéretet tett saját magának, hogy ha teheti minden nyáron el fog utazni külföldre.

– Ami még nagyon tetszett az, amikor a sétahajókázás közben a tengerben előbukkantak a delfinek. Jó volt őket a szabad környezetükben látni, nem pedig csak az állatkertben. 
Ez a pár nap nagyon rám fért már. Jó volt egy kicsit távol lenni mindentől, és mindenkitől. Kicsit feltöltődni, kizárni mindent. Nem hazudok, ha azt mondom, hogy életem legjobb, legizgalmasabb, és legeseménydúsabb nyaralása volt! Ezentúl minden nyáron megpróbálok elutazni valamerre. Most már itthon vagyok, és folytatódik a munka, de egy biztos…nem vagyok szűz…”tenger szűz”! 

Csákó Zsuzsanna 2012.07.26.

Mondd el a véleményed

Kristen Stewart megcsalta Pattinson-t!? Reklámfogás a nagy szerelem?

Apollo Tibi: Azt mondják, pesszimista vagyok, szerintem inkább realista!