Demes Tamás vallomása kudarcról, sikerről, tervekről és szerelemről! Exkluzív interjú!

Hirdetés


Az X-Faktor ifjú felfedezettjével érDEMES volt beszélgetni. Kiderült, hogy az érzékeny lelkű énekes olykor tud vicces és bolondos lenni. A sokak által túl komolynak vélt srác mesélt nekünk a múltról, jelenről, és a jövőről. Végtelenül kedves és szimpatikus volt az egész interjú alatt. Az Eiffel téren találkoztunk, ami Tamás egyik kedvenc helye. Elmondta azt is, hogy ha ideje engedi, akkor néha kijön ide és itt töltődik fel. Naplót ír az X-Faktor kezdete óta, kiírja magából mindazt, amit nem énekelhetett el eddig.


Hirdetés

X-Faktor előtt és után…Miben változtál a show által?

Amikor az első válogatón bemutatkoztam, az emberek rágörcsölős emberkét láthattak, aki egy kicsit meg volt szeppenve. Aki meg volt ijedve attól a helyzettől, amibe éppen került. Tudtam, hogy mit akarok, csak nem igazán hittem el, hogy sikerülhet. Amit biztosan kaptam az a magabiztosság. Most már nem arra koncentrálok, hogy mindenkinek tetszik e, ahogy éneklek, hanem, hogy élvezzem, és a közönségem is a műsort. Külsőségekben is változtam. A stylist a verseny alatt, megmutatta, hogy mi előnyös számomra. Vele jó barátok is lettünk. Hangilag is fejlődtem, stabilabban énekelek.

Kivel éneklél szívesen duettet?

Egyik nagy kedvencem Adele. A Someone like you dal feldologozását is éneklem egy klip erejéig, ami videómegosztó oldalon is fent van. De ha magyar énekesnőről van szó, akkor Fábián Juli. Az Eurovízió óta úgy gondollom, hogy ő az az énekesnő, akivel szívesen énekelnék együtt. Imádom a hangszínét.

A szüleid, barátaid hogy viszonyulnak hozzád amióta ismert vagy?

Nem változtak semmiben. Igazából mindig próbálunk ettől elvonatkoztatni. Tudjuk, hogy volt az X-Faktor, de az privát szféra marad. A barátaimmal nem témázunk mindig erről, néha feljön. Büszkék rám, és sírtak akkor, amikor tovább jutottam. A szüleim is büszkék rám, hogy eddig eljutottam, hogy saját dalom is van már.


Milyen célokkal, reményekkel vágtál bele a versenybe?

Akkor úgy voltam vele, hogy meg kell próbálnom. Egyébként én egy évvel előtte is próbálkoztam, csak nem tudtam kijönni a válogatóra, ugyanis az útlevelem nem készült el, csak később. Nagyon sajnáltam. Rossz volt úgy a tévé előtt ülni, hogy akár én is ott lehetnék. De tavaly sikerült mindent időben elintézni, így ott lehettem a mentorok előtt. A legelső cél az volt, hogy meghallgassam a mentorok véleményét. Énekeltem, és amikor állva tapsoltak a mentorok, az arcomon is látszik, hogy már majdnem sírok. Aztán jött a tábor, mentorok háza és végül a show. Az volt a baj, hogy nem hittem el, hogy akár én is megnyerhettem volna a versenyt. Nem bíztam magamban. Ha most indulnék, ilyen tapasztalatokkal, akkor már jobban hinnék magamban. Tapasztalatokat szereztem. Lényegében azt szerettem volna elérni, hogy szeressenek az emberek, és ez szerintem sikerült is.


Hirdetés

Milyen érzés, hogy rajongóid vannak, és felismernek az utcán?

Stabil rajongói köröm van. Énekelek, fellépésekre járok. Ez egy tök jó dolog, de nem biztos, hogy mindig így lesz. Furcsa volt az elején. Nem értettem, hogy aláírok egy kártyát és az valakinek fontos. Az első szereplés után jöttek az emberek, megállítottak, autogramot kértek. Elcsodálkozok, hogy ez valakinek egy ajándék, ami jó érzéssel tölt el.


Egy lépés…az első dalod címe. Mit lehet róla tudni?

Azt érdemes tudni leginkább, hogy az érzelmekre akartam fektetni a hangsúlyt. Sokan kérdezik, hogy miért pont egy ilyen lassabb dalt készítettünk el először. Egy dinamikus, pörgős dalba nem tudok annyi érzelmi dolgot kifejezni, mert nem lehet egyszerűen. A szöveget Major Eszternek köszönhetem. Több napon keresztül beszélgettünk, mindent elmondtam, hogy mit szeretnék, hogy szeretnék. Igazi baráti kapcsolat alakult ki, és annyira ráérzett arra, hogy mit akarok írni. A dalt pedig Szabó Zé szerezte, és vele is jó kapcsolat alakult ki.


{youtube width=”560″ height=”349″}YJBd1n87MOY{/youtube}

Mi az üzenete a dalnak?

Szerintem bárki könnyen tud azonosulni vele. A dal első felében kicsit a csalódottságot lehet érzékelni. Például, amikor a „A kincs, amit vártál, nem került hozzád” annyit jelent számomra, hogy szerettem volna tovább maradni a versenybe. Bár ez is nagy dolog, hogy a legjobb 12-be bekerültem. Talán a csalódottságomat szeretném ezzel burkoltan kifejezni. Viszont a dal második felében azon van a hangsúly, hogy igen, megtettem azt az egy lépést, és boldogabb vagyok. Az a jó, hogy nem csak azok tudnak azonosulni, akik céljaikért küzdenek, hanem mondjuk egy szerelmes fiú vagy lány, ha nem kapta meg, akit úgy szeret, illetve nem merte megtenni a lépést felé.


Videoklip készül majd a dalhoz? Van már elképzelés?

Már korábban úgy volt, hogy forgatunk. De sajnos pár dolog közbe szólt, így ez most csúszik. Ettől függetlenül én már megálmodtam a koncepciót. De egyelőre még csak tervezgetés van, mert nem egy egyszerű folyamat lezavarni egy ilyen projektet. Mindenképpen minőségi klipet szeretnénk, és ehhez még idő kell.


Mennyire nehezebb érvényesülnöd, hogy másodikként estél ki az X-Faktorból?

Lényegesen nehezebb. Már csak azért is, mert amikor én búcsúztam, nekem akkor már azért kellett harcolnom, hogy a média szereplések által úgymond ki tudjam használni az adott helyzetet. Mindent meg kellett tennem, hogy ne felejtsenek el. Hiszen az emberek minél többször látnak valakit, annál jobban rögződik az arcuk, hangjuk. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen egy olyan rajongói tábor alakult ki, akik a kiesésem óta is velem vannak. A közösségi oldalamon sem lankadt az aktivitás. Olyannyira, hogy a legutóbbi fellépésen is például a saját dalomat a közönség velem együtt énekelte. Ez ennek a kulcsa, csinálni kell, lelkesedni kell. A rajongókkal is úgy kell bánni, hogy igen is fontosak, mivel nekik van a legnagyobb szerepük. Ha nincs hallgatóság, nincs siker.

Mik a terveid? Saját dalok, koncert, album…

Gondolkodtam saját dalokon, és vannak is ötleteim. A napokban felkeresett egy gitáros, egy dobos, egy zongorista, és lehet, hogy zenekarral fogunk a továbbiakban együtt dolgozni. De ez még egyelőre csak terv. Ez megint egy plusz dolog, hiszen az élő zenekaros fellépéseknek nagyobb varázsa van.

Mi a helyzet a szerelemmel?

Ukrajna és Budapest között ingázok folyamatosan. Tény, hogy nekem már nagyon hiányzik valaki, de most még nem tudok megállapodni. A kalandokból meg már elég. Biztos lesznek még, de inkább olyasvalakire vágyom, akinek tényleg én vagyok a legfontosabb. Mivel itt is vagyok, ott is vagyok, így nem tud kialakulni komolyabb. Jó ideje nem volt barátnőm, de fontos, hogy legyen melletted valaki. Bár most még nem lehet, de a főiskolán azért majd nyitva tartom a szemem. (Mosolyog)


Végezetül…mit üzennél a rajongóidnak?

Nagyon hálás vagyok nekik, hogy ennyire szeretnek, megbecsülnek, értékelnek. Bízom abban, hogy ez sokáig így lesz. Már családi légkör alakult ki. Közösségi oldalon is mindent megosztok velük, és remélem ez sok éven át így lesz.


Az X-Faktoros nem szeretne csak a zenére koncentrálni. Szeptembertől visszaül az iskolapadba, hogy biológus szakon lediplomázhasson. Tervei között szerepel az is, hogy a diploma után végleg Budapestre szeretne költözni, és a zenére koncentrálni. Hisz abban, hogy nagyszínpados koncertet fog majd adni, és nem fogja feladni. Tudja, hogy az új X-Faktoros felfedezettek miatt kissé háttérbe szorulnak majd, de bízik a rajongóiban. Van benne egy kis félsz, de úgy érzi, hogy egy olyan közönséget tudott megfogni, akik a későbbiekben is kíváncsiak lesznek rá, és szívesen fogják hallgatni dalait. Kicsit sajnálja, hogy az emberek egyszínűnek látják őt, nem tartják túl érdekesnek. Ezért arra fog törekedni, hogy megmutassa, hogy több van benne. Következő dala is speciális vonalat fog követni.


Írta: Csákó Zsuzsanna 2012.06.23.

Mondd el a véleményed

Emma Stone így készül egy premierre!

Radics Gigi; a Lány, aki elindult, hogy megvalósítsa az álmait! +interjú