Demonic Girl – új dal a Malgus Clay-től (dalpremier)

Malgus Clay
Hirdetés
Malgus Clay
Malgus Clay
Malgus Clay

Malgus Clay
Malgus Clay

Demonic Girl címmel új single-t adott ki a Malgus Clay, azaz Sinkovicz Tamás és Balázs Attila zenei és irodalmi projektje.


Hogyan született a dal?

Hirdetés

Tehát Malgus Clay és ami mögötte van – ahogy a Facebook oldalunkon is olvasható, ez a projekt több lesz,mint zene. Tulajdonképpen, az ötlet abból indult, hogy Tominak voltak már korábbról szám ötletei, amiket úgy gondolt, jó volna valahogy egybe fonni, viszont ahogy beszélgettünk, rájöttünk, hogy ezekben sokkal több lehetőség van, egyik pillanatról a másikra jöttek az ötletek, még végül arra jutottunk, hogy a számokat egy történet köré helyezzük, gyakorlatilag ezzel egy novella sorozatot és egy egészen új, fantasy világot álmodva. Maga a név igazából egy hosszabb keresgélés folyamatának eredménye, mindenképpen valami olyan nevet akartunk, ami hangzatos és illik egy olyan karakterre, aki különböző lényekkel néz szembe, akik az életére törnek. Szeretnénk nemcsak a zenével, de a történettel is eljutni az emberekhez. Igazság szerint, még vannak részletek, amik kidolgozandóak, hiszen ez egy merőben friss projekt, de annyit már biztosan tudunk, hogy több olyan karakter lesz, akiket be kívánunk mutatni, és mindegyiknek meglesz a maga személyisége, előtörténete, így Malgusnak, Eve-nek, Reinald királynak, és azoknak lényeknek is, akikkel Malgus útja során találkozik. A szövegek angol és magyar nyelven is elérhetőek lesznek, amivel a magyar olvasók részére az angol nyelv gyakorlására is lehetőség nyílik.

A Demonic Girl a glam és a hard rock elemeit ötvözi. A szám megírásánál fontosnak tartottam, hogy merőben eltérjek a mai zenei trendektől és visszavigyem a hallgatót a múltba, amikor még a lágyabb gitár-riffek és lágyabb énekek domináltak, hiszen a mai rock zenei trendekben ez nem annyira gyakori, illetve úgy fogalmaznék, hogy előtérben vannak az agresszívabb rock zenék. A glam rockra jellemzően a számot áthatja a szexualitás és a bódultság állapota. Egyébként a szám alapjait már sok évvel ezelőtt megírtam. De most, miután Malgus Clay világát kialakítottuk, felépítettem rá a szöveget és a dallamokat. A gitártémák jól tükrözik a hard rock hangzásvilágot, míg az ének a glam vonalat képviseli. Ez egy ballada a jó és a rossz karakter egy éjszakás kalandjáról, melynek végén….nos, a fő karakterünk nem egészen lesz önmaga. De hogy ez konkrétan mit is jelent, a következő számunkból fog kiderülni.

Honnan jött ennek aképekből álló világnak az ötlete a dal mellé? Mit lehet tudni a dalhoz készített – jobbára statikus – “videóról”?

A YouTube-on szereplő videó igazából amatőr jellegű. Pusztán azt a célt szolgálja, hogy picit beleéljük magunkat abba, hogy mit lát, mit érez Malgus Clay. Nyilvánvalóan egy, úgymond “normális” music video lenne a legalkalmasabb arra, hogy bemutassuk ezt az új világot, de sajnos mivel ez egy rettentően friss projekt, pénzügyi lehetőségeink nem teszik lehetővé.

Honnan inspirálódtatok?

Érdekes módon azt, hogy konkrétan ki vagy melyik zenekar hatott erre a számra,nehéz lenne megmondani. Konkrét zenekarok egyáltalán nem tudnék felsorolni. Amit elmondhatok már most, hogy a számainkat úgy tervezzük, hogy lehetőség szerint eltérjenek egymástól. Tudtommal igen kevés zenekar alkot olyan albumot, melyen minden szám más stílust képvisel. Itt,mi ezzel is szeretnénk kísérletezni. Kedvenc zenei stílusunk egyike az industrial rock, de emellett szívesen hallgatunk death metalt, heavy metalt, metalcore-t, régi hard rockot vagy éppen rapzenét. Ezek ötvözését próbáljuk a későbbiekben a számokban is megmutatni, hiszen véleményünk szerint a zenei önkifejezés sokkal többet követel annál, hogy leragadjunk egy konkrét stílusnál. Ez talán érdekesebbé is teheti a zenénket. Picit visszakanyarodva arra, hogy ki hatott ránk, talán azt elmondhatom, hogy elsősorban inkább a sci-fi könyvek, filmek és mitikus karakterek voltak hatással erre a misztikus világra melyet alkottunk.

 

 

Mondd el a véleményed

Hozz követ – a Samas újdonsága

Legújabb DM akciók, hírek, Drogerie Markt akciós újság letöltése