Hozz követ – a Samas újdonsága

Hirdetés
Hirdetés
Fotó – Éles Julianna

Az ImagiCORE csapatával forgatta Hozz követ című új klipjét a Samas. A metálbanda tagjaival, valamint a klip szereplőivel ennek apropóján beszélgettünk.

Hogyan született dal? Milyen volt az alkotói folyamat?

A dal írás nálunk a következőképpen zajlik: a gitárosunk, Dani lehozza az új gitártémákat, erre elkezdünk ötletelgetni, kialakul az alapkoncepció mind dob, mind basszus szempontjából és persze dalszerkezetileg is. Erre kerül rá végül a dalszöveg, amit énekesünk, Jani illeszt a félkész dalra. A dal folyamatos csiszolgatása során kerül rá a teljes dalszöveg. Persze a dal a zeneszerzői folyamatok során sokszor átalakul. Legtöbbször szinte teljesen az első verzióhoz képest.

Hirdetés

Honnan inspirálódott?

Az inspiráció egyértelműen a felgyorsult emberi lét és az ezzel kapcsolatos belső vívódások, stressz lelki nehézségek voltak. Hogy magunkat idézzük.”Hozz követ, falazd be a múltat”. A dal a súlyos téma ellenére abszolút “Menjünk előre, éljük meg az életet!” filozófiájú nóta.De döntse el mindenki maga, hogy ki-mit érez bele a dalba!

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a dalt és a klippet?

A dalt mindenkinek ajánljuk, aki szereti a zenét. Aki nem rock-metál rajongó, az kóstoljon bele ebbe a stílusba is, aki igen, annak pedig egyértelmű, hogy miért.

Két jól elkülöníthető helyszín. Egy háztető és egy erdős rész látható a klipben. Hol forgattátok a klippet?

A klip alapkoncepciója ez volt.Egy zenekari és egy történeti szál, szereplőkkel. A klipről viszont több részletet nem szeretnénk elárulni, legyen annak is meglepetés, aki még nem látta!

Milyen volt a forgatás?

Ros Henriett: Nagyon pozitívan éltem meg a forgatást. Az imagiCore csapata hozzáértésével 2 óra alatt leforgattuk az erdőben játszott jeleneteket. Pontosan a Rókahegyen forgattunk. Megvolt az elképzelésük, nekünk pedig annyi dolgunk volt, hogy fussunk a kamera előtt, keresve a köveket. Tetszett, hogy a srácok nyitottak és lazák voltak, együtt ötleteltünk, hova rejtsük el a köveket. Jó volt a hangulat és az idő is.

Hema Artúr: Viszonylag gyorsan tudtunk haladni. Mert jelenetről-jelenetre minden szépen meg volt tervezve. Jó instrukciókat kaptam, így könnyen ment a kivitelezés is. Így ez az egy-két óra gyorsan elröppent ebben a fiatalos, jó kedélyű társaságban. Számomra a kamera előtti szereplés nem volt új dolog, hisz a szakmából adódik az, hogy meg kell tudnom jelenni előtte.Öröm volt dolgozni egy kreatív, profi csapatban.

Köszönöm szépen az interjút!

Mondd el a véleményed

Illatosan tiszta levegőt!

Demonic Girl – új dal a Malgus Clay-től (dalpremier)