Dermesztő hajsza – Liam Neeson hidegre tesz AJÁNLÓ

Hirdetés

Hans Petter Moland rendező 2014-es eredeti filmje után (Az eltűnés sorrendjében) elkészítette az amerikai változatot is, Dermesztő hajsza címmel. Stellan Skarsgard után ezúttal Liam Neeson lett a főszereplő.

Nels Coxman (Neeson) Colorado állam egy kicsiny városkájában, Kehoe-ban dolgozik, mint hivatásos hókotró kezelő. Az ő feladata a több méteres hóval borított utakat járhatóvá tenni. Olyannyira jól végzi a munkáját, hogy egy ünnepséget is szerveznek külön a tiszteletére, melyen “A város polgára” elismerésben részesítik. Míg feleségével (Laura Dern) ezen az estélyen vesznek részt, addig fiuk a városi reptéren dolgozik. Illetve dolgozna, de pár bűnöző megöli és balesetnek állítja be a gyilkosságot. A rendőrség elkönyveli a tragédiát véletlen túladagolásként, az apa viszont nem nyugszik és felkerekedik, hogy kiderítse, mi is történt valójában.

Hirdetés

És innentől válik igazán izgalmassá és hangulatossá a sztori. Neeson amatőr módon kezd az események kibogozásához, s közben olyan leleményes, amely önkéntelenül mosolyt csalt az arcomra. A kőkemény jeleneteket olyan módon mutatja be a film, melyen nem lehet nem nevetni, ezáltal egyszerre borzasztó és humoros  a helyzet. A rendező személye pedig garancia, hogy az eredeti filmhez felnőjön az amerikai kistestvér.

Neeson mint mindig, most is tökéletes a szerepében, bár kicsit kezd beskatulyázódni. Ami viszont kellemes meglepetés volt, az az indián főnök, Fehér Bika és embereinek felbukkanása, mellyel az egyszerű bosszútörténetet megbonyolították egy cseppet. A szereplők egymás után elhullnak, miközben a nézők (legalábbis én és a körülöttem ülők) remekül szórakoznak, a mellékszereplők apróbb párbeszédei, valamint a kisebb történetek kellően feldobják az amúgy egyszerű alapötletet. Mindezek tekintetében egy élettel teli filmet kapunk, holott rengeteg benne a halál.

Hirdetés

Ajánlom mindazoknak, kik szeretik Liam Neesont, mint színészt, akik imádják a hófútta tájakat, valamint az egyszerű bosszúsztorikat nem egyszerű köntösben tálalva, morbid humorral fűszerezve.

Cold Pursuit – Dermesztő hajsza
Hazai mozibemutató: 2019. február 21.
16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Főszereplők: Liam Neeson, Laura Dern, Emmy Rossum, William Forsythe
Rendezte: Hans Petter Moland
Forgalmazza: Freeman Film

Mondd el a véleményed

Remek akcióval készülnek! Farsangi lázban a Campona KockaPark

A Dal 2019 - Pápai Joci ismét győzött

A Dal 2019 – Pápai Joci ismét győzött