Dizájnerek álmait vitték kifutóra a sztárok

Hirdetés

Schell Judit, Tóth Gabi, Jakabos Zsuzsa, Karsai Zita, Bálizs Anett, Verrasztó Evelyn és Csonka András is kifutóra lépett profi modellek mellett a Gondold új-ra! divatshow-n, ahol izgalmas, máshol már szemétnek szánt anyagokból készült látványos ruhakölteményeket mutattak be az Eco-Design Team tervezői. A hírességek nemcsak az érdekes kreációk miatt vállalták a modellszerepet, hanem a program jótékony küldetése okán is.

Elsőként Tóth Gabi jelent meg a színpadon egy kávéstasakokból és textilhulladékból varrt extrém ruhában, amelynek derekát egy széles bicikligumiból készült övvel kötötték át. Az énekesnő számára egyáltalán nem volt ismeretlen a terep, ráadásul az extravagáns kreációkat is előnyben részesíti a színpadon vagy videoklipjeiben.
 
„Évekkel ezelőtt már részt vettem egy hasonló kampányban, akkor is és most is nagyon élveztem, mert fontosnak tartom azt, hogy odafigyeljünk a környezetünkre. Én magam is szoktam újrahasznosítani dolgokat, a párommal, Dáviddal például megbeszéltük, hogy gyűjtjük az üdítős dobozokat, és az a terv, hogy függönyt készítünk belőle. Praktikus, környezetkímélő, és ráadásul a kreatív munka még ki is kapcsol” – mesélte az énekesnő.

Jakabos Zsuzsát ritkán láthatjuk ilyen szerepben, pedig híres úszónőnk már az olimpia szépe címet is kiérdemelte. Egy profi modell is megirigyelte volna azt a magabiztosságot, amellyel egy különleges, százéves csipkéből készült ruhát mutatott be.

 
 
„Ennek a ruhának története is van, hiszen, mint megtudtam, a tervező, Reök Cecília dédnagymamája készítette a saját kezével azt a terítőt, amelyből a toppot varrták, és a fülbevalókat is ő horgolta, eredetileg poháralátétnek. Elég furcsa belegondolni, hogy mennyi mindent átéltek már ezek az anyagok. Nagyon jó volt viselni, és igazából a többi ruha is tetszett, az egyik nagy kedvencem az a papírruha, amit a Schell Judit mutatott be” – árulta el a gyönyörű sportoló.

Hirdetés


Schell Judittal készült interjúnk
Riporter: Kaszás Bence
Operatőr: Bártfai Balázs

{youtube width=”560″ height=”349″}MPjA2oL7Vv4{/youtube}

Az Eco-Design Team csapata figyelt arra, hogy a molinókból, szemeteszsákokból, vagy akár építési hulladékokból készült ruhák ne csak látványosak, hanem hordhatóak is legyenek, hiszen az újrahasznosító gondolkodásnak akkor van igazán értelme, ha valóban kincs lesz a szemétből. Csonka András juta-zakója és egyszerű kávézsákból készült sálja például bármelyik neves férfimárka téli kollekciójában megállta volna a helyét.

Hirdetés
A Gondold új-ra! divatshow egyben egy recycling kiállítás megnyitója is volt, a Duna Plaza területén dizájnerek újrahasznosított tárgyait vásárolhatja meg bárki egészen december elejéig. A szervezők a befolyt összeget a Madarász utcai Gyermekkórház Gyermekkor Alapítványának szánják. Aki szívesen részese lenne a jótékony akciónak, az a [email protected] címen, vagy a 06 1 465 16 00 számon jelentkezhet.

Forrás: RedLemon
Fotók: Kaszás Bence
2012.11.16.
Mondd el a véleményed
alt

Vastag Csabát karmesterré avatták!

Király Linda: “Minden betegségnek van egy lelki oka!”