Dóka Attila: “Mi nem búcsúzunk”

Hirdetés

Dóka Attila szívébe zárva emlékezik.

Dóka Attila születésétől kezdve Gyálon él, dolgozik, és alkot. Bátyjával, az ifjúsági regényíró Dóka Péterrel gyermekkoruktól szerveznek, vesznek részt közös projektekben, zenélnek együtt. 2018-ban Kovács Sára Dizna fuvolaművésznővel kiegészülve megalakult, és megjelent első közös nagylemezük DAA, Dóka Attila Akusztik címmel. A nagylemezt a boltok befogadták, médiamegjelenéssel és lemezbemutató koncertsorozattal telt a 2018-as év.

A szintén Gyálon élő Tóth S. Tibor „Rádiós fenegyerek” szerette a helyi fiatalok muzsikáját.  Feleségével együtt eljárt a helyi fellépések helyszínére, interjút készített, foglalkoztatta a csapat zenei munkássága. További közös vonal volt Attila szociális érzékenysége, aki 2010 óta kapcsolatban van valamilyen formában a fogyatékossággal élőkkel, rendszeres fellépő a Mozdulj! Közhasznú Egyesület rendezvényein.

Hirdetés

Elismerte, és bátorította Attila ebbéli tevékenységét. Tibor a DAA év végi fellépésein már nem tudott jelen lenni, a közösségi médiában és telefonon tervezte, szervezte, a 2019. május 4-ei egész napos rendezvényfolyamot, ahol a DAA is színpadra lép.

– A dátumot még tavaly beírtuk a naptárba, ott leszünk a színpadon egy átszerkesztett műsorlistával a kezünkben, mert az élet átírta a műsort. A DAA saját dalokat játszik, de most egy olyan dallal is készülünk, amely Tibor kedvence volt, és felcsendült a temetésén is. Mi nem búcsúzunk, szívünkbe zárva emlékezünk. Jó látni, hogy az Önkormányzat a Művelődési Házzal karöltve megvalósította Tibi terveit. Május 4-én megtelik a Könyvtár udvara sürgő-forgó emberekkel, jó illattal, zenével. Az emberek akár ismerték eddig egymást, akár most találkoznak először, elkezdenek együtt dolgozni egy jó ügyért. Mert egy közös pont biztos lesz, mindenki ismerte Tibort – mondta a frontember, Dóka Attila.

Mondd el a véleményed

Apai felelősség – előadás és kerekasztal-beszélgetés lesz Budapesten

Ballagó középiskolások fognak össze a fogyatékos fiatalokért