Drón támadt Puskás Petire!

Hirdetés

 

Puskás Peti sosem beszél a levegőbe, komolyan gondolta, amikor április közepén kijelentette: szűk fél év alatt profi drónpilótává képzi ki magát és rajthoz áll a Telenor által is támogatott szeptember 10-i Drónverseny és Robotika Show-n. Csakhogy a szorgalmas gyakorlás közben még mindig érik meglepetések: legutóbb az egyik távirányítással működtetett légi jármű egy óvatlan pillanatban rátámadt.
Puskas_Peti4

Négy hónapja új hobbit talált magának a The Biebers frontembere, aki mostanában szinte minden szabadidejét drónozással tölti. Peti elárulta nekünk, nemcsak azért kattant rá a távirányítással működtetett légi járművekre, hogy a szeptember 10-én, Budapesten, a Hungexpón tartott Drónverseny és Robotika Show-ig kiképezze magát, hanem valóban élvezi az extrém kalandot, amit a Hipernet Kihívás keretein belül teljesít.

Hirdetés

Puskas_Peti2Nem vagyok egy kütyüfüggő ember, de erre tényleg rá lehet kattanni. Még mielőtt bárki azt hinné, hogy az otthoni környezetben használható drónokat gyerekjáték navigálni, az óriásit téved, nagyon nehéz, ugyanis a távirányítójuk egy roppant érzékeny műszer” – nyilatkozta az énekes-színész, akivel a legutóbbi gyakorlás közben egy mókás dolog is történt: az általa irányított légi jármű megbokrosodott és szó szerint rátámadt. „Bár azt mondják, hogy jól haladok és ügyesen kezelem a gépet, de néha még elő-előfordul, hogy a drón számomra megmagyarázhatatlan módon irányíthatatlanná válik. Ez történt velem most is, hiába próbáltam meg másfelé irányítani, megdöbbenve láttam, hogy nagy sebességgel tart felém, és célba veszi a mellkasomat; szépen telibe kapott, fel is kiáltottam. De szerencsére az ilyen gyakorló drónoknak olyan anyagból van a propellerük, hogy nem tudnak semmilyen sérülést okozni, sőt az ütközésekkor annak is kicsi a valószínűsége, hogy széttörnek.

Puskas_Peti1

Hirdetés
Puskas_Peti3A távirányítással működtetett légi járművekre szerelt kamera képét a fejlett technikának köszönhetően akár okostelefonnal összeköthető VR, azaz Virtual Reality-szemüvegen keresztül is láthatjuk. Petinek legutóbb azt is megtapasztalhatta, milyen az, amikor a pilóta a VR-on át látja a versenypályán száguldozó gépét, és így navigálja. „Teljesen lenyűgözött, bár kicsit szédültem az elején. De nagyon vagány volt! Igaz, most még csak „másodpilótaként” próbáltam ki, de ez lesz a következő, amire ráfekszem, és az a célom, hogy egyszer majd én is így, VR-szemüveg segítségével tudjak irányítani drónt” – lelkendezett az énekes-színész.

Mondd el a véleményed

“Mozduljunk együtt, egymásért”

Illegális divatbemutató rendőri intézkedéssel