Emlék és bánat – a Divatikonon premierezik Tigli Hande Tímea klipje

Tigli-Hande Tímea
Tigli-Hande Tímea


Emlék és bánat címmel új klippel jelentkezett Tigli Hande Tímea.Az énekesnővel ennek apropóján beszélgettünk.

Hogyan született a dal? Milyen volt az alkotói folyamat? Te hogy élted meg belülről?

A 2020 minden téren nagyon nagyon rossz év volt. Nyilván a vírushelyzet miatti nehézségek, a bezártság meg minden más is közrejátszott ebben, de érzelmileg is sok mélységet éltem meg. A dal abban az időszakban született, mikor teljesen elvesztettem a hitemet az emberekben, a bizalmamat a barátaimban, sőt még saját magamat sem tudtam elviselni. Amennyire engedték a mindennapjaim, eltűntem a világ szeme elől, nem beszéltem senkivel, csak akivel muszáj volt, vagy azokkal, akik hozzám tényleg nagyon közel állnak. Az összes felgyülemlett keserűségemet, csalódottságomat, fájdalmamat, dühömet kiírtam magamból. Ebből az időszakból nemcsak ez a dal született, hanem még egy jó pár, melyek még a fiókom mélyén pihennek.

Milyen volt az alkotói folyamat? Te hogy élted meg belülről?

Akikkel karöltve készítettem a dalt, mindannyiukkal nagyon szeretek dolgozni, és jó érzés volt azt átélni, hogy nekik is ugyanolyan szívügyük ez a szám mint nekem, és szívvel-lélekkel beleadtak mindent, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki belőle. Pál Zoltánnal már több dalt csináltunk együtt, azt hiszem ez a 4. amin közösen munkálkodtunk. WolfLex, barátommal, – aki történetesen a legjobb barátom – együtt találtuk ki a dallamvilágot. Nagyon sokszor dolgozunk, és sok időt is töltünk együtt, szinte egymás nézéséből tudjuk, mit szeretne a másik, így vele tényleg nagyon egyszerű volt a munka. Ilyen zökkenőmentes munkafolyamatot és „munkatársakat” kívánok Mindenkinek, mint amilyen nekem volt!

Honnan inspirálódtál?

Az esetek 90%-ban a saját élményeimből, érzelmeimből, gondolataimból inspirálódok, megélt élethelyzeteket írok meg, mert szerintem úgy lehet valaki igazán hiteles. Eléggé személyes hangvételű lett, nem véletlenül, hisz egy hozzám közel álló emberről fogalmaztam meg a dalt, épp ezért ez a nóta nagyon sokat jelent nekem. Mindannyiunknak volt olyan helyzet az életében, hogy egy számára fontos személy, legyen szó szerelemről, barátról, családtagról elárult vagy hazudott nekünk. Szerintem ezt mindannyian nehezen éljük meg, de én kifejezetten, akinek az igazságérzete a plafont veri.

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánlod a dalt és a klippet?

A dalnak a szövege, egy üzenet azoknak, akik okoztak már csalódást valakinek, és azoknak, akiknek már valaki okozott csalódást. A legjobb, ha az ember magában bízik meg igazán, hisz önmagunknak nem okozunk csalódást.

Hol forgattátok a klippet?

A klip a Terem 22 stúdióban készült.

Milyen volt a forgatás?

A dal és a klip hangulata ellenére, vidám és jó hangulatban telt. Az sem tántorított el minket, hogy elég hideg volt és a forgatás végére már kicsit fáztunk, mert nagyon jót szerettünk volna csinálni, ami a stábnak hála….sikerült is.

 

Milyen visszajelzéseket kaptál a dallal, illetve a klippel kapcsolatban? Milyen a fogadtatása?

Amikor elkészül egy dal, szeretem 2-3 olyan zenész, illetve nem zenész ismerősömnek , barátomnak megmutatni, akiknek nagyon adok a véleményükre. De most valahogy, olyan nehezen vettem rá magam, mert annyira féltem, hogy mit mondanak, mert mindannyian nagyon őszinték, és kicsit összetörtem volna, ha ezt a számomra fontos dalt lehúzzák. De hiába volt a félelem, mindenkinek tetszett nagyon. Mióta a videómegosztón is látható, azóta hála Istennek MÉG csak jó véleményeket kaptam. Bár olyan, hogy rossz vélemény nem létezik, csupán építő jellegű kritika. A „rossz vagy” vagy a „ ne foglalkozz zenével” vagy a „ dagadt vagy” (meg még sorolhatnám ezeket a kreatív csodákat), valljuk be, nem az. Szóval ha valaki ilyet ír, nem is foglalkozom vele. De ismétlem, eddig ilyen sem volt.

Hogy élted meg a közös munkát WolfLex-szel, valamint Németh Kobe Dániel és Simon Dániellel, azaz az imagiCORE csapatával. valamint a klipben a barátot alakító Mondok Renátával?

Az ImagiCORE csapatával sem először forgattunk együtt, egy nagyon jó énekesnő barátnőm által találtam rájuk, és azóta mondhatni, rajtuk ragadtam.  Mindig egy nagyon kreatív, látványos minőségi Klippet készítenek, legyen szó bármilyen stílusról. A csapat nagyon szívén viseli a dalt a munka során. Profi körülmények között dolgozhattam, de mégis nagyon jó hangulatban.

Ők hogy élték meg a forgatást?

A klipben szereplő barát Reni is nagyon jól érezte magát. Megmondom őszintén, én nagyon örülök, hogy Ő lett a klip szereplője, hisz nagyon jól állt neki a kamera, és hogy emberi oldalról is megközelítsem, egy nagyon jó barátom, akivel nagyon ritkán találkozunk, most legalább volt alkalmunk egy kicsit együtt lenni. Mondhatni összekötöttük a kellemest a hasznossal.

A beszélgetés végén szeretném megragadni az alkalmat, hogy még egyszer megköszönjem Mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult, hozzátett a dal megszületéséhez, elkészüléséhez. Folytatása következik.

Mondd el a véleményed
Fotó: Village Marketing & Event - https://www.facebook.com/villagemarketing

Fülbemászó reggae-pop dallal jelentkezett Hársházi Szabi

Photo: Arjan van Duijn - https://www.facebook.com/ArieVanDuijnFotografie

Useless – new music video from I’ll Get By