Fülbemászó reggae-pop dallal jelentkezett Hársházi Szabi

Fotó: Village Marketing & Event - https://www.facebook.com/villagemarketing
Fotó: Village Marketing & Event - https://www.facebook.com/villagemarketing
Hirdetés
Fotó: Village Marketing & Event - https://www.facebook.com/villagemarketing
Fotó: Village Marketing & Event – https://www.facebook.com/villagemarketing

2020 őszén mutatkozott be előadóként Hársházi Szabi dalszerző-producer, akinek több ismert énekes köszönheti népszerű dalait. AzEngedj elcímű debütáló  dalának megjelenése után pár hónappal napvilágot látott most egy újabb szerzemény, amihez zenészbarátai közreműködésével egy hangulatos videóklipet is készített a Zenebutik TV „Az élet dalos oldala” című zenés-reality műsorából pár éve megismert dalszerző-producer.

Hársházi Szabi zeneszerzőként és zenei producerként aktívan 6 éve tevékenykedik a magyar zenei életben. Az elmúlt években több énekesnek is írt már népszerű és sikeres dalokat. 2020 őszén pedig úgy döntött, hogy kilép a rivaldafénybe is és megjelentette első saját dalát előadóként, “Engedj el” címmel…

Hirdetés

Az első videóklipje a megjelenést követően bekerült két hazai televíziós zenecsatorna zenei kínálatába is. Az  „Úgyis mindegy” című legújabb alkotása pedig már felkerült több rádió játszási listájára is, illetve hamarosan a Zene TV-ben is debütál a most megjelent fülbemászó reggae-pop újdonsága.Klippremier!

Hogyan született a dal? Milyen volt az alkotói folyamat? 

Nagyon gyorsan megszületett. Pár óra alatt kigördült belőlem a dal zenei része. Hangszereléssel együtt a dallam konkrétan kész volt fél nap alatt. A dalszöveg témája is összeállt a fejembe gyorsan. A szöveget is elkészítette hozzá Kotsy Kriszti kolléganőm szintén rövid idő alatt. Szóval egyáltalán nem érződhet rajt izzadságszag. Ment minden gördülékenyen, flow-ban. 

 

Honnan inspirálódtál? 

A 80-as 90-es évek zenéin nőttem fel. Akkoriban ebben a reggae-pop műfajban nagyon sok jó dalt készítettek. Inner Circle dalok például nagyon ütősek voltak ebben a műfajban. Megszerettem ezt a stílust akkoriban nagyon (sok más stílussal együtt), és mindenképp szerettem volna ebben a stílusban is saját dalt készíteni. Hát most meg is történt! 

 

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánlod a dalt és a klipet? 

A dal alapvetően olyan kapcsolatokról szól, amikor az egyik fél már a megismerkedés elején elkezdi átalakítani a partnerét, csak hát erre a másik nem vevő. Sőt…  – Szóval elsősorban azoknak az embereknek ajánlom, akik jártak már ilyen szituációban. Vagy még mindig szinglik pont amiatt, hogy a személyiségük miatt nehezen alkalmazkodók. Másodsorban meg ajánlom mindenkinek, aki szereti a dallamos, táncra ösztönző pozitív dalokat. Mert ez egy ilyen nóta voltaképp. 

 

Milyen volt a forgatás? 

Hangulatos. Mint egy zenekari próbánk. Azon is alap mindig a jókedv. Muzsikus emberek, ha összejönnek tudod?! – Ott kő-kövön nem marad! 

 

Milyen visszajelzéseket kaptál a dallal kapcsolatban? Milyen a fogadtatása?

Eddig csak pozitív visszajelzések jöttek. Meg is lepődtem rajt. Még a YouTube-on sem kapott ezidáig dislike-ot.  

Ami a fogadtatását és a visszajelzéseket illeti…: A megjelenés másnapján este például egy fiatal kisgyermekes anyuka azt írta, hogy amint a 2 éves kisfia meghallja, azonnal táncolni és tapsolni kezd. Egy zenekedvelő barátom pedig a Republic együttes „Szállj el kismadár!” dalához hasonlította. Isten szólna ki belőle! Nem volna rossz, ha úgy berobbanna ez a dal is idővel. Hogy az említett kedves barátomat idézzem: „Mindenki fújta, imádta és minden buliban ott volt!” 

Mondjuk szabadon elérhető az ismert digitális felületeken a dal karaoke változata is, tehát nyugodtan vihetik és énekelhetnek rá bátran. Közkincsé tettem úgymond!

Mondd el a véleményed

Új év, jó immunrendszer, új forma

Tigli-Hande Tímea

Emlék és bánat – a Divatikonon premierezik Tigli Hande Tímea klipje