Este jó – karácsonyi klippel jelentkezett Tandi Flóra (klippremier)

Tandi Flóra - Este jó
Tandi Flóra - Este jó
Hirdetés

Este jó címmel vadonatúj dallal jelentkezik Tandi Flóra. Az énekesnővel ennek apropóján beszélgettünk.

Honnan jött az ötlet, hogy egy ilyen – egyáltalán nem szokványos – ugyanakkor mégis igencsak karácsonyi hangulatot árasztó dalt készíts?

A feldolgozás ötlete a nővéremhez kötődik, ezért is ajánlottam neki a videoklipet. A nyár végén beszélgettünk erről a dalról, mert egy lejátszási listában, amelyről a gyermekeinek játszott le dalokat, feltűnt az Este jó Vitai Ildikó előadásában. Azonnal megszálltak bennünket az emlékek, amikor édesanyánk énekelte ezt a dalt nekünk lefekvéskor. Gyerekként nem tudtam eldönteni, hogy ez a Zelk Zoltán-vers szomorú-e, de mindig nyugalmat, biztonságot és szeretetet éreztem közben. A nővérem, Laura vetette fel, hogy dolgozzam át a dalt, így született meg az Este jó ünnepi feldolgozásban. Számomra ez egy tiszta, meghitt dal, így abszolút igazodott az elképzelésemhez, hogy karácsonyi ajándék legyen belőle. A dalhoz készült klipet az Igazából szerelem című film egyik ikonikus jelenete inspirálta.

Hirdetés

Az elkészült dalt Vitai Ildikónak személyesen mutattam meg. Már elmúlt nyolcvan éves, de olyan friss és derűs! Amikor elindítottuk a lejátszót, nagyon izgultam, hogy mit fog szólni. Megható pillanat volt számára és számomra is. Könnyek gördültek végig az arcán, de közben végig mosolygott. Nagyon hálás ezért a meglepetésért, én pedig -szerintem generációk nevében- vagyok hálás Neki mindazért a zenei munkásságért, amin felnőhettünk és magunkba szívhattuk általa az irodalmat!

Mondd el a véleményed

10 Áprily Lajos vers, amit ma érdemes elolvasnod

AZ A LÁNY – szerelmes-udvarlós klippel jelentkezik MARSH (klippremier)