Figyelem, nyakunkon a grillszezon! Te már mindent beszereztél?

Hirdetés

Rohamléptekben enyhül az idő, reggelente madarak csivitelésére ébredhetünk, a délutánokat és hétvégeket pedig egyre szívesebben töltjük odakint a szabadban. Akinek kertje van, itt az ideje, hogy felkészítse az idei tavaszra, hogy aztán a nyáron kiaknázhassa a lehetőségeket.

Hirdetés

Egy grillparti a hétvégén?

Hirdetés

 

Kezdhetjük azzal, hogy beszerezzük a SpaTrend grilleszközeinek kínálatából azokat a darabokat, amelyek még hiányoznak, vagy megérett az idő lecserélni őket. Ha szép számmal akadnak olyan kiegészítők, amelyeket már nem szívesen használunk, akkor érdemes kihasználni a tavaszi lomtalanításban rejlő előnyöket is.

 

Szóval nem is kételkedhetünk abban, hogy elérkezett a lehető legjobb időpont arra, hogy szemrevételezzük a lehetőségeinket, s felfrissítsük a rendelkezésre álló tartozékokat, amennyiben szükséges. Lássuk, mi mindenre érdemes gondolni!

 

Védelem és karbantartás

 

Ne feledkezzünk meg arról, hogy nemcsak az a fontos, hogy használhassuk a grillt, hanem az is, hogy vigyázzunk rá. Ha előszedjük a készüléket a garázsból vagy a kerti tárolóból, s nem szeretnénk mindig elpakolni, amikor nincs rá szükségünk, akkor érdemes beszerezni egy rá passzoló védőhuzatot. Számottevő csapadékkal ugyanis ebben az időszakban is találkozni fogunk, s nem tesz jót a grillnek, ha állandóan érik a kedvezőtlen hatások. Védjük meg inkább, hogy minél tovább lelhessük benne örömünket. 

 

A másik praktikus kategóriát a tisztítószerek jelentik. A főzés ugyanis nemcsak a konyhában, hanem a kerti sütögetés során is elkerülhetetlenül együtt jár a szennyeződések kialakulásával. Ráadásul többnyire kifejezetten makacs foltokról van szó, amelyektől nehéz megszabadulni. A grillezés eszközeihez fejlesztett készítmények hatásossága azonban nem lehet kérdés, s még abban is biztosak lehetünk, hogy a vegyszer nem tesz kárt a felületekben.

 

Legyen kényelmes a használat!

 

Ha eddig nem tettük, most ideje megfontolnunk, hogy beszerezzünk egy hasznos grillgyújtót, amely leegyszerűsíti az üzembe helyezés folyamatát. Ez nagyon jól jön, ha nem ezzel szeretnénk vacakolni, hanem belevetnénk magunkat az isteni fogások elkészítésébe. Emellett kezdők számára is megkönnyíti a feladatot.

 

Persze rengeteg más praktikus kiegészítő is a rendelkezésünkre áll, például nyársak, vágódeszkák és falapok, húshőmérők, sütőlapok, valamint a pizzasütés tartozékai. A biztonságos használatot segítik a fogóeszközök, kesztyűk, kötények.

 

Grillezéshez válasszunk új edényeket!

 

Ez az a kategória, amelynek darabjai rendszerint elhasználódnak idővel. Ám azoknak is érdemes megfontolni új modellek beszerzését, akik szeretnének egy csavarral továbblépni a lehetőségeket illetően. Jó példa erre a rozsdamentes grill wok, ami megnyitja az utat az egytálételek és zöldséges fogások elkészítéséhez is. Rozsdamentes grillkosárban isteni húst, halat vagy húspogácsát remekelhetünk, amely után minden vendégünk megnyalja mind a tíz ujját.

Ez a cikk Figyelem, nyakunkon a grillszezon! Te már mindent beszereztél? először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Mondd el a véleményed

Fordítsunk kiemelt figyelmet a telek kiválasztására!

Döntés előtt mindig alaposan tájékozódj!