Fórizs Olivér: Slágergyanús dallal mutatkozik be a fiatal énekes

Fórizs Olivér - Fotók: MGS MUSIC Hungary
Fórizs Olivér - Fotók: MGS MUSIC Hungary
Hirdetés
Fórizs Olivér - Fotók: MGS MUSIC Hungary
Fórizs Olivér – Fotók: MGS MUSIC Hungary – www.instagram.com/mgsmusichungary

 

Fórizs Olivér énekhangjára először egy karaoke klubban lettek figyelmesek, ahonnan a pozitív visszajelzések arra buzdították, hogy komolyabban is elkezdjen foglalkozni az énekléssel. Nem sokkal később egy tehetségkutató versenyben Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc-díjas énekesnő figyelt fel Olivérre, aki ezt követően az ő iskolájában folytatta zenei képzését. Kezdetben musicalt tanult, később azonban a pop zene világa jobban vonzotta, így Magyar Hajnal énekstúdiójában Óvári Éva tanítványaként folytatta tanulmányait. 2014-ben őt is megérintette a tehetségkutató műsorok szele és bejutott a Rising Star című műsor legjobb 24 énekese közé, ahol végül három élő adásban nyílt lehetősége szerepelni. Az utóbbi években az Illés Lajos országos emlék turné egyik szóló énekeseként vállalt komolyabb szerepet. Vándorélet című dal az első, ami számára készült. A dalhoz klip is társul, mely az elkövetkező hetekben jelenik meg. Olivérrel beszélgettünk.

Hirdetés

Hogyan született a dal? Milyen volt az alkotói folyamat? Te hogy élted meg belülről?

 

A dalt az MGS MUSIC Hungary kiadó vezetője, Máté Gyárfás ajánlotta a figyelmembe. Rég nagyon jó kapcsolatot ápolunk, de valahogy az évek úgy hozták hogy nem kezdtünk el együtt dolgozni. Aztán néhány hónappal ezelőtt egy beszélgetésünk során merült fel, hogy jó lenne egy saját dalt készíteni. Ő mutatta meg nekem Czinke Máté munkáját, ami egyből megtetszett. Eleinte egy demo anyagot hallgattam meg, amit abszolút magaménak éreztem és láttam benne fantáziát. Mátéval nagyon gördülékenyen tudtunk együtt dolgozni, gyakorlatilag nagyon hamar sikerült felépíteni a dalt, abszolút figyelembe vette a elképzeléseimet, kéréseimet így a jövőben is szívesen dolgoznék vele. Mivel az első saját dalomról volt szó, így nagyon izgatottam vártam a végeredményt, jó volt látni ahogyan hétről-hétre épül a dal és egyre színesebb. Nagy álmom volt, hogy kerüljön hegedű is a dalba és Eliza Blissnek köszönhetően ez meg is történt. Ezért nagyon hálás vagyok neki is. Összességében nagyon elégedett vagyok azzal, amit felépítettünk a többiekkel és remélem hogy lesz folytatás.

 

Honnan inspirálódott? Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánlod a dalt?

 

A dal azt az utat fogalmazza meg, míg megtaláljuk az igazit, akivel szeretnénk leélni az életünket. Továbbá azokat az érzéseket, pillanatokat idézi fel, amelyek jelzik hogy éppen ő lehet az igazi. Azt gondolom, hogy a „Vándorélet” eléggé populárisra  sikerült, így mindenkinek ajánlanám, aki hasonló stílusú dalokat hallgat.

 

Milyen visszajelzéseket kaptál eddig a dallal kapcsolatban? Milyen a fogadtatása?

 

Az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak, sok gratulációt kaptam ismerősöktől, barátaimtól, ami nagyon jól esik. Remélem sok emberhez fog még eljutni és hasonló visszajelzéseket kapok tőlük is.

 

Tudom, hogy ebben a leginkább talán a hazai zeneipart sújtó helyzetben nehéz bármit biztosat mondani,ígérni, de terveztek a dalhoz klippet forgatni? Erről mit lehet tudni?

 

A klipet már le is forgattuk és 1-2 héten belül érkezik. Mindenképpen szerettem volna, ha Eliza Bliss is megjelenik a klipben, így ketten szerepelünk benne. Egy image klipről van szó. Egy erdőben és annak környékén forgattunk, amivel a szabadságot szerettük volna szimbolizálni. Azt a szabadságot, ami már nem azt jelenti, hogy milyen jó egyedül lenni, hanem hogy a hosszú út után milyen jó szabadon megélni valakivel a szerelmet.

Mondd el a véleményed

Whisky exkluzív Late Night a történész és a Viszkis társaságában

Wrecked

Wrecked – shocking minifilm about adoption