Got to be a day – Fedor Kyra újdonsága

Hirdetés

kyraborito2
Fotó: Csendes Péter – https://www.facebook.com/peter.csendes.9?fref=ts

A szemfüles tévénézők már évekkel ezelőtt felfigyelhettek egy nagyon bájos, csodálatos hangú kislányra a Tv2 Kifutó című műsorában, akkor még Olivia Newton John-ként, később A Dal c. műsorban, több kiváló előadó produkciójában az Eurovíziós Dalfesztivál hazai előválogatóiban, majd az Eurovíziós Dalfesztivál nemzetközi Döntőjében 2014-ben, Kállay Saunders András oldalán, a vokalistaként szárnyait bontogató Fedor Kyrára, aki első saját dalát ajánlja szeretettel olvasóink figyelmébe.

Kyra azóta nagy utat járt be, a hazai könnyűzenei élet szinte minden ismert szereplőjével dolgozott, láthatták-hallhatták többek között – Charlie, Demjén Ferenc, Kovács Kati, Zalatnay Cini, Szulák Andrea, Keresztes Ildikó, Szolnoki Péter, Éliás Jr., Tóth Vera, Mohamed Fatima, Gáspár Laci, Rácz Gergő, Kökény Attila, Király Viktor,
Vásáry André, Szabó Ádám, és a Belga együttes háttérénekeseként is.
Kyra azonban már régóta dolgozik azon, hogy  a háttérénekes szerepéből kilépve megmutathassa a nagyérdeműnek saját zenei világát. Ennek eredményeként itt az első saját angol nyelvű nóta, a Got to be a day, amelyből Kyra igazi, vadóc képe rajzolódik ki.
A dal különlegessége, hogy egy komoly hangvételű, de mai hangzású, tartalmas, izgalmas hangszeres és vokális megoldásokból építkező, különleges zenei világ tárul elénk, melynek megteremtése Kyra mellett elsősorban Nemes Csaba zenei produceri munkáját dicséri, de hathatós segítséget nyújtott benne Balázs ‘Mamó’ Tibor és Kozma Norbert is, a hangszeres megoldások tekintetében.
A dalhoz persze – a mai kor követelményeinek megfelelően – videóklip is készült, amelyben egy utópisztikus képi világot teremtettek a készítők – Janky Balázs producer, rendező, Bor Péter, Fülöp Dávid és Viczián Csaba operatőrök, Kovács András vágó.  A képi izgalmak fokozásában, a kívánt hatás elérésében pedig a Torma Zsolt koreográfus vezette HunKunDance táncegyüttes táncosai is oroszlánrészt vállaltak. A klip összességében remekül ábrázolja azt, ahogy Kyra saját félelmeinek rabságából kiszabadulva rátalál arra a szabadságra és szeretetre, aminek csak a zene által válhatunk részeseivé és ami mindannyiunkat összeköt.
Széles L. Gábor
2016.10.29
Mondd el a véleményed

Relatív Szépség

Varga Enikő Magyarországon az első hallássérült Professzionális Hairstylist