Gyurcsík Tibi lehet a befutó

Hirdetés

 

A divatikon szavazáson a többség eddig Tibit küldené az Eurovíziós Dalfesztiválra. De vajon az igazi szavazáson is ennyire megnyerő lesz?

Bár elsőként esett ki az X-Faktorból, nagy esélyesnek tartják, hogy ő képviselje hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Back in Place című dalával indul a döntőben, amit magyarul fog énekelni. Tibi gőzerővel készül a február 4-i megmérettetésre. Az ifjú tehetség komolyan veszi a próbákat.

Hirdetés

Hirdetés

Még nem nagyon tudott megbarátkozni a gondolattal, hogy akár ő is képviselheti hazánkat e nemes versenyen: „Csak az a gondolat van bennem, hogy a színpadon minél jobb produkciót nyújtsunk”. Koreográfia is lesz a dalhoz, de nem szeretne nagy showt csinálni, mert nem tartja magát nagy táncosnak és inkább a dal mondanivalóját szeretné hangsúlyozni. Így a tánc nagy és látványosabb részét a profi táncosokra bízza. Azt mondja, hogy ez a dal nem csak a táncról és a buliról szól, hanem arról, hogy menni, törtetni kell előre, hogy ha szeretnénk elérni valamit az életben. Tibi jó példa lehet arra, hogy utolsókból is lehetnek elsők, hiszen ő az egyetlen X-Faktoros, aki bejutott a legjobb 20 versenyző közé.

Az esélyeket latolgatva úgy gondolja, hogy erős a mezőny, és egyforma esélyekkel indul mind a 20 dalt előadó énekes. Egyetért Tóth Gabi mondatával is, miszerint: „A magyar néző a szemével hall”. Tehát nem csak az énektudás a fontos, hanem az is, hogy a színpadon mennyire jó a megjelenés és az összhatás. „Ne csak a fül lakjon jól, hanem a szem is”, fogalmazott frappánsan az énekes. Szeretné a maximumot kihozni magából, hogy tovább juthasson a döntőbe.


Az első elődöntő január 28-án, a második február 4-én lesz, a nemzeti döntő február 11-én. Mindhármat élőben, egy showműsor keretében közvetíti az m1-n. Gyurcsík Tibi a február 4-i elődöntőben fog énekelni. A verseny menete úgy zajlik, hogy mindkét elődöntőből négy dal kerül a nemzeti döntőbe, ezek közül hármat a négytagú zsűri (Rákay Philip, az m1 és az m2 intendánsa, Wolf Kati, a tavalyi magyar induló, Csiszár Jenő rádiós és televíziós műsorvezető, valamint Rakonczai Viktor zeneszerző kapott helyet), egyet a közönség választ. A döntő első részében a nézők voksai döntenek arról, mely dal a kerül a végső négybe, majd a zsűri választja ki, melyik dal képviseli Magyarországot május 22. és 26. között az 57. Eurovíziós Dalfesztiválon az azerbajdzsáni fővárosban, Bakuban. 

Azt még nem tudjuk, hogy Tibi dala tovább jut e, de az már biztos, hogy klip is fog készülni a dalhoz. Már ötletek is vannak, de részleteket egyelőre nem árult el.

Ne feledjétek, február 4-én kiderül, hogy ki fogja képviselni hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon!

Tibinek sok sikert kívánunk! 

Írta: Csákó Zsuzsanna 2012.01.28.

Mondd el a véleményed

Végre kiderül ki Ted Mosby felesége

Lady Gaga visszatér az alapokhoz! Jön az új lemez!