Hasznos tippek a kerti medence vásárlása előtt

Hirdetés

Ugye te is szeretnél hazaérve egy fárasztó nap után csobbanni egyet? Ha viszont nincs elég időd, energiád ahhoz, hogy a munka végeztével elindulj a strandra, akkor érdemes beruházni egy otthon is felállítható kerti medencébe. Mutatjuk, mire figyelj a vásárlás előtt!

 

Miért jó egy kerti medence?

Hirdetés

 

Manapság egyáltalán nem számít luxusnak, ha valakinek van otthon kerti medencéje, hiszen igen kedvező áron is kaphatók már egyes fajták. A Homelux webáruházban felfújható medence, fémvázas és merevfalú medence közül is választhatunk.

 

A döntés előtt érdemes megvizsgálni, kik és milyen gyakran fogják használni lubickolásra a medencét, és mekkora hely áll rendelkezésre hozzá. Ha például kisgyermekeid vannak, és szeretnéd, ha részük lenne a felhőtlen örömben, akkor egy gyorsan felfújható, kerek medence spriccelővel tökéletes megoldás lehet.

Hirdetés

Felnőttek számára is nagyon jó, ha van otthon lehetőség a pancsolásra, úszkálásra, vízben való napozásra. A kerti medence a nyár szinte minden percében kellemes kikapcsolódást tud nyújtani, főleg, ha további kerti kiegészítőket is választasz mellé.

 

A medence helye

 

A medence helyének meghatározása rendkívül fontos, hiszen sok esetben ettől függ a méret, a forma és a típus is. Egy kisebb, felfújható gyerekmedencét akár az árnyékos teraszra is kitehetsz, ahol a gyerkőcök vidáman pancsolhatnak, míg te a kerti bútoron ülve figyeled őket.

 

Ha nagyobb a ház, és sok hely van a kertben, akkor bátran válassz egy fémvázas vagy merevfalú medencét, amely jókora méreteivel azt is lehetővé teszi, hogy úszkáljatok benne.

 

Arra is figyelj, hogy a medence partján maradjon elég hely a kiegészítőknek: napozóágy, napernyő, tudjatok akár piknikezni is a víz melletti füves részen. Csodás kis relaxálóhelyet alakíthattok ki, ha még árnyékot adó fák is állnak a közelben.

 

A medence vize

 

A medence mérete meghatározza azt is, mennyi az űrtartalma, tehát mennyi víz fog elférni benne. A víz tisztaságáról viszont gondoskodni kell: ehhez is kaphatók különféle medencekiegészítők a Homeluxnál.

 

Nagyon jó szolgálatot tesz egy medencetisztító háló, amellyel a víz felszínén úszkáló faleveleket, rovarokat tudod eltávolítani. De ugyanígy a megfelelő fertőtlenítésről sem szabad elfeledkezni: a klór- és a pH-érték beállításához tisztítószerekre lehet szükség, illetve a vízforgatáshoz, vízszűréshez való eszközök is kellenek. A védelmet egy takarófólia is garantálja.

 

További kiegészítők

 

A napi csobbanás élményét semmi nem válthatja ki, főleg, ha utána még tudsz pihenni is egy kicsit a medence partján. Válassz nyugágyat, kerti bútorokat is kiegészítésként!

 

A biztonságos használatra is ügyelj, főként gyerekek esetében fontos, hogy a mélyebb medencékbe csak úszógumival, karúszóval menjenek be. Létrát is rendelj az ilyen medencékhez!

 

A választást segíti, ha a webáruház oldalán elolvasod mások véleményeit az egyes termékekről. Van, ahol fényképekkel is igazolták az eddigi vásárlók, mennyire nem bánták meg, hogy felállítottak az otthonukban egy kerti medencét.

Mondd el a véleményed

Ismerd meg Te is a fénycsöves lámpatest előnyeit!

Nauru fővárosa – válasz rejtvényhez