Háttércsend – a Divatikonon premierezik Spirkó új klipje

Spirkó - Fotó: Csányi István
Spirkó - Fotó: Csányi István
Hirdetés
Spirkó - Fotó: Csányi István
Spirkó – Fotó: Csányi István

Megfelelési kényszer, mételyező kapcsolatok, kiútkeresés, menekülési vágy, állandó megalkuvás, kompromisszumok – ezekről szól Spirkó új klipje.

A dalról a miskolci rapper így vallott magazinunknak:

Elgondolkodtam előző kapcsolataimon, és arra jutottam, hogy mindig ugyan az volt: az állandó játszmák, a megfelelési kényszer mindkét fél részéről, ami túlnyúlt már a kompromisszumok határán. Többször hazudtak nekem, megcsaltak, stb… és ezek körkörös ismétlődése. A dal tele van metaforákkal, folyamatos kétértelműség kíséri. Egyszerre szerettem volna beszélni a szenvedélyről, testi/lelki vágyakról, és a homályos, mérgező repetitív kapcsolatokról, amik sokszor együtt járnak. Úgy gondolom többen is megtapasztalták már ezt az érzést. Valószínűleg sokan tudják miről beszélek.
A dal felépítésében is szeretném visszaadni ezeknek az érzéseknek a maga csillogását, egyben sötétségét, füstösségét és az állandó “ismételgetést”.”

A rapper a klippel kapcsolatban elárulta:
A klipért hatalmas köszönet illeti Bokros Mártont a SmartApes Film-től,  akivel most a vágáson is együtt dolgoztak, és ezúttal jócskán kivette a részét a munkából. “A helyszínért köszönet a Miskolci Factory Arénának (a hely weboldala: Factory Aréna | az extrém sportok (factoryarena.hu), Facebook oldala: (3) Factory Sport Aréna | Facebook), ahol kamaszkoromban sokat extrémkedtem. Köszönet illeti továbbá a Redsun Recordings-tól Erdei Sándort, valamint Bokros Mártont a keverésért.  A forgatás alatt régi képek villantak be jó pár hanyattesésről, és megborulásról. Előkészületek közben BMX-es srácok ugráltak és száguldoztak körülöttünk. Majd amikor elkezdtük átmentek a Factory egy másik részére. Pár óra alatt lement a forgatás, délután kezdtük, de 8-ra mindenki hazaért… Imádtam minden percét ennek a forgatásnak is… és hát úton van a következő… sok sok következő. Már szinte egy albumnyi zene várja hogy fényt kapjon. Addig is hallgassatok egy kis háttércsendet.”-zárta a klippel kapcsolatos gondolatait Spirkó.

Hirdetés

Magazinunk természetesen Bokros Mártont is megkereste, aki az alábbi gondolatokat osztotta meg a közös munkával kapcsolatban: “Spirkóval együtt dolgozni igazi élmény minden alkalommal. Nyitott a rendezői ötletekre és közösen rendkívül gyorsan tudunk dönteni. Így volt ez a Háttércsend forgatásán is, ahol fő szempont volt, hogy egy monumentális mélységű térben a csendből az ő hangja és a basszus kísérje végig a nézőt. Egyetlen reflektorral bevilágítva dinamikus mozgásokat akartunk, ahogy a füstben kirajzoljuk az ő és az érzelmekkel megtöltött pohár körvonalait. Több ötlet volt, amik mellett egy kevésbé hivalkodó, de intenzív képi és színvilág mellett döntöttünk. Mivel minden technika rendelkezésre állt, így a költségvetésünk csupán néhány kellékre irányult. Érkeznek majd a forgatás BTS (Behind The Scene, – azaz kulissza,- a szerk.) videói, addig is a következőkön dolgozunk és folyamatosan újítunk.”

A Smart Apes Film weboldala és közösségi csatornái:

https://www.smartapesfilm.hu

https://www.facebook.com/smartapesfilm

https://www.instagram.com/smartapesfilm

Fotó: Csányi István- [email protected]

                                    – (1) Csányi István | Facebook
Csányi István (@csanyipisti) • Instagram-fényképek és -videók

Studio Black&White  – https://www.facebook.com/studioblackandwhite/

Spirkó social media

Mondd el a véleményed
Fotó: Raffay Zsófia - https://www.facebook.com/zsofi.raffay

Jelenlét – Lackfi János versei elevenednek meg lánya, Dorottya és Sinha Róbert lemezén

Remember – Ritchie Kotzen feldolgozással jelentkezik Fehér Lili és Tomi Smith