Hazafelé – AG Weinberger újdonsága (klippremier)

AG Weinberger
AG Weinberger
Hirdetés

A hazaszeretet érzése ihlette AG Weinberger vadonatúj klipjét. Az alkotóval ennek kapcsán beszélgettünk.Klippremier!

Honnan jött az ötlet, hogy a hazaszeretetről forgass klippet?

Hirdetés

Mikor néha az ember megáll egy kicsit, megpihen és leltározni kezdi összegyűjtött tapasztalatait, örömeit, félelmeit, sajnálatait és reményeit, nagy esély van arra, hogy rájöjjön mik a fontos dolgok az életében… persze ez nem sikerül mindig, mert tudjuk ugye, hogy rengeteg körülöttünk a fényesen leselkedő csapda. Ha esetleg mégis lehetősége adódik dalokat írni ezekről a dolgokról, akkor egy őszinte ember lelkében felébredhet egy fajta felelősségtudat is. Nézd, Nagyváradon születtem… nem volt könnyű… de feldolgoztam és megértettem a helyzetemet. Ebből a hátrányból sikerült egy komoly karriert felépítenem… Sok felé jártam a világban, próbáltam szerencsémet, nekimentem a nagy kihívásoknak, de valahogy sehol sem volt rendben… valami hiányzott… Aztán két évvel ezelőtt Magyarországra költöztem. Itt értettem meg ezt az érzést, amihez mindannyiunknak joga van… itt értettem meg, hogy mit jelent a hazaszeretet, mit jelent a valahová tartozás… Ebből dalt kellett írjak… így lett a Hazafelé.

Mit kell tudni a klipben szereplőkről? Ők hogy kerültek a klipbe?

Részben ismerőseink, részben pedig a rendező által javasolt szereplők… igyekeztünk minél több korosztályt bevonni, így is jelezve, hogy a hazaszeretet felvállalása mindenki számára adott.

Milyen volt a forgatás?

Izgalmas és remek körülmények között történt a forgatás. Nekem nagyon jól esett az az odaadó és nagyvonalú hangulat, ami viszonylag hamar kialakult közöttünk.

Hol forgattátok a klipet?

Több helyszínünk is volt: a Kálmán Imre Teátrumban kezdtük, a lakásunkban folytattuk és a Szent István park melletti rakparton fejeztük be.

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánlod a dalt és a klipet?

Arányaiban sokkal kevesebbet hallunk a jó dolgokról, a méltányos dolgokról, a felemelő érzületekről… Ez a dal talán segíthet abban, hogy újra és bátran beleremeghessünk a méltó jóba.

AG Weinberger Facebook oldala:
https://www.facebook.com/agweinbergerhun/

Mondd el a véleményed

Van aki vár – a 4Jam újdonsága (klippremier)

2020. augusztus 20-án ingyenes a belépés több múzeumba is