Házikedvenc-felügyelet mobilról /Érkezik a Petcube kisállatfigyelő kamera Európába/

Hirdetés

Szeptember végén kerül az európai boltok polcaira a 2014-ben Legjobb Európai Hardver Startup díjjal jutalmazott Petcube kamera, amely alapjaiban változtatja meg a háziállatok és gazdáik közötti kommunikációt. Az eszköz segítségével az állattartók okostelefonjukon keresztül figyelhetik otthon maradt kedvencüket, sőt beszélhetnek és játszhatnak is velük, bárhol is legyenek a világban.

Hirdetés
Press-Release-cut.png

Megközelítőleg 72 millió európai háztartásban van legalább egy kisállat, melyek közel fele macska vagy kutya. A legtöbb állattartó azonos kérdésekkel szembesül: hogyan felügyelje és szórakoztassa kedvencét távollétében. A Petcube kamera használatával a gazdik nyugodt szívvel hagyhatják szőrös barátjukat egyedül, hiszen bármikor és bárhonnan foglalkozhatnak velük.

Hirdetés

A Petcube egy beépített kamerával, hangszóróval, mikrofonnal, lézermutatóval és Wi-Fi-vel rendelkező elegáns, minimalista stílusú dobozka. Segítségével a világ bármely pontjáról lehetővé válik az otthon maradt háziállatokkal történő kommunikáció és akár a közös játék is. A széles látószögű kamera élő adást biztosít, a lézermutató pedig az ingyenes iOS és Android alkalmazásokon keresztül irányítható.

Mitől különleges a Petcube kamera?

  • Kommunikáció határok nélkül az állattartók nem csupán figyelhetik kisállatukat, hallhatják őket és beszélhetnek is hozzájuk a készüléken található mikrofon és hangszóró segítségével.
  • Szórakozás és szórakoztatás a távolból – a gazdik a beépített lézer segítségével játszhatnak vagy gyakorolhatnak kedvencünkkel.
  • Képek megosztása – a Petcube kamerához letölthető ingyenes alkalmazás segítségével az állattartók fényképeket készíthetnek kisállataikról, majd megoszthatják a népszerű közösségi oldalakon.
  • Közösségi élmény a Petcube ingyenes alkalmazás egyben egy közösségi hely is, amelyen az állatbarátok nemcsak megoszthatják kedvenceik fényképét, de három különböző adatvédelmi szinten (kép, hang, lézer) hozzáférést adhatnak eszközükhöz, lehetővé téve ezzel a barátok és családtagok bevonását a kisállat felügyeletébe.

Petcube_Camera-iOS.png

A Petcube kisállatkamera ötletét egy Rocky nevű kis csivava ihlette. Amikor reggelente Rocky egyedül maradt, minduntalan kaparta az ajtót, és ugatásba kezdett. Akkora lármát csapott, hogy a szomszédok állandóan feljelentéssel fenyegetőztek. Gazdája, Alex Neskin egy Arduino-alapú robotot készített, mely egy kamerából és távirányítású lézerből állt, így interneten keresztül távolról is tudott játszani kedvencével, megakadályozva ezzel a lármázását. Nem sokkal később Alex a barátaival, Andrey Klennel és Yaroslav Azhnuykkal feltalálták a Petcube kamerát.

Az első Petcube kamera egy sikeres kickstarter kampányt és egyéves fejlesztést követően 2014 decemberében talált gazdára. Ezt követően az első széria egy hónapon belül, még karácsony előtt elkelt. Idén a termék olyan befolyásos áruházláncok kínálatába is bekerült, mint az Amazon és a Best Buy, megjelent a Virgin Megastore polcain Dubaiban, és több hongkongi viszonteladó áruházában. 2015 őszén a vállalat belép az Egyesült Királyság, Ausztrália és Új-Zéland, az e-könyv olvasóiról ismert PocketBook vállalat együttműködésével pedig az Európai Unió piacaira is.

Mondd el a véleményed

A Ki Mit Tube győztese: Bánki Beni, a 15 éves pécsi slammer

Önálló minisztériuma lesz Rogánnak