Filmes klippel töri meg a szürkeséget a HEATLIE (interjú)

Heatlie
Heatlie
Hirdetés
Heatlie
Heatlie

Nagyon különleges, eklektikus klippel jelentkezett a Heatlie csapata. A filmes flash-ekből összerakott képsorokon megannyi más világsztár mellett – remekül összevágva feltűnik többek között – a teljesség igénye nélkül –   Patrick Swayze,  Borat, Sylvester Stallone, a fiatal Brad Pitt, az Életrevalók c. filmben nyújtott alakításáért César-díjat elnyert Omar Sy, illetve Sylvester Stallone, Van Damme, stb. A srácokkal a dal és a klip apropóján beszélgettünk.

Hogyan született? 

Van mikor elvesztem a hitem egy dalban. Kell néha 1-2 nap vagy a Futottak Még esetben 1-2 év amíg ez visszajön. Újra beleszeretek és mindent elkövetek azért hogy sikere legyen. Én írtam magát a dalt és a dallamot, jó barátom, Tyson pedig a szöveget. Ez már egy megszokott felosztás köztünk. Deseő Balázs volt megint csak az aki rengeteget tett hozzá hangszerelésileg.

Milyen volt az alkotói folyamat?

Hirdetés

Gyorsan készek lettünk ezzel a dallal, ami általában nem jellemző ránk, de ha van ihlet, hamar megvagyunk! A legjobb része az alkotói folyamatnak az volt, mikor meghallottam a gyerekkórust. Mindig is szerettem volna egy ilyet, és Óvári Éva családja ezt az álmomat valóra váltotta!

Miről szól a dal?

A dal rengeteg mindenről szól. Ahogy telnek múlnak a napok veszem észre hogy mennyi minden ragadt ebbe a 3 percbe. Nem fogok elárulni semmit, a lényeg, hogy nem kell többet mutatnunk magunkból, mint amennyiek vagyunk!

Mi volt a koncepció? Mit akartatok kifejezésre juttatni?

A koncepció elsősorban egy hasonlat felépítése volt szövegileg. Hollywood és Etyek megtévesztésig tud hasonlítani egymásra. Innen indultunk ki. Zeneileg pedig a filmes hangulatot akartuk átadni valahogy. Szeretnénk, ha a közönség megismerné az összes oldalunkat. Ezek is mi vagyunk. Már aki…

Honnan inspirálódtatok?

Sok filmet és sorozatot nézünk. Ez nagyon fontos. Ez sokban segítette a munkafolyamatot. Az COVID okozta első hullám alatt egyik hétvégén összejöttünk a szövegíró, Turóczi Péter otthonában és majdnem végignéztük az összes Tarantino, Martin Scorsese, Adam Sandler filmet.

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a dalt?

A dal mindenkinek szól. Még akkor is, ha az adott hangulatban nem tud működni valakinél. Előbb-utóbb sikerül elhelyeznünk magunkban azokat a dolgokat, amiket elsőre, megszokásból, eleinte elutasítunk.

Milyen volt a forgatás?

A klipet egy rajongótól, Gergőtől kaptuk. Ismerjük, jó barátunk, sőt, a dobosunk lakótársa. Rivasz Gergő rendezte és ő volt az egész videó megálmodója. A klippel mindenki elégedett volt. Az eredeti ötlet egy igazi forgatás lett volna. A forgatókönyv is meg volt, de sajnos a vírus miatt nem tudtuk leforgatni. A basszusgitárosunk, Oláh Misi lett volna a főszereplő, mint Mátyás király, aki “filmeket” néz, amiket mi játszunk el a színpadon. Lehet, hogy egyszer sikerül majd leforgatni rendesen…

 

Mondd el a véleményed
Dearbones

I, Lucifer – latest music video of Dearbones

Új év, jó immunrendszer, új forma