77-es Mercury – a The Blue Point újdonsága

the blue point
the blue point crue
Hirdetés

’77-es Mercury címmel új klippel jelentkezik a 90-es évek végén alakult, zenei  stílusát tekintve blues, funk és progresszív zsáner jegyeit  egyaránt dalain hordozó The Blue Point zenekar.A csapat a klippel kapcsolatban így nyilatkozott magazinunknak:

A 2020-as videoklipünk alapjául szolgáló dal eredetije egy régi Billy Boy Arnold feldolgozás, melynek címe I Ain’t Got You (Eldorado Cadillac) volt. A magyar szöveget Angyal Ákos szájharmonikás énekes írta, kapcsolódva a régi veterán amerikai autók iránti rajongásához.”

A shuffle ritmusalapot jól kiegészíti a két gitáros játéka, ill. a hangszerek rövid válaszolgatása is.

Hirdetés

A fiúk a klippel kapcsolatban elárulták:

“Az egész klip hangulatát igyekeztünk a hetvenes évek stílusa szerint elkészíteni, erre utalnak a szereplők ruhái, az autók, a klipben felbukkanó chopper motor és a régi Mini Morris is.”

Örömmel ajánljuk ezt a klipet azoknak, akik nosztalgikus emlékekkel gondolna a hetvenes évek (főleg amerikai) ízlésvilágára, zenéire, hangulatára.

A forgatás helyszínéül Budapest és Fót között, egy elhagyatott területet választott a banda.Mint azt a zenekar tagjai elárulták: az égiek sajnos  nem fogadták kegyeikbe a bandát. a forgatás idején ugyanis szinte egész nap hideg volt és zuhogott az eső.”Utólag úgy érezzük, hogy megérte a fáradságot és szenvedést a kitartó munka, az esős táj még egy sajátos hangulatot is kölcsönzött a jelenetnek.”

A zenekar és a statiszták mellett a forgatást szinesítették a Ford Cruising amerikai autós társaság kiváló autói. A felvételt és az utómunkálatokat Diramerján Artin (Art-in Kreatív Stúdió) végezte.

Ezt a Billy Boy Arnold dalt sok, számunkra meghatározó előadó játszotta mindannyiunk örömére. A klipben megjelenő old school chopper az Authentic Honda Shadow tulajdona és munkája, amit a csapat basszgitárosa űz a felvételen. A Mini és a 77-es Mercury szintén “családon belül” van,  többek között innen is jött az ihlet.A Minit hajtó hölgy, s egyben a klip egyik főszereplője: Etzler Éva.A többi amcsi veterán autó pedig a Ford Cruising csapat tulajdona. A zenekar tagjai egyben szereplői is a jelenetnek.

Ford Cruising web: https://www.ford-cruising.hu/?
Ford Crusing Facebook: https://www.facebook.com/FordCruising/

Authentic Honda Shadow Handraft honlapja: www.ahsh.hu

Fotók: Süle Eliza és Adamkó Péter

Mondd el a véleményed
StreetROYAL

Csillogó gyémánt – új klippel jelentkezett streetROYAL (klippremier)

WolfLex

Elég – WolfLex új klipje a viszonzatlan szerelemről (klippremier)