Hitchcock és a Psycho

Hirdetés

 

Hirdetés
Alfred Hitchcock igazi géniusz: a félelemkeltés mestere 30 évvel a halála után is esélyes az Oscar-díjra – bár ezúttal csak mint téma. A Fox Searchlight 2013 elejéről idén novemberre hozta új filmje, a Hitchcock (hazai bemutató: 2013. február) premierjét – nyilvánvalóan azért, mert úgy érzi, a különleges film jó eséllyel indul az Oscar-díjért folyó versenyben. Az első előzetes és a szereposztás azt sejteti: a stúdió vezetői feltételezése nem alaptalan.
A történet a zseniális rendezőről szól, amint ő (a szerep kedvéért meghökkentően átalakuló Anthony Hopkins) és felesége (Helen Mirren alakítja) a legendás Psycho forgatására készül 1959-ben.
A film egyik szereplőjét, Janet Leigh-t (aki a film közepén a híres zuhanyozó-jelenetben ölnek meg) Scarlett Johansson kelti életre, de játszik a filmben Toni Collette és Jessica Biel is – mindezt egy elsőfilmes rendező, Sacha Gervasi hozta össze. A történet szerint a nagy stúdiók mind visszariadtak a korban szokatlan merészségű ijesztgetős jelenetektől, a rendező a saját házára felvett jelzálogból finanszírozta a forgatást és a forgalmazást is – ám a hatalmas siker végül őt igazolta. A készítők szerint a Hitchcock szerelmi történet, amely sok humorral és iróniával van átszőve: egyszerre szól az őrült zseniről, a mozi csodájáról és a filmkészítés nehézségeiről.

Hirdetés

Forrás: IC Press
Bártfai Balázs, 2012.10.19.

Mondd el a véleményed

Pókember új szerelme

Ha kérsz egy maflást… :)