Hold her tighter – karanténklipet forgatott Szécsi Böbe

Hirdetés
Szécsi Böbe szólóprojektje 2019 májusában indult útjára a Dïe c. keserédes pop balladával, majd szeptemberben első videóklipje is debütált a Lovesïck c dalhoz. Az bittersweet-pop műfajában alkotó  énekesnőt azóta jelölték a Glamour Women Of The Year díjra az “Év énekesnője” kategóriában, valamint február végén megjelent debütáló kislemeze, a Scale Of Tones is, amelynek az a  koncepciója, hogy minden dalhoz társul egy-egy  olyan szín, ami  a legjobban festi le az adott dal hangulatát és érzelmi világát.

Milyen volt a közös zenélés, hogy élted meg?

Nagyon izgalmas. Ilyen jellegű videót még sosem csináltam ezelőtt, így egy igazi kihívásnak bizonyult. Már alapból maga a formátum is különleges, hiszen nem tudtuk összepróbálni a dalt, így az internet adta lehetőségeken keresztül küldözgettük egymásnak a videókat és a hangfelvételeket, így állt össze az egész. Az is különösen jó volt, hogy ebben a felállásban először zenéltünk együtt a többiekkel, még ha nem is a szó hagyományos értelmében.

Hirdetés

Honnan jött az ötlet, hogy ebből karanténverzió szülessen?

Szeretnék kreatívan hozzá állni a kialakult helyzethez, és mivel alig két hónapja jelent meg a debütáló EP-m, a Scale Of Tones, – amelynek egyik dala éppen az a Hold Her Tïghter című nóta, amiből a videó készült – adott volt, hogy készítsek hozzá egy home covert. Eredetileg csak zongorán terveztem, de egyre többen lettünk, és végül így lett a végleges felállás az, ami a videóban látható. Fantasztikusnak tartom, hogy bár egy elég rémisztő helyzet ez a mostani, a zenélés örömét még ez sem tudja elvenni tőlünk, és így is tudunk együtt alkotni. Azt gondolom, a művészek elég “kiváltságos” helyzetben vannak most abból a szempontból, hogy képesek az alkotásba feledkezni, és ezáltal kicsit kizárni a világban zajló káoszt.

Miért pont erre a dalra esett a választásod?

Ez az egyik kedvenc saját szerzeményem és egyben a legrégebbi az EP-n szereplő dalok közül. Egy nagyon melankolikus dal, ami azt gondoltam, hangulatában aktuális, így ezért választottam.

Mit kell tudni erről a formációról?

A videón Gyarmati Fanny gitározik, aki a bostoni Berkleen tanul, vele nyaranta sokszor adunk akusztikus koncerteket, hihetetlenül tehetséges gitárosnak tartom. Muck Éva basszusgitáron kísért, szintén egy fantasztikus tehetség, akivel most volt alkalmam először közösen dolgozni, de a jövőben mindenképpen várhatóak további közös kollaborációk is. Kocsis Dániel kísért dobon, aki szuper jó dobos és emellett a párom is.  A videót is ő vágta meg, illetve rakta össze. Végül pedig Garay Anna Elza kezelte az elektronikát és a különféle effekteket. Elzával már többször dolgoztam együtt, az EP-m több dalát is ő producerelte és mixelte többek között a Hold Her Tïghtert is, kiváló producer és nagyon jó barátok is lettünk a közös munka során. Terveim szerint a szólóprojektem élő felállása is ezekkel a hangszerekkel fog megszólalni, már alig várom, hogy belevághassak a koncertezésbe, de addig is ezerrel dolgozom az új dalokon, a legújabb Breakthrough c. szerzeményem például 2020. április 30-án fog megjelenni.

Fotó: Daria Criss – https://www.picuki.com/profile/dariaacriss
Ruha: Anna Daubner – https://www.facebook.com/anna.daubner/
Smink: Bíró Alíz

Mondd el a véleményed

Van benned vágy – Új X-Generáció klip (klippremier)

Supergirl – új Rea Garvey feldolgozás a nemzenekartól