Supergirl – új Rea Garvey feldolgozás a nemzenekartól

Hirdetés


Szimfonikus feldolgozást készített Pásztor Gyula szólóformációja, a nemzenekar Rea Garvey Reamonn nevű bandájának Supergirl című dalából. A dalról a feldolgozás szerzője így nyilatkozott magazinunknak: “Néhány éve éjjel- nappal szólt a rádióban Anna Naklab előadásában a Supergirl c. dal. Ez egy nagyon fülbemászó hangszereléssel készült , dallamtapadást – vagyis olyan érzést, amikor nem megy ki az ember fejéből egy adott nóta –  okozó zene.  Már az első néhány meghallgatás után eldöntöttem, hogy feldolgozom. Akkor még nem tudtam, hogy az Anna Naklab-féle verzió is csak egy feldolgozás. A sors igazságtalansága, hogy az eredeti nóta Youtube-nézettsége 2 millió alatt van, a feldolgozás viszont 125 milliós nézettséggel rendelkezik. Ahogy elkezdtem foglalkozni a dallal, megkedveltem a Reamonnt és Rea Garveyt, a banda énekesét, ezért inkább az eredeti dalt dolgoztam fel, méghozzá olyan hangszereléssel, amilyen eddig nem volt, egy szál gitárral és szimfonikus hangszerekkel. (Perla-vonósnégyes)  A dalhoz készíteni fogok egy élőszereplős videoklipet is. Remélem az idén még összejön.

Hirdetés
Pásztor Gyula neve egyébként akár a rádiók slágerlistájáról, vagy a korábbi évek Eurovíziós Dalfesztiváljainak magyarországi dalválasztó showműsorából, azaz A Dal című produkcióból is ismerős lehet, hiszen dalait játszották már országos rádiók, valamint 2 éve a Waiting c. dala bejutott A Dal 2018  legjobbnak tartott 30 dala közé.

Ezúton is köszönöm Károly Tamás producernek a hangszereléshez nyújtott segítségét” -zárta a Supergirl-klippel kapcsolatos gondolatait Pásztor Gyula.

Hirdetés

Fotó: Pacsai Márk

Mondd el a véleményed

Hold her tighter – karanténklipet forgatott Szécsi Böbe

Ő mint az ördög – Amoral Plaza dalpremier