ILDY LEE JELTÁNC KLIP PREMIER – Villám interjúkkal fűszerezve

Hirdetés

Olvasónk küldte – Napsugár Anna összeállítása

Napsugár Anna 45 éves halló ideg sorvadással született, mára már siket, édesapja lemezlovas-vendéglátós, édesanyja varrónő (hobbi táncos) volt. Szakvizsgázott plus size modell, platina és arany lemezes dalszerző-dalszövegíró a Sztárlimonádé Aranyalbummal. Margitos amatőr színész, többszörösen nyertes szavaló. A jeltánc segít lebontani a fogyatékossággal élő emberek és az egészséges társadalom közötti falakat is. Olyan gyógyító hatású gyógy terápiás táncművészet, ami mindenkihez szól. A Hivatalos működési engedéllyel rendelkező jeltáncművészeti ág általa született Magyarországon, amit 30. éve épít, a jelnyelv és a tánczenei ritmus kottájával adja át a zene varázsát, ebben 100 díjat tudhat magáénak.” SZÁMODRA MIT JELENT A JELTÁNC MŰVÉSZET?- e témában hirdettük meg a Második Nemzetközi virtuális 2020. JELTÁNC Összművészeti Alkotói pályázatot mindenkinek. A pályázat külön esélyegyenlőségi alappillérje volt, hogy nem választotta a ZSŰRI külön, hogy ki él fogyatékossággal ki egészséges ki gyermek ki felnőtt, együtt zsűriztek, így egyforma eséllyel indult mindenki. 2020.december 05 – én szombaton este érkezett a hír Győrből, Beöthy Élő Hajnalka, akinek az elműt éveiben számos sikeres kulturális rendezvényei zajlottak, az első helyezést elért festőművész felajánlást tett, hogy, 2021-ben kiállítja a beérkezett alkotásokat mind, egy kiállítás keretén belül. Ha a vírus okozta megszorításoknak vége, lehetőség nyílik a rendezvények megtartására, akkor nyilvánosságra hozzuk a helyszínt, az időpontot!  Így a Virtuális Kiállításból Valóságos Kiállítás lesz minden alkotó számára hatalmas megtiszteltetés és Csoda.

 

Hirdetés

MIT JELENT A JELTÁNC SZÁMODRA? Pályázatot mikor írtad ki milyen kategóriákban, hány alkotás érkezett, milyen hatást váltott ki benned, akkor melyik volt a Zsűri Különdíja?

JELTÁNC MŰVÉSZETI Pályázat az ág szükségét, erejét, varázsát mutatta meg beérkezett több mint 100 festmény, vers és rajz alkotásban az első alkalommal pontosan 8 évvel ezelőtt, csak Magyarországi pályázókkal. Minden beérkezett alkotás a Jeltánc látványt művészeti ág sokszínűségét igazolta. Mindenkinek másképpen megy át, másképpen hat minden ember lelki világára, ha jeltáncoló művészt lát színpadon élőben vagy bármilyen médián keresztül. Mindenki más állapotban van, amikor jeltáncot lát így mindig más lelki állapotban nézi meg előadásunkat, mindig másképpen fog hatni rá. Számomra a Váci Siket Iskola több mint 30 beérkezett színes rajz, festmény és vers alkotása volt a legmegtisztelőbb, legmélyebben érintett meg engem. Többször megsirattam, mert az ők alkotásai hatottak rám a legjobban 8 évvel ezelőtt, mert a gyerekszem és gyerek száj, gyerek rajz őszinte és egyenes, színes varázslat. A Zsűri különdíja a Váci iskola 30 nevezett összes gyermek alkotásai voltak.

 

Idén kik zsűrizték a 2020 Jeltánc Nemzetközi pályázatot, kik lettek számukra a legkiemelkedőbb alkotók?

Számomra hihetetlen és csoda volt, hogy azonnal vállalta virtuálisan a Zsűri elnöke posztot felkérésemre, Pitti Katalin Liszt Ferenc díjas, Magyar Operaház Örökös Tagja, opera énekesnője, aki hatodik éve tanít énekelni, neki köszönhetem, hogy még tudok beszédhanggal kommunikálni, mert az általa kialakított speciális ének órái rám gyógyterápiás hatással van. Katalin Zsűri fődíjaként Ildy Lee dalát választotta, mert valóban megmutatta verses énekén keresztül az igazi Napsugár Annát. 10 éve segítem jeltánc fellépésemmel, modell munkámmal és szervezői munkámmal önkéntességből a Mozdulj Közhasznú Egyesületet, Dr Tálos Marianna elnök asszonyát, aki fogorvosom is, kértem fel zsűrizésre az ő munkája adta meg a pályázati eredmény végleges döntését, amit hálásan köszönök és adományát is. Mariannak a legkiemelkedőbb alkotás a győri Beőthy Élő Hajnalka sötétben is világító Napsugár portré szeretet festménye, és a hallássérült Péteri Patrícia 3D virtuális egyedi grafikája lett. Scharek János jeltánc menedzser szakmai alázattal azonnal igent mondott. 14. éve menedzseli a jeltánc munkásságomat, aki férjem is, így ő aztán szakmai és gyógyterápiás szemmel zsűrizte a pályázatot neki kiemelkedőbb volt szintén Ildy Lee jeltánc dala, mert mélyen megérintette lelkét könnyezve hallgatta végig vagy 30-szor beérkezéskor. A 25. éve a Jeltánc művészeti ágban tevékenykedő Zsuzsi Német jeltánc titkár, többszörös jeltánc bajnok nagy boldogsággal fogadta el élete első zsűri feladatát, nagy komolysággal, szakmai magabiztossággal választotta ki helyezettjeit, neki köszönhető a Napsugár Mikulás díj, amit Pék Anita kapott meg Jeles Napsugár Vers Különdíjáért.  A pályázat egyetlen MÉDIÁJA a BUDAPEST EYE : Robert Petes-Varga és Falcon Joseph azonnal felajánlotta a BUDAPEST EYE KÜLÖNDÍJAT, egy riport keretén belül az általuk kiválasztott 1 személyre, aki ILDY LEE lett.

Idén milyen kategóriákban lehetett pályázni és mik lettek a  JELTÁNC Pályázati díjak ?

Idén dal, vers, grafika, rajz és festmény kategóriákban indulhattak virtuálisan a művészeti alkotók bármilyen sérültséggel, és 1-99 korig, bármilyen országból és városból.

A pályázati díjak:

1.Díj: 3 Napsugár Anna : Soha ne mondd, hogy soha zenei CD

2.Díj: 3 piros Jeltánc póló.

3.Díj: 3 Napsugár Fashion ruha

1MÉDIA DÍJ: Budapest Eye Riport készül.

 

PITTI KATALIN ZSŰRI ELNÖK FŐDÍJASA

ZSŰRI 1. HELYEZÉS

BUDAPEST EYE MÉDIA FŐDÍJA

ALKOTÓ NEVE: Ildy Lee (Los Angeles)

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: JELTÁNC (Dal Napsugár Annához)

Elkészült Ildy Lee művésznővel második közös munkánk.

A meglepetésvideót Kaszás Bence sztárfotós-operatőr készítette és Scharek János menedzser szponzorálta.

A CSODÁLATOS WINDA CZUKORMADÁR RUHA KOLLEKCIÓT NAPSUGÁR ANNÁN, A SUGARBIRD TÁMOGATTA, ÁLMA VÁLT VALÓRA.

 


 

Legnagyobb büszkeségem Német Zsuzsi  25 éve jeltáncosom. Azóta Többszörös Országos Színpadi Látványtánc-show tánc-jeltánc bajnok .

2020 december 20-án vasárnap a 2020 ELSŐ ONLINE RITMUS CSAPATOK ORSZÁGOS TÁNCVERSENYEN színpadi látványtánc-jeltánc egyéniben 2. helyen végzett, legérdekesebb előadásmódjával különdíjas is lett és duó jeltánc kategóriában velem a róla szóló Angyalarcú kisgyerek dalunkkal elsők lettünk. Interjúm Német Zsuzsival a 2. Nemzetközi jeltánc pályázatról, amiben zsűritag volt.

1.Hány éve milyen rendezvényen találkoztál először a jeltánccal, és milyen hatással volt rád, mikor láttad az előadást?

– 25 évvel ezelőtt a Petőfi Csarnokban a Dj Dominique és barátai rendezvényén találkoztam először a jeltánccal akkor próbáltam Anna mozdulatait lemásolni a néző téren, akinek nagyon megtetszett, és felhívott a színpadra.

2.Mi inspirált a Napsugár jeltànc tagságra?

– Élveztem az előadást, amikor jel táncolhattam mellette, akkor szeretem meg a jeltáncot, gyógyterápiás hatással van rám, mert egy kellemes érzéssel tölt el, amikor táncolhatok a Napsugár Annával (jeltánc tanárommal) mert így megmutathatjuk a Siket világnak a zene világát jelnyelven keresztül.

3.Mit jelentett számodra ez a jeltánc pályázat zsűrizése?

– Azért inspirált a pályázat zsűrijében való részvétel, mert így megtudhattam, hogy az emberek (pályázok) mit gondolnak, éreznek  jeltáncról és annak világáról és önmaguk felé, ebből következtetéseket lehet levonni hogy ők hogyan látják A mi tevékenységünket.

4.Volt-e már közös projekted Annával, ha igen milyen érzés volt vele együtt színpadra lépni?

– Számomra a jeltánc pályázat, és a zsűriben való részvétel örömteli várakozás és pozitív visszajelzés jelentett, hogy jól végezzük a munkánkat. Rendszeresen van közös projektünk, csodálatos érzés Annával egy színpadon fellépni és jelelni a dalokat, amelyek közül a kedvencem az Angyalarcú kisgyerek, aminek a szövegét rólam irta.

– 5.Mi a jövő terved?

– Ha Anna is szeretné, akkor nagy örömöm lenne Annával továbbra is fellépni és megörvendeztetni a hálás közönséget.

VERS 1. HELYEZÉS

ALKOTÓ NEVE: Sebestyén Katja (Budapest Újpest)

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME:  Jelbe zárt világ-mesebeli út a zenéhez

1.Hány éve milyen rendezvényen találkoztál először a jeltánccal, ésv milyen hatással volt rád, mikor láttad az előadást?

– 2020 januárjában találkoztam először a jeltánccal. Akkor, amikor Napsugár Annával készítettük a Miss molett dalunk klipjét. Engem amúgy a jeltánc elvarázsolt. Nem tudom, hogy a siket embereknek mit jelenthet a jeltánc, de nekem tetszik!

 

2.Mi inspirált a Napsugaras versed megírására?

– Maga Napsugár Anna. Hiszen személyesen ismerem, kedvelem őt.

3.Mit jelentett számodra ez a jeltánc pályázat?

– Ez a pályázat apró remény is egyben sok halló és nem halló ember számára. Ez a pályázat apró remény is egyben sok halló és nem halló ember számára.

4.Volt-e már közös projekted Annával, ha igen milyen érzés volt vele együtt színpadra lépni?

Volt bizony, de nem színpadon, hanem közös klipünk van. Anna nagyon kedves, energiával teli emberke, akivel bizony sokban hasonlítunk. Az alkatunk, a hajunk, az édesanyáink odaadó gondoskodó hozzáállása a művészetünkhöz.

5.Mi a jövő terved?

– Jövő terv? Jó lenne, ha ennek a koronavírusos időszaknak vége lenne és végre kezdhetném a koncerteket, fellépéseket, hiszen ez a közel egy év borzalmas volt, mindenkinek!

 

Somogyi Nóri

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

RAJZ kategória 1. helyezett

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Zsuzsi és Anna

 

1.Hány éve milyen rendezvényen találkoztál először a jeltánccal, és milyen hatással volt rád, mikor láttad az előadást? Mi inspirált a Napsugaras versed megírására?

– 2 éve az ADHD gálán találkoztam először a jeltánccal és nagy hatással volt rám.

2.Mit jelentett számodra ez a jeltánc pályázat?

– Szerettem volna olyan nagy örömet okozni Neked, mint amilyeneket Te szoktál nekünk, amikor találkozunk.

3.Volt-e már közös projekted Annával, ha igen, milyen érzés volt vele együtt színpadra lépni?

– Sajnos még nem volt alkalmam egy színpadon szerepelni vele. De talán egyszer.

DOWN ALAPÍTVÁNY

Bikkes Katalin

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

RAJZ kategória 2. helyezett

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Jeltánc

 

Radványi Adrienn

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

RAJZ kategória 3. helyezett

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Mandala színes varázsa

 

Beöthy Élő Hajnalka

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

FESTMÉNY kategória 1. helyezett

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: A Napsugár Benned él

 

Radványi Katalin

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

FESTMÉNY kategória 1. helyezett

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Harleking a Bohóc

 

Komondi Magdi

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

FESTMÉNY kategória 2. helyezett

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Jeltánc Tündértánc

Komondi Magdi  “Emberség díjas”, többszörös, díjnyertes festőművész az első alkotó, aki a 2020 2. NEMZETKÖZI MIT JELENT SZÁMODRA A JELTÁNC? FESTMÉNY kategórián belül 2. helyen végzett Ezüst díjat, Kupát  és Emléklapot és Napsugár Fashion ruhát, Vázát kapott, aki  2020.december 12-én. szombaton személyesen az opera földalattiban, a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként .

ÖRÖMHÍR:

a 2020 2. NEMZETKÖZI MIT JELENT SZÁMODRA A JELTÁNC? PÁLYÁZATRA BEÉRKEZETT MIND A 28  VIRTUÁLIS ALKOTÁSOKAT,

VALÓSÁGOS KÉZZEL FOGHATÓ KIÁLLÍTÁSON,

KIÁLLÍTJÁK 2021-BEN GYŐRBEN,

EZT KAPTUK AJÁNDÉKBA,

A CSODÁS ALKOTÁSOTOKÉRT.

Hatalmas csoda tehetséges festőművésszel, jön kis villám interjú.

1.Hány éve milyen rendezvényen találkoztál először a jeltánccal, és milyen hatással volt rád, mikor láttad az előadást?

– Talán 8 évvel ez előtt lehetett, amikor az interneten legelőször olvastam a jeltáncról, a „Mozdulj, Közhasznú Egyesület” egyik rendezvényéről készült riportban. Ott láttam először videót, fotókat is róla. Aztán 2-3 év múlva a „Bálna” Kulturális Központban tartott közös festmény-kiállítás megnyitójának műsorában szerepeltél.                                                                                                                                                                              Személyes kapcsolatunk, barátságunk 2017-ben, Győrben, a „Frezettó Összművészeti Fesztiválon” kezdődött; amikor a 3 napos rendezvény egyik fellépője voltál. A jeltánc műsor végén, táncpartnereddel együtt a nézőknek is kezüket nyújtva, jeltáncba invitáltátok a közönséget. Én is csatlakoztam és mindannyian – több/kevesebb sikerrel – követtük az általatok bemutatott táncot, jelnyelvi mozdulatokat. Azt hiszem, minden résztvevő nevében mondhatom, hogy jól éreztük magunkat!

Eztán olvastam el élettörténetedet.  A személyiségedből áradó szeretet, jóság, vidámság, elszántság, tehetség mély benyomást tett rám: Megszerettelek és nagy tisztelettel érzek irántad. Az óta figyelemmel kísérem életed alakulását.

  1. Mit jelentett számodra ez a jeltánc pályázat? Volt-e már közös projekted Annával, ha igen milyen érzés volt vele együtt színpadra lépni?

– Kedves emlék számomra a részemre 2019-ben dedikált „Jelbe zárt Világ” versesköteted, amelyet fellépésed végén a színpadra hívva, meglepetésként ajándékoztál nekem Gödöllőn. A Királyi Kastélyban; a Ver-Deco Művészeti Kör Alkotó Egyesület és Galéria Csoport által tartott díjkiosztón – ahova nézőként mentem, mert nem vettem részt az egyesület aktuális pályázatán, de meglepetésként az a megtiszteltetés ért, hogy a másfél évtizede végzett tevékenységem elismeréseként „Emberiség díjban” részesültem „kiemelkedő művészeti munkásságért, a fogyatékkal élő emberek felkarolásáért és azok művészeti élményhez való juttatásáért”.

–  3.Mi inspirált a Napsugaras festményed megalkotására ?

– Most novemberben, amikor születésnapod alkalmával felköszöntöttelek, Te megkérdezted, hogy lenne-e kedvem a „jeltánc pályázatára” képet festeni? Rögtön igent mondtam.  Úgy tudom, sokat jelent számodra az önálló versesköteted és saját CD-d megjelentetése, emiatt tettem rá ezeket a képre. Továbbá olyan fényképet kerestem, amely felhasználásával jelenítettem meg személyedet a festményen, amely egyéniségedre utaló, sajátodnak tudható ismertetőjeleket is tartalmaz: A szeretet kifejezésére ujjaid szív-alakra formázása; a nyaklánc; a királynői korona.

Boldog vagyok, hogy tetszik Neked az elkészült kép és örömet tudtam szerezni vele. Szeretettel őrzöm a Tőled kapott kedves, személyes ajándékokat; és megtisztel a zsűri nekem ítélt 2. díja.

Örülök, hogy ismerjük egymást! Kívánok jó egészséget, kitartást, sikereket és boldogságot a továbbiakban is!                                                                                                                                                                   Komondi Magdi

(2020. december)

Kohanicz Marika

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

FESTMÉNY kategória 2. helyezett

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Napsugár Anna jeltánc királynő

 

A pályázatra elküldtem a festményt, amit rólad festettem, mert örömet

akartam neked szerezni, mert szeretlek.

Nemigen találkoztam még jeltánccal itthon, Mozdulj kiállításon Magyarországon .Jövőre tervem, még nincs!

 

DOWN ALAPÍTVÁNY

FACEBOOK FŐDÍJ

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

FOTÓ kategória 1. helyezett

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Összetartozás

 

Cservák Pálné Kiss Èva

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

FOTÓ kategória 1. helyezett

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME:

A Napsugár Benned él 2017 November a Fogyatékkal Élők Napja

1.Hány éve milyen rendezvényen találkoztál először a jeltánccal, és milyen hatással volt rád, mikor láttad az előadást?

– Több, mint 30 éve SINOSZ-ban találkoztunk. Ott kezdődött, engem is bevontál, énekeltünk, de nem volt bátorságom tovább. Annával azóta tart a barátságunk is, mindig csodálom, hogy milyen ügyesen tancol és énekel jeltánc nyelvén.

2.Mi inspirált a Napsugaras versed megírására?

– Sok előadást láttam, közben fotóztam is. Nagyon szépen köszönöm a zsűrinek, a támogatóknak, mindenkinek és Annának is.

3.Mit jelentett számodra ez a jeltánc pályázat?

– Hallás- és bármilyen sérültként megmutatni, hogy tudunk, merünk mást is tenni.

4.Volt-e már közös projekted Annával, ha igen milyen érzés volt vele együtt színpadra lépni?

– Több, mint 30 éve olyan amatőr alapon, kezdőként. Mai napig is csodálom, mint művésznőt, mint embert, mint barátot is.

5.Mi a jövő terved?

– Egyenlőre túl lenni minden rosszon. Áldott, Békés, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok Mindenkinek! Még azoknak is, akik egyedül, de tartalmasan próbáljak meg eltölteni. Köszönöm szépen!

Spilák Gergely

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

FOTÓ kategória 2. helyezett

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Közöttünk a Napsugár

Mit jelentett számodra a jeltánc pályázat?

Megtisztelő volt, és nagyon köszönöm a lehetőséget!

Milyen volt Napsugár Anna  jeltánc fellépése,  számodra mikor először láttad Szombathelyen?

Engem teljesen magával ragadott, egyedi- és különleges show volt, korábban ilyet nem láttam, nagyon tetszett!

Milyen érzés a kezedben a 2. helyezett érmet s a Kupát tartani? Hogy hatott rád?

Jó érzés volt, és szép pillanat, mert tudom, hogy nem mindenki kaphat ilyet, és ezért különleges eszmei értéke van!

Hogy született a gondolat hogy pályázz, mit üzensz vele a kedves olvasóknak?

Spontán volt, azt üzenem, hogy mindig érdekes, amikor különböző emberek találkoznak, alkotnak, és összefognak

5.Mi a legfontosabb jövő célod, esetleg Annával közös projekt?

Ez elsőre meg nem konkrét, de van több alternatíva, amelyekben lehetnek együttműködések, és közös megvalósítás, de valami lesz, abban biztos vagyok.

 

Pénzes Vivi

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

FOTÓ kategória 3. helyezett

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Mezőtúron a Jeltánc Napsugár Annával

Mezőtúr csoda táncossal Pénzes Vivivel íme  kis villám interjú.

Hány éve milyen rendezvényen találkoztál először a jeltánccal, és milyen hatással volt rád, mikor láttad az előadást?

2019 Mezőtúron, találkoztam, Csodálatos volt, még nem láttam ilyet, meg könnyeztem! 📷

Mi inspirált a Napsugaras versed megírására?

A Szeretet, ami Annából árad!

Mit jelentett számodra ez a jeltánc pályázat?

Nagyon sokat jelent, boldogsággal tölt el, sokat tanulok belőle!

Volt-e már közös projekted Annával ha igen milyen érzés volt vele együtt színpadra lépni?

Közös fotók volt,! Őrzöm, nagy szeretettel, ami Annából árad!

Mi a jövőre vonatkozó terved?

– Nagyon Boldog lennék, ha az előadásán ott lehetnék! 📷📷

 

Sebestyén Katja

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

VERS kategória 1. helyezett Arany

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Jelbe zárt világ mesebeli út a zenéhez

 

Bőr István

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

VERS kategória 2. helyezett Ezüst

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Jelbeszéd

 

Jablonszky Ferencné Julika

A legelső siket rajongómmal, aki több mint 30 éve szereti jeltáncom interjú.

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

VERS kategória 3. helyezett Bronz

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME:

Így képzelem az Öröm boldogság könnyed jeltáncot

1.Hány éve milyen rendezvényen találkoztál először a jeltánccal, és milyen hatással volt rád, mikor láttad az előadást?

– Meg mutatni idősen siketen is él bennem a dal — tánc szeretete ezt köszönöm Napsugár ANNÁNAK

 2.Mi inspirált a Napsugaras versed megírására? Volt-e már közös projekted Annával ha igen milyen érzés volt vele együtt színpadra lépni?

– 30  éve tarjuk a kapcsolatot  Napsugár Annával sok  szép élménybe volt részem én is részt vettem közös jel táncba  majálison  nyugdíjasok  klubjába,  sőt újság szerkesztővel is beszéltem, csak dicsérni tudom a  ANNÁCSKÁT,  hogy végre valakiivel meg siketült, felfigyel siketekre, azoknak is van lelkük daluk érzésük.

 3.Mit jelentett számodra ez a jeltánc pályázat?

– Én 84 évesen adtam le először dalom, sajnos sok év telt el azóta . MOZART idősen meg siketült. MOZART ZENÉJE ÉVEK óta zongora játéka, itt él szívembe ó a nagy szerelmem.  SAJNOS SOKAN NEM TUDJÁK, mert siket lett .  Sok sikert ANNÁMNAK JÖVŐBE.

 

Péteri Patricia

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

GRAFIKA kategória 1. helyezett

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Jelművész

Hány éve milyen rendezvényen találkoztál először a jeltánccal, és milyen hatással volt rád, mikor láttad az előadást?

– 2018 őszén találkoztunk először egy divatbemutatón. Nagyon tetszett a ruhád és a jeltánc előadásod.

Mi inspirált a Napsugaras versed megírására?

– Szerettem volna a zenét és a hozzá tartozó jeltáncot kifejezni egy nem halló látásmódjával a grafikámon keresztül.

Mit jelentett számodra ez a jeltánc pályázat?

– A digitális grafikát készítettem a pályázatra. Nagyon örülök, hogy tetszett az alkotásom. Öröm számomra a változatos megmérettetés és a bemutatkozási lehetőség.

Volt-e már közös projekted Annával, ha igen milyen érzés volt vele együtt színpadra lépni?

– Második találkozásunk is egy divatbemutatón volt. Mindketten modellek voltunk

Mi a jövő terved?

– Nagyon szeretem a digitális grafikát készíteni. Barátaimmal közösen megalkotott digitális magazinban grafikákat készítek. Jövő tervemben is szívesen dolgoznék hasonló munkaterületen. Szeretem a változatos feladatokat.

 

Csath Péter

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

FOTÓ kategória NAPSUGÁR BRONZ díj

 

Petivel kis villám interjú.

Hány éve milyen rendezvényen találkoztál először a jeltánccal, és milyen hatással volt rád, mikor láttad az előadást?

– A jeltánccal először 5 évvel ezelőtt nézőként a Down Alapítvány udvarán szüreti Bálon találkoztam nagyon szép és még ható volt az élő adás.

Mi inspirált a Napsugaras versed megírására?

A napsugaras idézet Írására Anna iránti szeretet inspirált.

Mit jelentett számodra ez a jeltánc pályázat?

A jel tánc pályázat részemre Nemes és Sport szerű Verseny volt.

Volt-e már közös projekted Annával, ha igen milyen érzés volt vele együtt színpadra lépni?

– Természetesen volt közös projektünk. Nagyon jó és Öröm téli érzés volt.

A legszebb közös fellépésünk amiről Emlék Videó is készült.

A Mezőgazdasági múzeumban a Ritka betegséggel élők napján volt.

Mi a jövő terved?

– Jövő béli tervem nagyon várom hogy vége  legyen a vírus járványnak, továbbra is benne szeretnék maradni a Napsugár Anna Zenei Jeltánc társulatában.

Horváth Zoltán

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

VERS kategória NAPSUGÁR KÜLÖN DÍJ

Számodra mit jelent a jeltánc?

– Számomra a jeltánc pályázat érdekes feladat volt minek örömmel foglalkoztam.

Én ebbe a versbe a gondolatom írtam le illetve a megpróbáltam az előadó illetve a közönség mit érezhet versbe megfogalmazni.

Igaz pár percet vett igénybe a vers írás, de amit éreztem gondoltam belefogalmaztam Mindent.

Milyen érzés volt számodra megírni Napsugár  Annáról életed első versét mi inspirált?

-Az érzés az nekem jó volt hogy megírhattam a verset hiszen egy olyan embert is megfogalmaztam aki tényleg tehetséges és a sors akarta hogy ismerősök és barátok is lettünk. Inspirálás az volt hogy én gondoltam egyet hogy megpróbálom magam ezzel a versírással is hogy hogy is mehet nekem egy versírás. Nem gondoltam volna hogy ilyen egyszerűen megy a dolog, csak egy egyszerű gondolat amit a szív és a lélek diktál csak leírtam. Nagyon jó volt.

3.Folytatod-e a versírást?

– Az érem a kupa és az oklevél számomra szuper ajándék hiszen már egy pozitív visszajelzést kaptam a versemmel kapcsolatban hogy igen jól sikerült.

4.Hogy hatott rád kezedben tartani egy Magyar- Nemzetközi Napsugár  Különdìjat?

– Hogy a kezembe tarthatom ez öröm és boldogság.

Jövő tervben mik a terveim még magam sem tudom, de egy biztos ha lesznek ilyen hasonló pályázatok vagy kihívások én foglalkozni fogok ezzel a témával.

Jó érzés ezt látni hogy elismerést kaptam ezt szavakban nem lehet kimondani.

Ezt az egészet át kell élni és akkor tudatosul az emberekben, hogy hogy miféle jót is tud csinálni az életben.

Én nem gondoltam volna, hogy verset is fogok írni.

Ha lesz lehetőségem rá, folytathatom a versírást ez még a jövő titka.

Legyen meglepetés Mindenki számára.

Örülök neki, hogy Nektek tetszik a vers, amit én írtam az én gondolataim belefogalmazva.

Nagyon szeretlek Benneteket. 😊🥰

Hatalmas varázslat vagy.

 

Hajdan Vali

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

VERS kategória NAPSUGÁR BRONZ díj

 

1.Hány éve milyen rendezvényen találkoztál először a jeltánccal, és milyen hatással volt rád, mikor láttad az előadást?

– 2012-környékén találkoztam a Annával és Rajta keresztül a jeltánccal, ami elvarázsolt és lenyűgözött, meghatott.

2.Mi inspirált a Napsugaras versed megírására?

– Napsugaras versemre Anna napsugaras hangulata hatott, inspirált, és hogy én is részese lehessek az Ő művészetének minél szélesebb körben való bemutatásának. A szeretetem és a tiszteletem szerettem volna a versemben is megosztani..

3.Mit jelentett számodra ez a jeltánc pályázat?

– Más alkotókon keresztül is jobban megismerni ezt a művészetet, mely Annának köszönhetően művészeti ággá nőtte ki magát, sok ember örömére.

4.Volt-e már közös projekted Annával, ha igen milyen érzés volt vele együtt színpadra lépni?

– Több alkalommal is volt lehetőségünk, hogy egy színpadon lehessünk, többször spontán is, melynek lélekemelő hatása volt. Jó átadni a Közönségnek Lélek útján valami megfoghatatlant, amit csak szívvel érezhet az ember, ez a szeretet érzés és ez közös bennünk, amit a lehető legtöbb formában kívánunk megosztani, az arra érzékeny emberekkel és azokkal is, akik még nem tapasztaltak hasonlót, az különösen csodálatos!

5.Mi a jövő terved?

– Vannak elképzeléseim, ami ha Isten akaratával egyezik, azon dolgozom, teszek érte, ez az én feladatom, ami az Égből vagyon. Isten tervez, én azt végzem! Figyelem, mivel, mikor mit üzen a Lélek s hogy nem szólal meg csendemben, attól nem félek. Keresem, hol van teendőm az életben és tudom, legtöbbször előbb rám találnak a feladatok, mielőtt keresném, csak érlelnem kell, hogy megszülessen egy újabb  csoda!

 

Pék Anita

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

VERS kategória MIKULÁS NAPSUGÁR EZÜST díj

1.Hány éve milyen rendezvényen találkoztál először a jeltánccal, és milyen hatással volt rád, mikor láttad az előadást?

– A 2011-es Jobb velünk a Világ Arénás koncerten láttam őt először, de személyesen 2014-ben ismerkedtem vele a Petrik Lajos Gimnáziumba, amikor a Nem Adom Fel alapítvány reklám forgatást hirdettek. Ő még a Nem Adom Fel alapítvány tagja volt, ám idő-időre kilépett és önálló útra ment. Volt egy pillanat, mikor félre értetünk egymást, de a megbocsájtás nagy felelősséggel jár. Olyan érzés, hogy csak az tudja átélni szívből, akiknek lelke van és érzelme.

2.Mi inspirált a Napsugaras versed megírására?

– Csak is pontosan oda figyelek egy adott ,,témában”. Ha ő róla van szó, akkor gondolkozom, ábrándozom, s ha megvan, akkor nekilátok hozzá. Olyan, mint egy szerelmes vers, csak barátság extrákkal. Napsugár Anna valóban egy tündéri előadó, aki megtalálja a csillagot az égen!

3.Mit jelentett számodra ez a jeltánc pályázat?

– Fontos számomra, mint a többi. A küzdelmeimet le tudtam győzni és ebben szerzett lelkületet mihamarabb értem célhoz. Ezért fontos, hogy elhiggyem magamról, hogy ne adjak fel!

4.Volt-e már közös projekted Annával, ha igen milyen érzés volt vele együtt színpadra lépni?

– Nem! De nagyon szeretnék közös fellépést Annával.

Visszaemlékszem, mikor a 2014-es Szeptember feszten felbukkant Anna a színpadon jeltáncolt, s a Never Give Up Gospel kórussal együtt énekeltem a színpad szélén.

5.Mi a jövő terved?

– Rengeteg a terveim vannak jövőben! Az idén sajnos közbeszólt a koronavírus! A kórussal tanulom az énekeket, amik fontosak a fellépésekre. Én az ALT szólamba tartozom, és a furulyázást kell még gyakorolnom! Tehát a zene a lélek gyógyítása. Ha az alapítvány nem hív meg, akkor olyan eseményekre megyek hétvégenként, ahol sztárokkal együtt fényképezgettek, modellkedek, fotózáson veszek részt, otthon blogozok. De továbbra is írok verseket, akkor is, ha álomvilágba vagyok. Méghozzá úgy hogy közben a valóságban is maradjak.

Színai Tamás

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

RAJZ kategória NAPSUGÁR EZÜST díj

1.Hány éve milyen rendezvényen találkoztál először a jeltánccal, és milyen hatással volt rád, mikor láttad az előadást?

– Nem adom fel együttes fellépés alkalmával találkoztam a jeltánccal először.

Óriási hatással volt rám, ahogy jelelt Napsugár és táncolt az elhangzott dalokra

2.Mi inspirált a Napsugaras versed megírására? Mit jelentett számodra ez a jeltánc pályázat?

– Sajnos nincsenek fellépések és egy kicsit úgy éreztem, hogy ismét koncerten vagyok. Hatalmas szabadságot a hosszú pandémia miatt.

3.Volt-e már közös projekted Annával, ha igen milyen érzés volt vele együtt színpadra lépni?

– Igen több évvel ezelőtt egy klip forgatásának részese lehettem. Napsugár egy energia bomba, és hatalmas szíve van!

4.Mi a jövő terved?

– Mielőbb újra fellépni, koncertezni, közösségbe járni. Kulturális életet élni! Nyaralni.

Pakó Beáta

a Nemzetközi Virtuális 2.Jeltánc pályázat alkotójaként

FESTMÉNY-VERS kategória NAPSUGÁR BRONZ díj

1.Hány éve milyen rendezvényen találkoztál először a jeltánccal, és milyen hatással volt rád, mikor láttad az előadást?

– – DD divatbemutató alkalmával találkoztunk először, és bele vettél az előadásodba, “ezért én nem is láttam”.

2.Mi inspirált a Napsugaras versed megírására?

– Szeretek írni, és szeretek úgy adni, hogy az tényleg személyes legyen. A rajzommal pedig szerettem volna azt megjeleníteni, amit a legkifejezőbbnek gondolok Annával kapcsolatban.

3.Mit jelentett számodra ez a jeltánc pályázat?

– A rajzon, festészeten keresztül szeretnék bemutatkozni, és a jeltánc pályázat lehetőséget nyújtott erre, nagy kihívás volt megfogni, a sok mozgás, jel közül egyetlen részletet kiválasztani, ami Annát mutatja be.

4.Volt-e már közös projekted Annával, ha igen milyen érzés volt vele együtt színpadra lépni?

– Jeltánc projekt úgy volt, hogy a divatbemutató alkalmával ő is fellépett, szépségversenyen indult, ott találkoztunk

5.Mi a jövő terved?

– Szeretném az alkotásaimat kiállításon, galériák képei között megmutatni, alkotni.

 

ZSŰRI JELTÁNC ALKOTÁS EREDMÉNYEK:

 

DAL: ZSŰRI FŐDÍJ DAL 1. HELYEZÉS

ALKOTÓ NEVE: Ildy Lee (Los Angeles)

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: JELTÁNC Dal Napsugár Annához

VERS 1. HELYEZÉS

ALKOTÓ NEVE: Sebestyén Katja (Budapest Újpest)

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME:  Jelbe zárt világ-mesebeli út a zenéhez

 

VERS 2. HELYEZÉS

ALKOTÓ NEVE: Bőr István (Debrecen)

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Jelbeszéd

 

VERS 3. HELYEZÉS

ALKOTÓ NEVE: Jablonszky Ferencné Julika (Budapest) siket

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: IGY KÉPZELTEM AZ ÖRÖM boldogság könnyed jeltáncot

 

VERS KÜLÖNDÍJ:

ALKOTÓ NEVE: Horváth Zoltán (Kecskemét) nagyothalló

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: A jeltánc

FESTMÉNY 1. HELYEZÉS:

ALKOTÓ NEVE: Beőthy Élő Hajnalka (Győr)

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: A NAPSUGÁR BENNED ÉL

 

FESTMÉNY 1. HELYEZÉS:

ALKOTÓ NEVE: Radványi Katalin (Budapest)

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Harleking / bohóc /

 

FESTMÉNY 2. HELYEZÉS:

ALKOTÓ NEVE: Komondi Magdi (Budapest)

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Jeltánc Tündértánc

 

FESTMÉNY 2. HELYEZÉS:

ALKOTÓ NEVE: Kohanicz Marika (Olaszország)

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: NAPSUGÁR ANNA JELTÁNC KIRÁLYNŐ

 

FESTMÉNY 3. HELYEZÉS:

ALKOTÓ NEVE: Radványi Katalin (Budapest)

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Mandala /napsugaras tűzvarázs/

 

GRAFIKA 1. HELYEZÉS:

ALKOTÓ NEVE: Péteri Patrícia (Budapest) siket

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Jelművész

 

GRAFIKA 2. HELYEZÉS:

ALKOTÓ NEVE: Horváth Katalin (Budapest) mozgássérült

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: A jeltánc

 

RAJZ 1. HELYEZÉS:

ALKOTÓ NEVE: Somogyi Nóri (Budapest)

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Zsuzsi és Anna

 

RAJZ 2. HELYEZÉS:

ALKOTÓ NEVE: Bikkes Katalin (Budapest DOWN ALAPÍTVÁNY LAKÓJA) down

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Boldogság

 

RAJZ 3. HELYEZÉS:

ALKOTÓ NEVE: Radványi Adrienn (Budapest) értelmi sérült

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: két rajza, ami mandala színes varázsát vetíti elénk!

 

FOTÓ 1. HELYEZÉS:

ALKOTÓ NEVE: Cservák Pálné Kiss Éva (Budapest) siket

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: 2017. November- Fogyatékkal Élők Napja….

 

FOTÓ 1. HELYEZÉS:

ALKOTÓ NEVE: Tóth Nikolett, Takács János, Nagy Attila

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Összetartozás

KÖZÖNSÉG DÍJ  45 LIKE A FACEBOOKON!!!

FOTÓ 2. HELYEZÉS:

ALKOTÓ NEVE: Spilák Gergely (Szombathely)

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Közöttünk a Napsugár

 

FOTÓ 3. HELYEZÉS:

ALKOTÓ NEVE: Pénzes Vivi (Mezőtúr) hallássérült

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Mezőtúron a Jeltánc Napsugár Annával

 

NAPSUGÁR KÜLÖNDÍJAK:

RAJZ:

ALKOTÓ NEVE: Színai Tamás (Budapest) mozgássérült

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Soha nem adom fel

 

VERS:

ALKOTÓ NEVE: Horváth Zoltán (Kecskemét) nagyothalló

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: A jeltánc

 

FOTÓ:

ALKOTÓ NEVE: Csath  Péter ( Agárd) Értelmi sérült

A JELTÁNC ALKOTÁS CÍME: Részemre a jeltánc 1 életforma

 

 

 

 

 

Mondd el a véleményed

Sokak szerint ez Ady Endre legszebb verse

Agrár-élelmiszeripari rendezvényeket szervezett a Gróf Széchenyi Család Alapítvány digitális formában